Jaki laptop do audio?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
dr.beat
Kontakt:
Re: Jaki laptop do audio?

Post autor: dr.beat » niedziela 10 sty 2010, 23:40

...
Może być trudno, ale Della z XP i Vistą ostatnio udało mi się kupić. Tzn. mam oba systemy i mogę zainstalować dowolny. To jeden z tych biznesowych Delli Latitude - te bardziej konsumenckie (XPS) chyba mają już nowsze systemy. Dell wygrywa też serwisem.

...

Potwierdzam w całej rozciągłości. Zgłoszenie telefoniczne braku rozpoznawania zasilacza przez laptopa Dell D830 w zeszłym tygodniu (przyczyna ustalona telefonicznie na podstawie mojego opisu). Na drugi dzien o umówionej godzinie pojawił się u mnie technik, który na miejscu w ciągu jednej godziny wymienił płytę główną na nową. Profesjonalizm i ekspresowa obsługa !

...
Kup sobie cos della z win 7 z core 2duo  4gb ramu, wstaw sobie min 320gb z 7200obr. na min, dokup jakis interfejs audio z asio i do dzieła...nawet na sluchawkach ;)

Music sounds better with...me ;-)

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » poniedziałek 11 sty 2010, 19:36

...Potwierdzam w całej rozciągłości...

Fajnie, że mają taki serwis. Niefajnie, że ten ich asortyment tak się psuje!
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » poniedziałek 11 sty 2010, 22:03

......Potwierdzam w całej rozciągłości...

Fajnie, że mają taki serwis. Niefajnie, że ten ich asortyment tak się psuje! ...

Używam Delli z serii Latitude (D i E) w domowym studio i w firmie w której pracuję od ponad 11 lat i po raz pierwszy potrzebowałem serwisu, więc Twoja teoria do mnie nie przemawia. Może masz na myśli modele konsumenckie a nie korporacyjne ? To są dwa różne światy. Dodam że Dell'e Latidude są nadal podstawowymi laptopami pracowników w centrali Microsoftu więc chyba o czymś to świadczy.

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » poniedziałek 11 sty 2010, 22:09

... na dodatek to chyba sam namieszałem z tym uszkodzeniem bo podłączałem go przez pewien czas do zasilacza Della o wyższej mocy, który nie był dedykowanym do D830 a te modele są podobno wrażliwe na tego typu zmiany.

ODPOWIEDZ