Mam taki mały problem z kontrolą MIDI, no właśnie tylko co odpowiada za te kłopoty? albo to wina kontrolera „Yamaha SHS-10”, bądź karty Audigy2 i sterowników ASIO dostarczanych w pakiecie przez producenta, sam już nie wiem.
Cały problem polega na tym, że gdy chcę pracować na wyżej wspomnianym sprzęcie na jakimś wirtualnym klawiszu, czy nawet na tym prostym klawiszu z SF2, który instaluje się w pakiecie przy instalacji sterowników do karty, wtedy zaczynają się dziać jaja... np. naciskam klawisz „C” gra „C”, czasami i nie gra

O co tu może chodzić? Ja już nie mam sił z tym. Zaznaczam, że pod kartą „Creative SB 5.1” wszystko działa prawidłowo i to bez sterowników ASIO.
Jeśli ktoś z Was za ten problem i jest to wina sterowników, to bardzo bym prosił o podanie konkretnej nazwy sterowników które są lepsze od tych dostarczanych przez producenta do karty Audigy2.
I jeszcze jedno pytanie na koniec, czy ktoś z was miał może do czynienia kiedyś z tą klawiaturą „Yamaha SHS-10”? i co może powiedzieć na jej temat?
Gorąco wszystkich pozdrawiam, życzę udanego sylwestra i szczęśliwego nowego roku