Dziwny dźwięk z Alesisów M1 MKII

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
mattlgs
Dziwny dźwięk z Alesisów M1 MKII

Post autor: mattlgs » czwartek 01 gru 2005, 21:00

Witam. Dostałem dziś swieżutkie aktywne odsłuchy alesisa i ku memu zaskoczeniu z otworów bass reflex lewej kolumny wydobywa się cichy chropotliwy dzwięk, zamieniałem kable zasilające, zmieniałem źródło zasilania, zmieniałem/odłączałem sygnałowe i nic:( Słychać to zarówno przy cichej muzyce jak i jej braku... co to może być??? za odpowiedź z góry dziękuje

Ano

Re: Dziwny dźwięk z Alesisów M1 MKII

Post autor: Ano » czwartek 01 gru 2005, 21:17

...z otworów bass reflex lewej kolumny wydobywa się cichy chropotliwy dzwięk [...] słychać to zarówno przy cichej muzyce jak i jej braku... co to może być???

Myszy, na bank myszy.

Kiedys mialem subwoofer z olbrzymim tunelem b-r, bylo to ulubione miejsce dzemki dla mojego kota. Musialem zalozyc siatke.

mattlgs

Post autor: mattlgs » czwartek 01 gru 2005, 21:38

widzę dobrych żarcików nigdy za wiele

Ano

Post autor: Ano » czwartek 01 gru 2005, 21:43

No dobrze. Jesli masz troche smykalki do elektroniki to wymontuj plyte wzmacniacza. Pewnie jakis "zimny lut" lub niedorobiony elektrolit. W sumie powazna sprawa, jak nie masz ochoty na dlubanie bedziesz musial wyslac do reklamacji.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
BigGuns

Post autor: BigGuns » czwartek 01 gru 2005, 23:56

...Witam. Dostałem dziś swieżutkie aktywne odsłuchy alesisa i ku memu zaskoczeniu z otworów bass reflex lewej kolumny wydobywa się cichy chropotliwy dzwięk, zamieniałem kable zasilające, zmieniałem źródło zasilania, zmieniałem/odłączałem sygnałowe i nic:( Słychać to zarówno przy cichej muzyce jak i jej braku... co to może być??? za odpowiedź z góry dziękuje...

jak powiedział jeden mój kumpel: made in China wszystko jasne.

tylko proszę powiedz nam że nie odpaliłeś ich od razu po tym jak je dostałeś. na dworzu teraz zimno, więc jeżeli nie odczekałeś paru godzin to mogły być przekłamania nie mówiąc już o tym że mogło coś się stać. małe prawdopodobieństwo, ale zawsze. w każdym razie nie przyznawaj się w serwisie :)

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 02 gru 2005, 02:21

moze jakis kabelek albo inne badziewie wpadlo do srodka i szura ci po membranie,,,wykrec basowy i zobacz co tam sie dzieje - oby to nie byla cewka bo masz do wymiany.....9ale wtedy to wada fabryczna bo zadko sie zdaza takie uszkodzenie)

Awatar użytkownika
mlodyGrzesiek

Post autor: mlodyGrzesiek » piątek 02 gru 2005, 11:36

sprawdz czy nie masz luzow pomiedzy wylotem bass reflex a obudowa..

moze wydac sie dziwne ale zdarza sie:)

pozdrawiam

mlodyGrzech

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » piątek 02 gru 2005, 12:39

Kolega pisze że trzeszczenie słychac róniez wtedy jak nic nie gra. To wyklucza z grona winnych poluzowany tunel. Raczej lużne jest coś w pobliżu transformatora, albo on sam jest źle przymocowany, choć w takim przypadku raczej powienin brzęczeć lub buczeć....
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » piątek 02 gru 2005, 12:47

...Witam. Dostałem dziś swieżutkie aktywne odsłuchy alesisa i ku memu zaskoczeniu z otworów bass reflex lewej kolumny wydobywa się cichy chropotliwy dzwięk, zamieniałem kable zasilające, zmieniałem źródło zasilania, zmieniałem/odłączałem sygnałowe i nic:( Słychać to zarówno przy cichej muzyce jak i jej braku... co to może być??? za odpowiedź z góry dziękuje...

Nic nie rozkręcaj, nic nie macaj. Objawy wskazują na to że to nic błachego jeśli trzeszczy ci nawet przy braku muzyki. Odeslij je zaraz do reklamacji. Masz szanse ze wymienia ci je na nowe.
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

ODPOWIEDZ