Alesis Andromeda A6 - warto kupić?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
AkselPL
Re: Alesis Andromeda A6 - warto kupić?

Post autor: AkselPL » czwartek 11 wrz 2008, 20:20

...Tak nawiasem jak ja brałem oasysa w Europejskim funduszu leasingowym to mi widły na każdym kroku stawiali. Musiałem wpłacić 50% zaliczki + na 4 lata ;-/ (tłumaczyli sie stawką amortyzacji ze musi być na 4 lata) Pomijając fakt że brałem u nich nowy samochód który spłaciłem to co do oasysa mówi że to sprzęt który szybko traci na wartości i dlatego musiałem 50% wpłacić. Przecież ja mam 21 lat jak mam rozpocząć działalność bez sprzętu ;-/
Jaja jak berety były, miesiąc sie z nimi użerałem....

A jaki to ma związek z tematem ?...
Kolega chce wsiąść sprzęt na firme wiec być może będzie leasingować.
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » czwartek 11 wrz 2008, 20:22

.....
Kolega chce wsiąść sprzęt na firme wiec być może będzie leasingować....

Patrz 2 posty wyżej. Wg mnie OASYS to chybiony wybór.
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

pierro1984

Post autor: pierro1984 » czwartek 11 wrz 2008, 20:24

........

Patrz 2 posty wyżej. Wg mnie OASYS to chybiony wybór....
Podzielam Twoją opinię myśle ze cena która podaje producent jest zbyt wysoka w stosunku do produktu, ale napewno nabedzie go jakas wąska grupa zapalencow

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » czwartek 11 wrz 2008, 20:28

........

Patrz 2 posty wyżej. Wg mnie OASYS to chybiony wybór....
Chybiony wybór? Jedni chca być jak Peja czy DJ Tiesto inni wolą iśc w strone ATB czy Paula Oakenfolda.
Korg Oasys został ogłoszony najlepszym workstation na świecie na NAMM 2007. Piszecie że korg to gówno (nie bezośrednio) tym czasem na targach Muzik Messe Korg M3 bije Phantoma i Xs'a zamujac pierwsze miejsce drugi raz z rzędu. Tego nie oceniali jacyś ludzie z forum byli to profesjonaliści. Wy opieracie sie na jakiś przekonaniach - fobiach i zamiast spojrzeć czysto praktycznie piszecie że generacje starzy xs jest nie tylko lepszy od M3 ale od Oasysa także.
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » czwartek 11 wrz 2008, 20:28

Widze że zaczyna sie dyskusja o wyższości banana nad pomarańczą.
Idż chłopie do sklepu pograj na drogich klawiszach i sam wybierz.
Acha i prosze nie wciągac mnie do dyskusji o tiestach i innych sridżejach , za stary jestem.

pierro1984

Post autor: pierro1984 » czwartek 11 wrz 2008, 20:34

...Widze że zaczyna sie dyskusja o wyższości banana nad pomarańczą.
Acha i prosze nie wciągac mnie do dyskusji o tiestach i innych sridżejach , za stary jestem....
nie ejstem fanem Tiesto i innych pseudo producentow a ta wymiana zdan na temat co ejst lepsze Oasis czy M3 do niczego nie zaprowadzi a jednoczesnie wywoła konflikt słow kazdy ma inne preferencje i gusta muzyczne ....

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » czwartek 11 wrz 2008, 20:36

miałem kiedyś korga trinity plus , jego dżwięk pieścił moje uszy

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » czwartek 11 wrz 2008, 20:37

......Widze że zaczyna sie dyskusja o wyższości banana nad pomarańczą.
Acha i prosze nie wciągac mnie do dyskusji o tiestach i innych sridżejach , za stary jestem....
nie ejstem fanem Tiesto i innych pseudo producentow a ta wymiana zdan na temat co ejst lepsze Oasis czy M3 do niczego nie zaprowadzi a jednoczesnie wywoła konflikt słow kazdy ma inne preferencje i gusta muzyczne .......
Nikt nie porównuje oasysa z m3 byłby to bez sens bo m3 to brat oasysa. Tu chodzi o porównanie Rolanda z Yamahą i Korgiem. Tu każdy pisze że Korg najgorszy. Tym czasem korg wydał maszynę 3 generacji i każdy z zazdrości pisze że jest ona gorsza co w rzeczywistości nie jest prawdą jak widać Yamaha Xs i Fantom X dostały w dupe z M3 w 2007. W 2008 Yamaha xs i Fantom G również.

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » czwartek 11 wrz 2008, 20:39

Korg Oasys został ogłoszony najlepszym workstation na świecie na NAMM 2007 ...

Nie rozmawiamy o WORKSTATION. Może nie wszyscy lubią Korgi ? Może szukają ANALOGÓW ? Może szukają Virtualnych Analogów ? Może nie chcą OASYSa, M3 ... Zachowujesz się trochę jakbyś kupił ( jesli naprawdę posiadasz to o czym piszesz ) OASYSa i M3 jeśli dobrze pamiętam i sam sobie próbował wytłumaczyć dlaczego tak dużo forsy poszło na takie instrumenty. Jestem praktycznie pewien , że oprocz KORGa nie znasz innych firm. Jedynie z opisów lub z krótkich "psztykawek" w sklepach. Popraw mnie jesli się mylę. Ja kiedyś byłem bardzo przywiązany do Yamahy bo zaczynałem jeszcze od serii PS, PSS,PSR,W a skonczyłem na EX i CS. Teraz wiem , że " z jednej miski się człowiek nie naje" i zobaczyłem , a raczej uslyszalem co mnie omijało przez te wszystkie lata przywiązania do jednej marki.
Wg mnie kolega może mieć za tą kasę co najmniej 5 syntezatorów które zmiażdżą OASYSa brzmieniem. Mowa o typowych dla house/trance

[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » czwartek 11 wrz 2008, 20:54

Ja tylko sie odnoszę do porównań jakie miały tutaj miejsce z Rolandem czy też Yamahą. Przecież nie porównam tego z Access Virusem Ti bo to zupełnie dwie inne maszyny działające na zupełnie innych zasadach i do zupełnie innych zastosowań.

ODPOWIEDZ