Alesis Andromeda A6 - warto kupić?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
pierro1984
Re: Alesis Andromeda A6 - warto kupić?

Post autor: pierro1984 » czwartek 11 wrz 2008, 19:34

Robert czyli w Oasisie moge znalezc takie brzmienia ktore generuje np virus czy roland v synt gt ? ja nic nie wiem o Oasisie uslyszalem kilka probek na you tube wyglada naprawde rewelacyjnie ale to chyba nie jest instrument ktory bylby kierowany w taka jak ja grupe docelową

pierro1984

Post autor: pierro1984 » czwartek 11 wrz 2008, 19:39

co do Armina i Tiesto to Oni dostaja takie syntezatory od producenta za free

Awatar użytkownika
robuś

Post autor: robuś » czwartek 11 wrz 2008, 19:52

Oasys to bez wątpienia bardzo zaawansowana konstrukcja, ale przynajmnie mnie nie chodzi o wodotryski, a o dźwięk, a pod tym względem Korg jak dla mnie odpada, tym bardziej za te pieniądze. Nie znam dokładnie jego mozliwości pod względem zastosawanych syntez, ale jak cos jest do wszystkiego, to jest do d..y. Jak stacja robocza to XS, albo K2600, choć ten drugi absolutnie nie sprawdzi sie w twoich klimatach, jest on stworzony do muzyki, ze tak powiem bardziej ambitnej wracając do Twych dylematów, jeśli mogą byc instrumenty używane to Kolega powyżej sporządził Ci niezłą listę, choć wydaje mi się ze wolisz nówki :)

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » czwartek 11 wrz 2008, 19:59

...
Za 30tys tylko Korg Oasys się nadaje. To najlepszy sprzęt na świecie i nic ani nikt go nie przebije

ale z Ciebie zartowniś, Oasys najlepszy na świecie ? To IMHO najbardziej przewartościowany klawisz na świecie, wolałbym dwa razy tańszego XS'a

...
Idź i sobie na nim pograj wtedy się wypowiedz. Pewnie dla Ciebie FL Studio jest lepszy od Logic'a bo Logic to jakie komercyjne gówno dla mas.
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

pierro1984

Post autor: pierro1984 » czwartek 11 wrz 2008, 20:01

Panowie ja moge kupic tylko nowe bo to na firme myslalem o takim zestawie
virus ti
roland gt synth
prophet 08
waldorf Q+
jak ten zestaw wyglada w waszych oczach??

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » czwartek 11 wrz 2008, 20:05

Proponuje wejść tutaj:
http://www.karma-lab.com/vp/klvp2.html?playID=40
I odsłuchać "MPL6: KARMA in combi mode" (poczekać aż przestanie gadać i posłuchać tych brzmień)
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
robuś

Post autor: robuś » czwartek 11 wrz 2008, 20:14

Obawiam sie kolego ze to Ty nie grałeś na Korgu, albo był to jedyny klawisz na którym grałeś i nie miałes punktu odniesienia, nie mam zadnego powodu aby kłamać, jak nie macałem jakiegoś syntha to się nie wypowiadam, za to Twoje opowieści typu mam M3 i Oasys są dla mnie mało wiarygodne.

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » czwartek 11 wrz 2008, 20:15

...Proponuje wejść tutaj:
http://www.karma-lab.com/vp/klvp2.html?playID=40
I odsłuchać "MPL6: KARMA in combi mode" (poczekać aż przestanie gadać i posłuchać tych brzmień)...

Coś Ty się uparł na tego OASYSa. Wcześniej mowa była o andromedzie i pytający stwierdził, że nie chce przekopywać się przez gąszcz ustawień i siedziec całymi dniami z instrukcja obsługi. Pytanie jest o syntezatory a nie stacje robocze. OASYS jest OK, ale zestawy , które padały kilka razy wciągną go nosem. Szukamy propozycji głównie do trance/house. OASYS ma jeszcze kupę niepotrzebnych rzeczy , które kolegi nie interesują. Wg mnie to wcale nie jest aż tak dobry instrument. Po prostu wszystko w jednym. A jak coś jest dobre do wszystkiego to ...! Pewne rzeczy będą w nim lepsze inne gorsze. Ale co najmniej 50- 60% możliwości tego kombajnu z tego co zrozumiałem nie jest potrzebne autorowi pytania.

[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » czwartek 11 wrz 2008, 20:16

...Panowie ja moge kupic tylko nowe bo to na firme myslalem o takim zestawie
virus ti
roland gt synth
prophet 08
waldorf Q+
jak ten zestaw wyglada w waszych oczach??...
Tak nawiasem jak ja brałem oasysa w Europejskim funduszu leasingowym to mi widły na każdym kroku stawiali. Musiałem wpłacić 50% zaliczki + na 4 lata ;-/ (tłumaczyli sie stawką amortyzacji ze musi być na 4 lata) Pomijając fakt że brałem u nich nowy samochód który spłaciłem to co do oasysa mówi że to sprzęt który szybko traci na wartości i dlatego musiałem 50% wpłacić. Przecież ja mam 21 lat jak mam rozpocząć działalność bez sprzętu ;-/
Jaja jak berety były, miesiąc sie z nimi użerałem.

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » czwartek 11 wrz 2008, 20:19

Tak nawiasem jak ja brałem oasysa w Europejskim funduszu leasingowym to mi widły na każdym kroku stawiali. Musiałem wpłacić 50% zaliczki + na 4 lata ;-/ (tłumaczyli sie stawką amortyzacji ze musi być na 4 lata) Pomijając fakt że brałem u nich nowy samochód który spłaciłem to co do oasysa mówi że to sprzęt który szybko traci na wartości i dlatego musiałem 50% wpłacić. Przecież ja mam 21 lat jak mam rozpocząć działalność bez sprzętu ;-/
Jaja jak berety były, miesiąc sie z nimi użerałem....

A jaki to ma związek z tematem ?
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

ODPOWIEDZ