Tanie urządzenie z wyjściem cyfrowym

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
mytnik
Tanie urządzenie z wyjściem cyfrowym

Post autor: mytnik » poniedziałek 02 sty 2006, 18:59

Witam

szukam czegoś tak jak w tytule - z wy S/PDIF.

Ciekawy wydał mi się LexiconMX200, ale podejrzewam że znalazło by się coś tańszego.

Zabieram się za szukanie ale to tak jak z igłą w stogu siana

pozdrawiam
drummer

Awatar użytkownika
mytnik

Re: Tanie urządzenie z wyjściem cyfrowym

Post autor: mytnik » poniedziałek 02 sty 2006, 19:19

znalazłem jeszcze TO

Wiem, że przez MD można, ale czy wejścia audio w takowym mają jakiś sens?

pozdrowienia
drummer

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » wtorek 03 sty 2006, 10:48

Czyżbym sam sobie odpowiedział? Nie znalazłem nic tańszego. Czy ktoś coś tutaj dorzuci?
drummer

R.B.

Post autor: R.B. » wtorek 03 sty 2006, 12:52

...Czyżbym sam sobie odpowiedział? Nie znalazłem nic tańszego. Czy ktoś coś tutaj dorzuci?...

Ale czego szukasz? Napisales ze z wyjsciem cyfrowym ale jaki i do czego ten sprzet?
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » wtorek 03 sty 2006, 13:12

......Czyżbym sam sobie odpowiedział? Nie znalazłem nic tańszego. Czy ktoś coś tutaj dorzuci?...

Ale czego szukasz? Napisales ze z wyjsciem cyfrowym ale jaki i do czego ten sprzet? ...

Do nagrywania sygnału analogowego przez wejście cyfrowe w mojej karcie. Chodzi tylko a konwersję sygnału analogowego do cyfrowego
drummer

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » wtorek 03 sty 2006, 13:59

Do nagrywania sygnału analogowego przez wejście cyfrowe w mojej karcie. Chodzi tylko a konwersję sygnału analogowego do cyfrowego...

Ja czasami tak robie przez zwykły MD. Robie to po to aby uniknąć pętli mas.
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

R.B.

Post autor: R.B. » wtorek 03 sty 2006, 16:22

.........Czyżbym sam sobie odpowiedział? Nie znalazłem nic tańszego. Czy ktoś coś tutaj dorzuci?...

Ale czego szukasz? Napisales ze z wyjsciem cyfrowym ale jaki i do czego ten sprzet? ...

Do nagrywania sygnału analogowego przez wejście cyfrowe w mojej karcie. Chodzi tylko a konwersję sygnału analogowego do cyfrowego...

Polecam DI-PORT firmy MindPrint Ale z tego co wiem trudno go dostac ostatnio z ebaya kupowalem dla kumpla.

Pozdrawiam
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » wtorek 03 sty 2006, 16:42

Polecam DI-PORT firmy MindPrint Ale z tego co wiem trudno go dostac ostatnio z ebaya kupowalem dla kumpla.

Pozdrawiam...

To super urzadzenie ale kosztuje 350 - 400 usd! md mozna kupić za grosze. do konwersji sygnału wystarczy nawet uszkodzony.
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

R.B.

Post autor: R.B. » wtorek 03 sty 2006, 16:46

...Polecam DI-PORT firmy MindPrint Ale z tego co wiem trudno go dostac ostatnio z ebaya kupowalem dla kumpla.

Pozdrawiam...

To super urzadzenie ale kosztuje 350 - 400 usd! md mozna kupić za grosze. do konwersji sygnału wystarczy nawet uszkodzony....

Kupilem go kiedys w polsce za 1200 zł. a kumplowi z ebaya za 600 zł wiec moze teraz bedzie jeszcze taniej ,a warto zainwestowac w to cacko bo przyda sie napewno!

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » wtorek 03 sty 2006, 21:49

Hm behringer kosztuje tylko niecałe 600:(
drummer

ODPOWIEDZ