Rejestratory twardodyskowe
Witam wszystkich.
Poszukuję rejestrtora twardodyskowegp zdp;nego do nagrania szesnastu śladów jednocześnie, korzystając z wlotów analogowych. Nie jest mi potrzebny dodatkowy mikser, proceor efektów, wejścia i wyjścia cyfrowe, funkcje edycyjne, duży monitor, stos mierników, tuner gitarowy, wypalarka DVD czy ekspres do kawy. Urządzenie z założenia wyposażone powinno być w 16 (najlepiej symetrycznych) niazd wejściowych, wyjście monitorujące, czerwony guzik "record" i miejsce na kieszeń z dyskiem. Kabel sieciowy mile widziany :P
Ma służyć do rejestracji i tylko do rejestracji koncertów, które następnie przerzucane będą do jakiegoś kompa i miksowane tam.
Jakie urządzenia z dostępnych na rynku spełniają najwięcej z powyższych warunków? A może ma sens samodzielne zrobienie takiej paczuszki z podzespołów komputerowych?
Poszukuję rejestrtora twardodyskowegp zdp;nego do nagrania szesnastu śladów jednocześnie, korzystając z wlotów analogowych. Nie jest mi potrzebny dodatkowy mikser, proceor efektów, wejścia i wyjścia cyfrowe, funkcje edycyjne, duży monitor, stos mierników, tuner gitarowy, wypalarka DVD czy ekspres do kawy. Urządzenie z założenia wyposażone powinno być w 16 (najlepiej symetrycznych) niazd wejściowych, wyjście monitorujące, czerwony guzik "record" i miejsce na kieszeń z dyskiem. Kabel sieciowy mile widziany :P
Ma służyć do rejestracji i tylko do rejestracji koncertów, które następnie przerzucane będą do jakiegoś kompa i miksowane tam.
Jakie urządzenia z dostępnych na rynku spełniają najwięcej z powyższych warunków? A może ma sens samodzielne zrobienie takiej paczuszki z podzespołów komputerowych?
Re: Rejestratory twardodyskowe
Alesis ADAT HD24
[addsig]
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
A moze 3x ADAT(po 8 kanałów)? Taniej wyjdzie jak będą zapisywane nie na dysk tylko na taśmę(cyfrowo). Potem można wszystko przenieść na kompa i schynronizować w seqwenserze.
Rozwiązanie, trochę "na około", ale za to stosunkowo tanie. Taki jeden używany Adacik to obecnie wydatek ok.700zł
Rozwiązanie, trochę "na około", ale za to stosunkowo tanie. Taki jeden używany Adacik to obecnie wydatek ok.700zł
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.
a tak jest wielowymiarowy.
Podaj meila, lub nr gg. Mam coś podobnego do sprzedania za pół ceny sklepowej.
...Podaj meila, lub nr gg. Mam coś podobnego do sprzedania za pół ceny sklepowej....
ja jestem zainteresowany - mój mail: danielwolk@tlen.pl
pozdrawiam
Daniel Wołkiewicz
pozdrawiam
Daniel Wołkiewicz
gram na Clavia Nord Electro 4, Virus Ti Snow, CME-UF8
......Podaj meila, lub nr gg. Mam coś podobnego do sprzedania za pół ceny sklepowej....
pozdrawiam
Daniel Wołkiewicz...
polecam Fostex D160, używałem przez lata intensywnie dwa zsynchronizowane D90 i D80. Pomimo intensywnego wachlowania na wszystkie strony, setek jeśli nie tysięcy godzin pracy(napisy na przyciskach sie powycierały) ani razu się nie powiesiły. O ile D80 i D90 są szesnastobitowe to D160 24bit.
pozdrawiam
Daniel Wołkiewicz...
polecam Fostex D160, używałem przez lata intensywnie dwa zsynchronizowane D90 i D80. Pomimo intensywnego wachlowania na wszystkie strony, setek jeśli nie tysięcy godzin pracy(napisy na przyciskach sie powycierały) ani razu się nie powiesiły. O ile D80 i D90 są szesnastobitowe to D160 24bit.

zawodowo pracujący akustyk live i studio
...
a co powiesz na Fostexa VF-16 ?

a co powiesz na Fostexa VF-16 ?
...polecam Fostex D160, używałem przez lata intensywnie dwa zsynchronizowane D90 i D80. Pomimo intensywnego wachlowania na wszystkie strony, setek jeśli nie tysięcy godzin pracy(napisy na przyciskach sie powycierały) ani razu się nie powiesiły. O ile D80 i D90 są szesnastobitowe to D160 24bit.
...
a co powiesz na Fostexa VF-16 ?...
Tego modelu akurat nie znam, natomiast tamte były wzorcem stabilności i niezawodności. Wiem, że bywają na rynku wtórnym za przystępne ceny. Nie wiem jak radzą sobie z obsługą dużych dysków, wówczas instrukcja chwaliła, że obsługują dyski do 3Gbajtów

a co powiesz na Fostexa VF-16 ?...
Tego modelu akurat nie znam, natomiast tamte były wzorcem stabilności i niezawodności. Wiem, że bywają na rynku wtórnym za przystępne ceny. Nie wiem jak radzą sobie z obsługą dużych dysków, wówczas instrukcja chwaliła, że obsługują dyski do 3Gbajtów
zawodowo pracujący akustyk live i studio
Tego modelu akurat nie znam, natomiast tamte były wzorcem stabilności i niezawodności. Wiem, że bywają na rynku wtórnym za przystępne ceny. Nie wiem jak radzą sobie z obsługą dużych dysków, wówczas instrukcja chwaliła, że obsługują dyski do 3Gbajtów...
Ja myslę o Rolandzie VS-1880 lub Yamaha AW16G - czy coś na ten temat ?? Boję się tej kompresji w rolandzie, ale z kolei Yamaha ma mniej wyjść i mały wyświetlacz
Ja myslę o Rolandzie VS-1880 lub Yamaha AW16G - czy coś na ten temat ?? Boję się tej kompresji w rolandzie, ale z kolei Yamaha ma mniej wyjść i mały wyświetlacz

...Tego modelu akurat nie znam, natomiast tamte były wzorcem stabilności i niezawodności. Wiem, że bywają na rynku wtórnym za przystępne ceny. Nie wiem jak radzą sobie z obsługą dużych dysków, wówczas instrukcja chwaliła, że obsługują dyski do 3Gbajtów...
Ja myslę o Rolandzie VS-1880 lub Yamaha AW16G - czy coś na ten temat ? Boję się tej kompresji w rolandzie, ale z kolei Yamaha ma mniej wyjść i mały wyświetlacz
...
Przeczytaj początkowego posta - szukamy czystego rejestratora 16 tr.
- 8 ścieżek to jest za mało na rejestrację koncertów. Nagrasz bębny i zostają Ci 2 ślady. Poza tym w AW16 płacisz za całą konsolę mikserską a nie za sam rejestrator. No i AW16G wymienia materiał z kompem tylko przez CDki (!). Trwa to całe wieki i kosztuje jak za zboże.
Pozdr.
Ja myslę o Rolandzie VS-1880 lub Yamaha AW16G - czy coś na ten temat ? Boję się tej kompresji w rolandzie, ale z kolei Yamaha ma mniej wyjść i mały wyświetlacz

Przeczytaj początkowego posta - szukamy czystego rejestratora 16 tr.
- 8 ścieżek to jest za mało na rejestrację koncertów. Nagrasz bębny i zostają Ci 2 ślady. Poza tym w AW16 płacisz za całą konsolę mikserską a nie za sam rejestrator. No i AW16G wymienia materiał z kompem tylko przez CDki (!). Trwa to całe wieki i kosztuje jak za zboże.
Pozdr.