Przepłacać za SPL Gold Mike 2?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Davi
Przepłacać za SPL Gold Mike 2?

Post autor: Davi » niedziela 25 gru 2005, 22:42

juz w zasadzie mialem zamawiac najnowsza wersje swietnego preampu SPL Gold Mike 2 , ale zastanawiam sie czy warto wydawac 900 Euro lub w Polsce 4200 zl na promocji , skoro starsza wersja tego preampu kosztuje wiecej ! niz polowa taniej ? bo 400 Euro !Moze nie przeplacac skoro SPL Gold Mike jest rownie swietny ? co o tym sadzicie ? na czym strace jezeli zakupie starszy model SPL Gold Mike ?

z gory dziekuje i Pozdrawiam

Davi

Re: Przepłacać za SPL Gold Mike 2?

Post autor: Davi » niedziela 25 gru 2005, 23:14

o to ze mam dylemat czy warto wydawac 2 razy wiecej kasy na nowsza wersje SPL Gold Mike 2 ? skoro starsza wersja podobno jest swietna a kosztuje ponad polowe mniej ? chcialbym sie dowiedziec co strace kupujac ta starsza wersje ? a moze zyskam np oszczednosci ? bo jakosc i funkcjonalnosc jest podobna ? moglby ktos wytpowiedziec sie na ten temat ?

Wesolych Swiat bylbym zapomnial

Davi

Post autor: Davi » niedziela 25 gru 2005, 23:35

Dodam ze nie zalerzy mi na konstrukcji hubrydowej , wylacznie na lampowej , chodz wiem ze ta pierwsza daje mi wiecej mozliwosci , ale biorac pod uwage lampowa ? co strace w starszej wersji Golda Mike ? porownujac do Gold Mike 2

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » niedziela 25 gru 2005, 23:54

Na Goldmike miałem okazję wielokrotnie pracować, i powiem i- to świretny preamp jeśli umiesz go wykorzystać :]

Goldmike 2 , jak sam napisąłeś rtóżni się nieco, czytałem tylko rwecenzję, nie miałem okazje się nim "pobawić".

Jeśli obcowałeś z goldmike, i przypał Ci do gusti - kupuj, a nie stracisz!

Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Davi

Post autor: Davi » poniedziałek 26 gru 2005, 00:18

niestety nie mialem okazji przestestowac ani : Gold Mike ani Gold Mike 2 Slyszalem tylko probki sciagniete z tej strony : http://www.studio.use.pl/goldmike_test.html , i stad postawilem na model Gold Mike 2, jednak gdyby okazalo sie ze starszy model brzmi podobnie to bym go kupil , w ten sposob zaoszczedzil bym prawie 500 Euro , to kupe kasy !

ODPOWIEDZ