Zapisywanie ustawień w MPC 2000 XL
mam problem z zapisywaniem sesji na tym urządzeniu, a konkretnie z zapisywaniem usstawiń efektów na mixerze.. za każdym razem muszę ustawiać na nowo. podejrzewam , że robię gdzieś prosty bład, ale nie mogę do tego dojść.. zapisuje wszytskie rodzaje plików w memnu save, ale dalej nic - wszytsko się zapisuje oprócz ustawiń efektów. gdzie jest błąd?? byłbym wdzięczny za jkąkolwiek pomoc
Re: Zapisywanie ustawień w MPC 2000 XL
...mam problem z zapisywaniem sesji na tym urządzeniu, a konkretnie z zapisywaniem usstawiń efektów na mixerze.. za każdym razem muszę ustawiać na nowo. podejrzewam , że robię gdzieś prosty bład, ale nie mogę do tego dojść.. zapisuje wszytskie rodzaje plików w memnu save, ale dalej nic - wszytsko się zapisuje oprócz ustawiń efektów. gdzie jest błąd?? byłbym wdzięczny za jkąkolwiek pomoc ...
Wystarczy, że zgrasz plik ALL i do tego plik APS lub PGM. Musi działać.
Wystarczy, że zgrasz plik ALL i do tego plik APS lub PGM. Musi działać.
www.igsaudio.pl
......mam problem z zapisywaniem sesji na tym urządzeniu, a konkretnie z zapisywaniem usstawiń efektów na mixerze.. za każdym razem muszę ustawiać na nowo. podejrzewam , że robię gdzieś prosty bład, ale nie mogę do tego dojść.. zapisuje wszytskie rodzaje plików w memnu save, ale dalej nic - wszytsko się zapisuje oprócz ustawiń efektów. gdzie jest błąd?? byłbym wdzięczny za jkąkolwiek pomoc ...
Wystarczy, że zgrasz plik ALL i do tego plik APS lub PGM. Musi działać....
przede wszytskim dziękuje za odpowiedź. problem w tym, że robie tak cały czas czyli zgrywam do ALL, a potem oprócz tego zgrywam też pliki APS i PGM. wyłączam, włączam, ładuje plik ALL, potem APS i ... tyłek - trzeba ustawiać efekty od nowa.
Wystarczy, że zgrasz plik ALL i do tego plik APS lub PGM. Musi działać....
przede wszytskim dziękuje za odpowiedź. problem w tym, że robie tak cały czas czyli zgrywam do ALL, a potem oprócz tego zgrywam też pliki APS i PGM. wyłączam, włączam, ładuje plik ALL, potem APS i ... tyłek - trzeba ustawiać efekty od nowa.
przede wszytskim dziękuje za odpowiedź. problem w tym, że robie tak cały czas czyli zgrywam do ALL, a potem oprócz tego zgrywam też pliki APS i PGM. wyłączam, włączam, ładuje plik ALL, potem APS i ... tyłek - trzeba ustawiać efekty od nowa. ...
Czy mowa o efektach z wbudowanej (dodatkowej) płytki z efektami (EB coś tam..) czy o efektach standardowych jak filtr lub attack?
Możliwe, że trzeba zachować jeszcze jakiś dodatkowy plik związany z dodatkowymi efektami.
Znajdź w necie sklep "Audiostacja" i tam zakręć po poradę.
Powodzenia.
Czy mowa o efektach z wbudowanej (dodatkowej) płytki z efektami (EB coś tam..) czy o efektach standardowych jak filtr lub attack?
Możliwe, że trzeba zachować jeszcze jakiś dodatkowy plik związany z dodatkowymi efektami.
Powodzenia.
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)
...przede wszytskim dziękuje za odpowiedź. problem w tym, że robie tak cały czas czyli zgrywam do ALL, a potem oprócz tego zgrywam też pliki APS i PGM. wyłączam, włączam, ładuje plik ALL, potem APS i ... tyłek - trzeba ustawiać efekty od nowa. ...
Powodzenia.
...
chodiz mi o efekty takie jak echo, reverb, etc. czyli te "niestandartowe". co najdziwniejsze ustawienia poszczególnych modułów na szynie sie zapisują, ale już na mixerze za każdym razem jest prawie dziewiczo (i to też jest bardzo dziwne, bo dwa slidery są przesunięte minimalnie do góry, więc kiedyś cos się musiało zapisać....)
Powodzenia.
...
chodiz mi o efekty takie jak echo, reverb, etc. czyli te "niestandartowe". co najdziwniejsze ustawienia poszczególnych modułów na szynie sie zapisują, ale już na mixerze za każdym razem jest prawie dziewiczo (i to też jest bardzo dziwne, bo dwa slidery są przesunięte minimalnie do góry, więc kiedyś cos się musiało zapisać....)
chodiz mi o efekty takie jak echo, reverb, etc. czyli te "niestandartowe". co najdziwniejsze ustawienia poszczególnych modułów na szynie sie zapisują, ale już na mixerze za każdym razem jest prawie dziewiczo (i to też jest bardzo dziwne, bo dwa slidery są przesunięte minimalnie do góry, więc kiedyś cos się musiało zapisać....)...
Na szynie powiadasz..... czy masz te dodatkowe 8 wyjść i chcesz przyporządkować różne efekty na poszczególne wyjścia? Bo jak tak, to może być kłopot.
Ja akurat nie mam tych dodatków (efektów i dod wyjść) ale raz jak nagrywaliśmy nasze wirtuozeria na 2 mpcty, to znajomy coś wspominał, że jest lipa z przyporządkowaniem efektów na wyjścia. Tzn. dany instrument, jak wiadomo, można wypuścić jednym z wybranych wyjść, ALE JEŚLI MA BYĆ Z EFEKTEM - TO SYGNAŁ IDZIE T Y L K O NA STANDARDOWE WYJŚCIE.
Może to dlatego mixer nie zapamiętuje tych ustawień....
Z resztą, kręć jutro do dystrybutora - AUDIOSTACJA
Na szynie powiadasz..... czy masz te dodatkowe 8 wyjść i chcesz przyporządkować różne efekty na poszczególne wyjścia? Bo jak tak, to może być kłopot.
Ja akurat nie mam tych dodatków (efektów i dod wyjść) ale raz jak nagrywaliśmy nasze wirtuozeria na 2 mpcty, to znajomy coś wspominał, że jest lipa z przyporządkowaniem efektów na wyjścia. Tzn. dany instrument, jak wiadomo, można wypuścić jednym z wybranych wyjść, ALE JEŚLI MA BYĆ Z EFEKTEM - TO SYGNAŁ IDZIE T Y L K O NA STANDARDOWE WYJŚCIE.
Może to dlatego mixer nie zapamiętuje tych ustawień....
Z resztą, kręć jutro do dystrybutora - AUDIOSTACJA
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)
Witam tak apropos to chetnie kupie wspomniana karte EB 16 do mpc 2000xl jak cos to pisac na amol@o2.pl