Witam,
czy istnieje taka możliwość żeby w programie wielośladowym np. Cubase sx ustawić "szyny" w ten sposób aby dźwięk z jednej ścieżki (stereo) szedł TYLKO na wyjścia analogowe karty, a z innej ścieżki TYLKO na wyjście cyfrowe SPDIF ?
W "vst multitrack" w Cubase wejścia mogę konfigurować jak chcę np 4-ślad mono:
1-st track analog IN 1
2-nd track analog IN 2
3-rd track digital IN 1
4-th track digital IN 2
z wyjściami natomiast jest tak, że nie mogę dodać kolejnej szyny w "outputs" w "vst multitrack" - jest główna, co daje dwa wyjścia (cyfrowe i analogowe) dla wspólnej sumy.
Ktoś to obszedł.
P.S. pracował kto na 2 kartach ECHO w jednym kompie?
Routing w ECHO Mia MIDI
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)
Re: Routing w ECHO Mia MIDI
z wyjściami natomiast jest tak, że nie mogę dodać kolejnej szyny w "outputs" w "vst multitrack" - jest główna, co daje dwa wyjścia (cyfrowe i analogowe) dla wspólnej sumy.
Ktoś to obszedł.
Jak klepne w guzik "Add Bus" to dochodzi mi nowa para wyjsc i w mikserze Cubase pojawia sie nastepna suma. Musze tylko ustawic ktora para wirtualnych wyjsc Mia ma byc przypisana do nowej szyny w Cubase. Pozniej z kolei w mikserze Mia komutuje sobie na mikserze cyfrowym (bo sa przeciez dwa) ktora para wirtualnych wyjsc idzie na "digital out" karty Mia.
http://www.elipsa.info/ygrek/mia.jpg
Ktoś to obszedł.
Jak klepne w guzik "Add Bus" to dochodzi mi nowa para wyjsc i w mikserze Cubase pojawia sie nastepna suma. Musze tylko ustawic ktora para wirtualnych wyjsc Mia ma byc przypisana do nowej szyny w Cubase. Pozniej z kolei w mikserze Mia komutuje sobie na mikserze cyfrowym (bo sa przeciez dwa) ktora para wirtualnych wyjsc idzie na "digital out" karty Mia.
http://www.elipsa.info/ygrek/mia.jpg
Re: Routing w ECHO Mia MIDI
Dzięki za odpowiedź!
Nigdy wcześniej nie miałem takiej potrzeby żeby wysyłac różne ścieżki na różne wyjścia fizyczne karty i nie miałem pojęcia że jest taka możliwość krosowania sygnału...... oj, chyba czas uspokoić wieczną biesiadę i poukładać tryby w bani....
Nigdy wcześniej nie miałem takiej potrzeby żeby wysyłac różne ścieżki na różne wyjścia fizyczne karty i nie miałem pojęcia że jest taka możliwość krosowania sygnału...... oj, chyba czas uspokoić wieczną biesiadę i poukładać tryby w bani....
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)