t.boxy Nf06a - szum

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
asdfg
t.boxy Nf06a - szum

Post autor: asdfg » niedziela 04 gru 2005, 16:50

Moje nowiuśkie t.boxy Nf06a mają sporawy poziom szumu, czy jak to się tam wabi. Wiem, że monitory za 700PLN to zabawka, ale jakby nie patrzeć, są to w końcu monitory i liczyłem przynajmniej na ciszę po odkręceniu voluma na maks. Pytanie do posiadacza ich, albo chociaż do kogoś, kto zna je nieźle: Czy to normalony objaw w tym modelu, czy może jednak wada? Bo tak wogle, to dostałem je w dość pomiętym (używanym???) pudle, a same monitory sprawiają wrażenie albo niechlujnie wykonanych , albo... używanch.

Zbynia

Re: t.boxy Nf06a - szum

Post autor: Zbynia » niedziela 04 gru 2005, 16:59

a czego spodziewasz sie po chinskiej tandecie?trzeba bylo kupic jakas lepsza wiezyczke na allegro - lepiej bys na tym wyszedl i bys mial jakosc.....

a tak masz problem.......

pozatym szumia z podlaczonym kablem sygnalowym czy szumia rowniez bez niego?

asdfg

Post autor: asdfg » niedziela 04 gru 2005, 17:04

...a czego spodziewasz sie po chinskiej tandecie?trzeba bylo kupic jakas lepsza wiezyczke na allegro - lepiej bys na tym wyszedl i bys mial jakosc.....

a tak masz problem.......

pozatym szumia z podlaczonym kablem sygnalowym czy szumia rowniez bez niego?...

Bez niego. I jeszcz jedno: bez względu na volume, poziom jest ten sam.

BRAF1

Post autor: BRAF1 » niedziela 04 gru 2005, 17:28

...a czego spodziewasz sie po chinskiej tandecie?trzeba bylo kupic jakas lepsza wiezyczke na allegro - lepiej bys na tym wyszedl i bys mial jakosc.....

Przecież te monitory to to samo co Nady SM-250A, które w teście EiS wypadły bardzo dobrze.Uważa się je za najlepsze monitory w tym zakresie cenowym (1200zł), więc jak możesz porównywać je z jakąś tam wieżyczką?

Do pracy z dźwiękiem nie używa się sprzętu multimedialnego!
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 04 gru 2005, 20:43

hehehehe.....

no wlasnie - wiec jak wytlumaczysz mi okreslanie glosniczkow ze wzmacniaczem za 1200 pln monitorami studyjnymi?

a tak na boku jak widac to nie to samo skotro tam dobrze to ocenili a te sa identyczne i szumia........

do autora - o jakim volume mowisz?tym na odsluchach? - bo tylko tam ustawiasz poziom sygnalu na wzmacniaczu i powinny sie szumy zmieniac wraz z regulacja......

Awatar użytkownika
JOURESY

Post autor: JOURESY » niedziela 04 gru 2005, 22:02

Witam,

kiedyś Monter mówi, albo pisał że mu tez z deka szumiało, i wymienil jakieś układy scalone, chyba wzmacniacze operacyjne czy cóś, co zredukowało szum, moze by odszukać ten wątek z wynurzeniami Montera na temat tych glosnikow. tam zdaje się był dokladny opis całej operacji.

JoU

Awatar użytkownika
Jarecky

Post autor: Jarecky » poniedziałek 05 gru 2005, 12:53

(...)

a tak na boku jak widac to nie to samo skotro tam dobrze to ocenili a te sa identyczne i szumia........

Nf06A i Nady SM250A są produkowane w tej samej fabryce i mają

te same komponenty i podzespoły. Różnica jest tylko w nazwie

i w cenie. Co do szumów, to słuchałem i T.Boxy i Nady - ten sam szum.

asdfg

Post autor: asdfg » poniedziałek 05 gru 2005, 19:08

Dziękuję wszystkim panom za pomoc, POZDRAWIAM!

ODPOWIEDZ