Apple - czarna dziura na księżycu?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
stevelukather
Re: Apple - czarna dziura na księżycu?

Post autor: stevelukather » wtorek 02 wrz 2008, 14:52

Co do samego Apple, to tu faktycznie serwis przynajmniej w Polsce nie jest chyba najmocniejszą stroną.
...
Ja twierdze,ze najslabsza i tak jak lubie te komputery(jesli oczywiscie konfiguracja systemu,pluginow i sprzetu dobrze gra razem)to wkurza mnie SAD,bo zawsze szuka dziury w calym u uzytkownika,byle tylko zwalic wine za awarie,za brak faktury zakupu,i skasowac kase lub wrecz odmowic naprawy.Ponoc SAD-u juz mialo nie byc,ale chyba nic sie nie zmienilo.Tak naprawde powinienem mojego MBP oddac w sklepie juz po miesiacu uzytkowania,z powodu tego,ze nie wchodza pierwsze litery jak pisze,trzeba czasami dwa razy nacisnac zeby weszla,spacja START/STOP pod jakimkolwiek sekwencerem czasami zatrzymuje go po drugim trzecim razie,i nie to ze jest zabrudzona,bo przy pisaniu za kazdym razem dziala.Ponoc to jest wada modelu MBPro 2.33Ghz C2D,ale nikt tego nie uzna jako niesprawnego modelu wiec sie nie czepiam,bo szkoda mojego zdrowia,ale pamietam pare lat temu mialem PowerBooka 1.67Ghz(ostatni model przed MBP)i oprocz tego ze zasilanie USB bylo trohce slabsze i nie dalo sie odpalic dysku 2.5" w obudowie bez zasilacza,to nigdy,NIGDY nie mialem zadnych jaj z klawiatura,systemem,Logiciem 7,RME FF400 szlo bez zasilania i tylko slabowitosc procka zmusila mnie do zmiany na MBP.Do dzis kumpel robi rejestracje 40 50 sladow naraz na tym PowerBooku i odpukac........oby tak dalej dzialal.
[addsig]

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » wtorek 02 wrz 2008, 15:03

Aha,nastepna niedorobka Apple a rodmuchana jakby cud sie zdarzyl na swiecie,Myszka na Bluetooth,sam pomysl kulki 360 stopni genialnyale..............300 PLN prawie a prawy klawisz raz dziala raz nie i sama przechodzi w tryb jednoklawiszowej,bo nacisniecie CTRL powoduje odpalenie MENU z pod prawego klawisza,czy to Logica,Nuendo czy nawet Findera.lekarstwem na to jest przesuniecie obrazu za pomoca kulki o kawaleczek i wtedy prawy klawisz dziala poprawnie,pokazuje menu.W serwisie oczywiscie wszystko dziala.....to taka uroda tych myszek,blad w systemie czy cos..........myslalem ze mnie trafi.gdybym byl przyzwyczajony do makowej wersji czyli jednoklikowej,nie byloby problemu,ale nie jestem i nie po to sobie kupilem dwuklikowa,ze nie dzialala.Na kablu oczywiscie to sie nie dzieje.Pewnie znow sie okaze,ze Bluetooth jest jakis nie dorobiony w maszynach 2.33 a w 2.2 i 2.4 2.5 dziala bez zarzutu,ta sama myszke wczesniej mialem pod 2.16 DC i nic sie nie dzialo,wiec moze znow wada modelu 2.33.Sam juz nie wiem co o tym sadzic.Ale gwiezdna szybkosc przede wszystkim,pamietajcie.
[addsig]

Marceli

Post autor: Marceli » wtorek 02 wrz 2008, 15:08

(...)
Tak naprawde powinienem mojego MBP oddac w sklepie juz po miesiacu uzytkowania,z powodu tego,ze nie wchodza pierwsze litery jak pisze,trzeba czasami dwa razy nacisnac zeby weszla,spacja START/STOP pod jakimkolwiek sekwencerem czasami zatrzymuje go po drugim trzecim razie,i nie to ze jest zabrudzona,bo przy pisaniu za kazdym razem dziala.Ponoc to jest wada modelu MBPro 2.33Ghz C2D,ale nikt tego nie uzna jako niesprawnego modelu wiec sie nie czepiam,bo szkoda mojego zdrowia (...)

Apple Keyboard Updates sprawdzałes?

M.

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » wtorek 02 wrz 2008, 15:11

...(...)
Tak naprawde powinienem mojego MBP oddac w sklepie juz po miesiacu uzytkowania,z powodu tego,ze nie wchodza pierwsze litery jak pisze,trzeba czasami dwa razy nacisnac zeby weszla,spacja START/STOP pod jakimkolwiek sekwencerem czasami zatrzymuje go po drugim trzecim razie,i nie to ze jest zabrudzona,bo przy pisaniu za kazdym razem dziala.Ponoc to jest wada modelu MBPro 2.33Ghz C2D,ale nikt tego nie uzna jako niesprawnego modelu wiec sie nie czepiam,bo szkoda mojego zdrowia (...)

Apple Keyboard Updates sprawdzałes?

M....
Trzeba sciagnac osobno ze strony Apple,czy razem z updatem systemu sie laduje?
[addsig]

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » wtorek 02 wrz 2008, 15:14

Hmmm,najnowszy jest z 2006 roku.............
[addsig]

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » wtorek 02 wrz 2008, 22:45

Myszka na Bluetooth
Wlasnie pare dni temu zostalem posiadaczem mychy v220 logitecha ktora pracuje u mnie na moim applu, ale ona ma swoj odbiornik. Pracuje bez zarzutu i nie bylo z nia zadnych problemow. Nie instalowalem zadnych sterownikow choc sa takowe do maca i mimo tego zasuwa bez problemu od kopa.
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » środa 03 wrz 2008, 09:06

...znowu sie zaczyna

I jak - "czarna dziura" ulegla implozji? czy wciaz problem.

NA moj Pc tez cos dziala - wyglada jak blad normalizcji (nagle skoki obciazenia CPU) choc to nie normalizacja bo dzieje sie rowniez na czystych, swiezo otwartych sesjach Cubase - w Reaperze nie ma tego :) Skladam to na karb autoamtycznych czyscicieli rejestru ktorych pare razy uzylem :D a ze znalazl bledow ponad 1000 nie chcialo mi sie wszystkich sprawdzac :)...
Czy ty nie masz przypadkiem jakiegoś paskudnego wirusa ?

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » środa 03 wrz 2008, 09:31

To jest powód zeby mieć oddzielny system do muzyki np mac os, a najlepiej inny np . linuxa do internetu. Bo nie ma 100% pewnych antywirusów , pomijając kwestie zajętości pamięci.

ODPOWIEDZ