Witam
Mam taki problemik.
Używam od dawna Cubase VST. Poprzednio na platformie Windows 2000 Pro z kartą SBLive - procesor Athlon 1,6+. Wszystko działało OK.
Zmieniłem komputer na szybszy - Pentium 3GB i kartę na M-AUDIO Delta Audiophile 192, oraz system na WindowXP.
Po instalacji sterowników (z drobnym problemem - ostrzeżenie o niezgodności z listą sterowników MS) audio działa OK, ale pojawiłsię śmieszny problem z MIDI:
Jeżeli komputer pracuje z innymi aplikacjami (obojętne czy są to gry typu pasjans czy MS Ofice) przy nagrywaniu midi dźwięki nagrywane (grane "z ręki - klawiatury sterującej") są zapisywane WCZEŚNIEJ niż powinny. Słychać to wyraźnie, bo przesunięcie jest np rzędu szesnastki - a to boli. W efekcie dźwięk grany fizycznie na 2 jest zapisywany na 1 i 15/16. Może to mętnie brzmi, ale muzyk chyba mnie zrozumie.
Po restarcie komputera wszystko wraca do normy na jakiś czas. W miarę upływu czasu (pracy) efekt się zwiększa.
Czy ktoś wie, co z tym fantem zrobić???
Pozdro...
Bobik
Desynchron MIDI
Bawię się robieniem muzyczki dla własnych potrzeb i spokojnie czekam na emeryturę...
\
\
Re: Desynchron MIDI
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
...przy nagrywaniu midi dźwięki nagrywane (grane "z ręki - klawiatury sterującej") są zapisywane WCZEŚNIEJ niż powinny...
Widocznie komputer wyczuwa intencje grającego.

......przy nagrywaniu midi dźwięki nagrywane (grane "z ręki - klawiatury sterującej") są zapisywane WCZEŚNIEJ niż powinny...
...
Może, ale wolałbym mniej nadgorliwe narzędzie, bo to zawadza...

Może, ale wolałbym mniej nadgorliwe narzędzie, bo to zawadza...

Bawię się robieniem muzyczki dla własnych potrzeb i spokojnie czekam na emeryturę...
\
\