Routing w ECHO Mia MIDI

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
SLP
Routing w ECHO Mia MIDI

Post autor: SLP » wtorek 27 gru 2005, 14:27

Witam,

czy istnieje taka możliwość żeby w programie wielośladowym np. Cubase sx ustawić "szyny" w ten sposób aby dźwięk z jednej ścieżki (stereo) szedł TYLKO na wyjścia analogowe karty, a z innej ścieżki TYLKO na wyjście cyfrowe SPDIF ?

W "vst multitrack" w Cubase wejścia mogę konfigurować jak chcę np 4-ślad mono:

1-st track analog IN 1

2-nd track analog IN 2

3-rd track digital IN 1

4-th track digital IN 2

z wyjściami natomiast jest tak, że nie mogę dodać kolejnej szyny w "outputs" w "vst multitrack" - jest główna, co daje dwa wyjścia (cyfrowe i analogowe) dla wspólnej sumy.

Ktoś to obszedł.

P.S. pracował kto na 2 kartach ECHO w jednym kompie?
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)

YgreK

Re: Routing w ECHO Mia MIDI

Post autor: YgreK » środa 28 gru 2005, 23:07

z wyjściami natomiast jest tak, że nie mogę dodać kolejnej szyny w "outputs" w "vst multitrack" - jest główna, co daje dwa wyjścia (cyfrowe i analogowe) dla wspólnej sumy.

Ktoś to obszedł.

Jak klepne w guzik "Add Bus" to dochodzi mi nowa para wyjsc i w mikserze Cubase pojawia sie nastepna suma. Musze tylko ustawic ktora para wirtualnych wyjsc Mia ma byc przypisana do nowej szyny w Cubase. Pozniej z kolei w mikserze Mia komutuje sobie na mikserze cyfrowym (bo sa przeciez dwa) ktora para wirtualnych wyjsc idzie na "digital out" karty Mia.

http://www.elipsa.info/ygrek/mia.jpg

Awatar użytkownika
SLP

Re: Routing w ECHO Mia MIDI

Post autor: SLP » czwartek 29 gru 2005, 10:15

Dzięki za odpowiedź!

Nigdy wcześniej nie miałem takiej potrzeby żeby wysyłac różne ścieżki na różne wyjścia fizyczne karty i nie miałem pojęcia że jest taka możliwość krosowania sygnału...... oj, chyba czas uspokoić wieczną biesiadę i poukładać tryby w bani....

Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)

ODPOWIEDZ