Tanie, niewielkie i dobrej jakości monitory studyjne

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
TeeR
Re: Tanie, niewielkie i dobrej jakości monitory studyjne

Post autor: TeeR » wtorek 12 sie 2008, 09:41

...Jak dla mnie to ani jedne, ani drugie. Kolejny sensowny skok cenowy to ESI nEar 05....

A czy monitory ESI i M-AUDIO to nie to samo? Swego czasu był chyba nawet proces sądowy o to.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » wtorek 12 sie 2008, 09:56

A czy monitory ESI i M-AUDIO to nie to samo? Swego czasu był chyba nawet proces sądowy o to....
Z tego co wiem, to ESI praktycznie skopiowało serię BX. Tyle że BX i tak lepsze.

Paweł

Post autor: Paweł » wtorek 12 sie 2008, 12:48

...Z tego co wiem, to ESI praktycznie skopiowało serię BX. Tyle że BX i tak lepsze....
To było troche inaczej. M-Audio podzlecało ESI projektownie i produkcję monitorów. Z czasem gdy ich drogi się rozeszły, ESI produkowało nadal te monitory pod swoją marką, a M-Audio zaczęło pod swoją. Tyle że M-Audio troche to nie wychodzi i ESI są zdecydowanie lepsze. Różnice? M-Audio mają natarczywą męczącą górę, troche bardziej zamulają w basie i są mniej wyrównane w średnicy. Słuchałem w bezpośrednim porównaniu.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » wtorek 12 sie 2008, 12:51

To było troche inaczej. M-Audio podzlecało ESI projektownie i produkcję monitorów. Z czasem gdy ich drogi się rozeszły, ESI produkowało nadal te monitory pod swoją marką, a M-Audio zaczęło pod swoją. Tyle że M-Audio troche to nie wychodzi i ESI są zdecydowanie lepsze. Różnice? M-Audio mają natarczywą męczącą górę, troche bardziej zamulają w basie i są mniej wyrównane w średnicy. Słuchałem w bezpośrednim porównaniu....
Oj, to się wiele wyjaśniło Dzięki za info!

ODPOWIEDZ