Roland DM10 - opinie

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
asa
Roland DM10 - opinie

Post autor: asa » wtorek 27 gru 2005, 12:16

Co sądzicie o tych monitorkach? mam zamiar się w nie zaopatrzeć, ale jeszcze zbieram opinie:P. Od kilku lat pracuje na jakichś komputerowych pożal się boże głośnikach, więc myśle że różnica będzie jakbym się przesiadł z Marianny Rokity na Jenne Jameson:P. Mogę wydać ok. 800 zeny powiedzcie czy warto na początek kupić rolanda bo na Alesisy mnie nie stać póki co;/. Chodzi mi o dobry w mairę czysty odsłuch bez podbicia żadnych pasm, zarówno do amatorskiego miksu jak i mastera:P.
Muzyką w sferze twórczej zacząłem się interesować około 2000/01 roku.
W 2003 r wydałem na własną rękę krótki materiał instrumentalny o charakterze wg mnie dosyć eksperymentalnym, opierającym się na samplingu pojedyńczych najróżniejszych dźwięków. Cele

Awatar użytkownika
asa

Re: Roland DM10 - opinie

Post autor: asa » czwartek 29 gru 2005, 18:38

...Co sądzicie o tych monitorkach? mam zamiar się w nie zaopatrzeć, ale jeszcze zbieram opinie:P. Od kilku lat pracuje na jakichś komputerowych pożal się boże głośnikach, więc myśle że różnica będzie jakbym się przesiadł z Marianny Rokity na Jenne Jameson:P. Mogę wydać ok. 800 zeny powiedzcie czy warto na początek kupić rolanda bo na Alesisy mnie nie stać póki co;/. Chodzi mi o dobry w mairę czysty odsłuch bez podbicia żadnych pasm, zarówno do amatorskiego miksu jak i mastera:P....

dzięki za jakąkolwiek odpoiwedź ;/
Muzyką w sferze twórczej zacząłem się interesować około 2000/01 roku.
W 2003 r wydałem na własną rękę krótki materiał instrumentalny o charakterze wg mnie dosyć eksperymentalnym, opierającym się na samplingu pojedyńczych najróżniejszych dźwięków. Cele

mellodeque
Kontakt:

Re: Roland DM10 - opinie

Post autor: mellodeque » czwartek 29 gru 2005, 19:04

a prosze bardzo...

800pln to mało... warto patrzeć na monitory od 1400PLN, coprawda jesli masz dobry wzmacniacz to warto kupić pasywne Alessis'y MK - coś około 800PLN, podobno cieplej brzmią, niż MK2... nie wiem nie sprawdzałem.

Ogólnie monitory liniowe za 800PLN to już dumping by był...

Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/

ODPOWIEDZ