DSI Prophet 8 - DCO vs VCO

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Piniol
Kontakt:
Re: DSI Prophet 8 - DCO vs VCO

Post autor: Piniol » środa 29 kwie 2009, 23:28

Na oba mnie nie stać. Mopho wygląda trochę mało poważnie - przypomina zabawkę (głupawy przycisk push it!). W evolverze jest więcej parametrów dostępnych (jeśli nie wszystkie) więc chyba się zdecyduję na evolvera. Dzięki za rady! Pytanko - czy w evolverze można ustawić zakres dźwięków które wyzwalamy z klawiatury sterującej? Np. żeby grał tylko w obrębie najniższej oktawy?
Muzyk jazzowy, skrzypek, klawiszowiec.
http://www.myspace.com/bienczyckidominik

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » środa 29 kwie 2009, 23:44

...Na oba mnie nie stać. Mopho wygląda trochę mało poważnie - przypomina zabawkę (głupawy przycisk push it!). W evolverze jest więcej parametrów dostępnych (jeśli nie wszystkie) więc chyba się zdecyduję na evolvera. Dzięki za rady! Pytanko - czy w evolverze można ustawić zakres dźwięków które wyzwalamy z klawiatury sterującej? Np. żeby grał tylko w obrębie najniższej oktawy?...

W evolverze ? dostępnych ?

Chwila ... Mówisz, że nie stać Ciebie na oba i twierdzisz , że evolver ma wszystko na panelu. Sorry , ale piszesz z pamięci czy masz chociaż jakąś fotkę z netu ?

Evolver ma 8 gałek + kilka przycisków funkcyjnych
Mopho ma 8 ! gałek + kilka przycisków funkcyjnych

Chyba , że mówisz o wersji evolvera z klawiaturą a ta przekracza cenę Mopho+Evolver desktop więc o co chodzi ?

Swoją drogą , żeby mieć wszystkie parametry dowolnego z nich potrzebowałbyś +- 100 gałek.
Wersje z klawiaturą posiadają +- 50 ( nie chce mi sięliczyć ) z czego część z nich ma więcej niż jedną funkcję.

Wygląd i PUSH IT nie ma tu nic do rzeczy. Zakładam , że nie miałeś okazji usłyszeć tego na, żywo ale kupować lub nie ze względu na kolor ... ?

AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » środa 29 kwie 2009, 23:50

Widzisz .... i ja się pomyliłem , tzn nie do końca.

Mówiąc o 8-miu gałkach w MOPHO chodziło mi o te przy wyświetlaczu a tak naprawę ma ich więcej (11) Tym bardziej nie mam pojęcia o czym mówisz twierdząc , że Evolver ma praktycznie "wszystko na wierzchu"

Oczywiście jeśli wciąż mówimy o wersji desktop
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » czwartek 30 kwie 2009, 00:46

No kurcze a ja mam dylemat, bo nie wiem na 100 %, jaka jest klawiatura w prophecie 08. Dzwoniłem do dystrybutora i podobno jest taka sama jak w poly ewolwerze. Może ktoś macał obydwie klawki i mógłby potwierdzić tą tezę ??
Początkujący muzyk.

Piniol
Kontakt:

Post autor: Piniol » czwartek 30 kwie 2009, 08:53

W evolverze desktop widzę matrix z 8ma przyciskami x2 co daje teoretycznie 16 x 8 czyli 128 pokręteł. Nawet w wersji z klawiaturą nie naliczyłem się tylu. W mopho jest 7 pokręteł o jednym parametrze plus 4 assignable co daje o wiele mniejsze możliwości edycyjne. Czy dalej się mylę?
Muzyk jazzowy, skrzypek, klawiszowiec.
http://www.myspace.com/bienczyckidominik

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » czwartek 30 kwie 2009, 13:15

Nom, udało mi się już ustalić, że prophet 08 key i poly evolver maja dokładnie takie same klawiatury. To jak Panie MB, warto brać z klawiaturą bo jest dobra???
Pozdrawiam
Robert
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
heathenichaer

Post autor: heathenichaer » czwartek 30 kwie 2009, 15:24

...Nom, udało mi się już ustalić, że prophet 08 key i poly evolver maja dokładnie takie same klawiatury. To jak Panie MB, warto brać z klawiaturą bo jest dobra???
Pozdrawiam
Robert...
a spojrzyj se 15 postów wyżej
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » czwartek 30 kwie 2009, 18:54

...W evolverze desktop widzę matrix z 8ma przyciskami x2 co daje teoretycznie 16 x 8 czyli 128 pokręteł. Nawet w wersji z klawiaturą nie naliczyłem się tylu. W mopho jest 7 pokręteł o jednym parametrze plus 4 assignable co daje o wiele mniejsze możliwości edycyjne. Czy dalej się mylę?...

Dalej cholernie odległa droga do wszystkich parametrów pod palcami

Zauważ też , że MOPHO ma konkretny wyświetlacz więc nie potrzebuje tylu przycisków funkcyjnych do przebijania się przez MENU

Zresztą każdy z nich jest ciekawy , ale zdaje sę że Ty już wybrałeś ...

[addsig]

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » piątek 08 maja 2009, 13:43

Witam!
Ja mam takie pytanko odnośnie propheta 08 z klawiaturą, a mianowicie czy ktoś z Was zamierza go kupić u dystrybutora w Polsce ?? Pytam, ponieważ właśnie planuję nabyć ten sprzęcik i jeżeli np. by ktoś go kupował w tym samym czasie co ja, to cena by zjechała o 1600zł.

P.S.
Zaznaczam, że nie jestem żadnym sprzedawcą, marketingowcem, ani przedstawicielem jakiejś firmy! Chcę tylko skorzystać z propozycji, którą otrzymałem u dystrybutora. Po co płacić więcej, skoro można mniej .

Pozdrawiam
Robert
Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
chris

Post autor: chris » piątek 08 maja 2009, 14:17

...Witam!
Ja mam takie pytanko odnośnie propheta 08 z klawiaturą, a mianowicie czy ktoś z Was zamierza go kupić u dystrybutora w Polsce ? Pytam, ponieważ właśnie planuję nabyć ten sprzęcik i jeżeli np. by ktoś go kupował w tym samym czasie co ja, to cena by zjechała o 1600zł.

P.S.
Zaznaczam, że nie jestem żadnym sprzedawcą, marketingowcem, ani przedstawicielem jakiejś firmy! Chcę tylko skorzystać z propozycji, którą otrzymałem u dystrybutora. Po co płacić więcej, skoro można mniej .

Pozdrawiam
Robert...
No.... Ja sie przymierzam. Tylko do wersji modulowej. Nie wiem czy to cos daje w swietle Twej propozycji. Jaka cena(brutto) jest u dystrybutora(propheta 08 z klawiaturą) przed znizka?
http://www.dv247.com/search/3010/1787/ProductQuantity/Descending/-/1/

ODPOWIEDZ