Wylot powietrza w monitorze

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
asdfg
Wylot powietrza w monitorze

Post autor: asdfg » środa 30 lis 2005, 12:26

Właśnie zakupiłem monitorki T-BOX-NF06A. W jednym z nich rura wylotu powietrza (tak, tak, nie znam terminologii) jest prawdopodobnie lekko odklejona i przy próbie delikatnego wyciągania jej, wychodzi na ok. 4mm, z jednej tylko strony (na górze, na dole pozostaje w miejscu). 4mm niedużo, ale czy jest szansa, że przy graniu rura wpadnie w jakiś tam rezonans i zacznie brzęczeć? Nie jestem w stanie tego sprawdzić w tej chwili, nie mam jeszcze okablowania, a i komputer czeka dopiero na odbiór. Czy bez namysłu odesłać je (wszak to nówka, defekty nie powinny mieć miejsca), czy nie przejmować się?

Z góry dziękuję za pomoc.

Awatar użytkownika
BigGuns

Re: Wylot powietrza w monitorze

Post autor: BigGuns » środa 30 lis 2005, 13:29

...Właśnie zakupiłem monitorki T-BOX-NF06A. W jednym z nich rura wylotu powietrza (tak, tak, nie znam terminologii) jest prawdopodobnie lekko odklejona i przy próbie delikatnego wyciągania jej, wychodzi na ok. 4mm, z jednej tylko strony (na górze, na dole pozostaje w miejscu). 4mm niedużo, ale czy jest szansa, że przy graniu rura wpadnie w jakiś tam rezonans i zacznie brzęczeć? Nie jestem w stanie tego sprawdzić w tej chwili, nie mam jeszcze okablowania, a i komputer czeka dopiero na odbiór. Czy bez namysłu odesłać je (wszak to nówka, defekty nie powinny mieć miejsca), czy nie przejmować się?

Z góry dziękuję za pomoc.

...

jasne że mogą być jazdy jak podłaczysz sprzęt, jeżeli traktujesz sprawę poważnie to je wymień. Ale nawiasem mówiąc nie słyszałem nic dobrego o tych monitorach. Na Twoim miejscu odżałowałbym jeszcze 700 zeta i kupił Alesisy M1, nie pożałujesz.

Ano

Post autor: Ano » środa 30 lis 2005, 13:35

asdfg: Przede wszystkim sprawdz czy sa elektrycznie w porzadku, czy brzmia rownomiernie podczas odsluchu w mono. Niech pograja kilka godzin przy glosniejszym ustawieniu. Na Twoim miejscu, ja bym tych monitorow nie odsylal - zbyt duze ryzyko uszkodzenia przy przesylce (lub sklepie). Ta rura b-r to drobiazg, samemu wkleisz ja staranniej niz serwis w sklepie! Jak wyslesz, to odesla Ci te same monitory z niechlujnie przyklejona rura.

asdfg

Post autor: asdfg » środa 30 lis 2005, 22:48

Dzięki za podpowiedzi, pozdrawiam!

ODPOWIEDZ