Karta dźwiękowa
- Soundscape
- Kontakt:
Czy to tylko mój problem i kolegi, który też z tym walczy?
Jak to u was wygląda ile "kopii" tej wtyczki możecie włączyć w trybie LP?
Pozdr
...
PSP Neon i Neon HR to z założenia korektory do masteringu lub na sumę. Do wielośladowego użytku używam MasterQ. O wiele mniej zasobożerny.
Np. nie da się też wrzucić dużej ilości Master Comp-ów z aktywną funkcją FAT do projektu. (Ale to również narzędzie na sumę.) Również pożera moc procesora. I to samo się tyczy VW 2 + FAT.
-
Re: Karta dźwiękowa
siema . szukam dobrej karty dzwiekowej na pci lub pci express nie zew! w przedziale 600-800.przejzalem stare tematy.na tym sie zatrzymalem.karta jest mi glownie potzrebna do odsluchu(monitory podlaczone bezposrednio pod karte).poki co nie mam narazie zamiaru podlaczac mikrofonu,gitar ogolnie wprowadzac sygnalu do karty,LATENCJA to jest dla mnie najwazniejsze,czy jest mozliwe zeby osiagnac taka latencje ze knob w kontrolerzze podpisanny pod knoba w abl;etonie bedzie podczas nagrywania na zywo automatyki dziala rowno ze mna?np. liczac do 4 bedzie sie podnosil do gory na raz , teraz gdy licze 1 2 itd knob dziala dopiero na dwa:(:( chodzi mi o automatyke w porgramie-nie o kontroler fizycznie . chce wiedziec czy lepsza karta zniwleuje ta roznice idealnie.zawsze uzywam vsti vst.
chcialb ym w przyszlosc podlaczyc rowniez mikser pod karte( allen&heath seria xone-czyli ta seria pod dj'ow bardziej) .z tych przejzanych tematow to glownie skupialem sie na :
emu
esi
rme(na ta firme nie mam kasy)
m-audio
modele jakie sam sobie wybralem to:
E-MU 1212M PCIe - chyba najwiecej opini bylo na temat tej karty - ta rowniez najbardziej mnie zainteresowala jednak brak sterownikow pod win 7 eliminuje ja , nie bylo ani jednego tematu typu karta siadla po 2 miechach,byly posty ze sa jakies problemy ale nie bylo wprost napisane ze sie psuja jedna po drugiej.
ESI Juli@ - rowniez czesto wymieniana karta , na wielki ++ latencja(wedlug producenta)
ESI MAYA 44express zaciekawila mnie jednak takiego zachwytu nie byla nia
M-Audio Delta 1010LT druga w kolejnosci karta ktora mnie zainteresowala nabardziej,dosc pochlebne oceny brak wiekszych problemow chociaz moge sie mylic nie pamietam wszystkich p[ostow po kolei
M-Audio Audiophile 192
M-Audio Delta 66
moze inne firmy dobre,godna polecenia?
moj konfig
procesor intel i7 870 2,93ghz
plyta glowna asus p7p55d evo chipset intel dmi host bridge
ram 4b-2x2 patriot g series ddr3 pc3-10666 1333mhz (w planach 8 gb tego samego modelu)
dysk hdd wdc wd5000aads 00s9b samsung sp2004c
bios 0501
daw ableton 8(duzo vst vsti)
sys win7 64bit
kontrolery midi m-aduio key rig 49 m audio uc 16 korg nanokontrol wszystko pod usb
karta dzwiekowa jak narazie wbudowana asiofor4 v2
ktora karte polecacie? taka zeby byla naprwde cacy cacy :D i ta latencja zeby byla jak najmniejsza. z gory wielkie dzieki za pomoc !!
E-MU 1212M PCIe - chyba najwiecej opini bylo na temat tej karty - ta rowniez najbardziej mnie zainteresowala jednak brak sterownikow pod win 7 eliminuje ja , nie bylo ani jednego tematu typu karta siadla po 2 miechach,byly posty ze sa jakies problemy ale nie bylo wprost napisane ze sie psuja jedna po drugiej.
Moja 1212m bez żadnych problemów chodzi pod Win7. Wszystko jest ok.
-
pozdro
...siema.twoj win 7 jest 32 czy 64 bitowy?sterowniki masz zainstalowane z plyty czy sciagles ze strony emu (win7beta drivers)??
Oczywiście 64 bit (Home Premium). Po to go zaistalowałem, żeby zwiększyć ilość RAM :) Sterowniki mam z płyty.
-