PODPINKA
Widziałem, że jako alternatywę dla tych Dynaudio polecacie Adamy albo Eve albo generalnie modele z tej półki cicra 3000 zł za parę. A co z Behringerami B3031A? Słuchałem dzisiaj w sklepie tych Dynaudio i rzeczywiście grają dużo lepiej od KRK, bardzo czysto i skutecznie, z głośnym wyraźnym basem (w sumie przede wszystkim ten wyższy bas na wysokości kicków gra głośno), ale mam wrażenie, że brzmienie jest trochę zbyt metaliczne. Tzn to już kwestia gustu, ale ja np mam wrażenie, że w muzyce, którą ja tworzę, na tkaich głośnikach "przemetalizowywałbym" ją.
Słuchałem też tych B3031A i muszę przyznać, że naprawdę świetnie grają. Mają bardzo czyste i wyraźne brzmienie. Przy tym są ciepłe i łagodne (coś bardziej w stylu KRK), a bas również łupie, ale wiadomo woofer 8 3/4" robi swoje.
Jakie macie zdanie? Ja chyba zdecyduję się na te Behy, które są o 1000 zł tańsze obecnie, a brzmieniowo wcale nie odstająod tych Dynaudio.
...
Mialem juz kilka z rurami z przodu i te podmuchy w twarz byly tak cholernie irytujace, ze nie wiem jak z tym mozna wytrzymac.
Jak Wy to ludzie robicie, że bassreflex tak Wam mocno dmucha, że jesteście w stanie poczuć COKOLWIEK na twarzy, przy odległości klikudziesięciu cm to nie wiem. 
Pomijajac, ze niektore swistaly. Nawet Adamowi sie zreszta zdarzylo. Jesli mnie pamiec nie byio to w A8X. Byla slynna akcja przebudowy rury wewnatrz kolumny na koszty firmy. Jak juz takiemu sie zdarza zrobic kardynalne bledy to co dopiero w budzetowych monitorkach?
W A7X był ten problem również ... i w S2X podobno.
Przedni bassreflex i tylkny mają swoje plusy i minusy ... szkoda, że nie ma więcej kolumn na rynku pokroju Unity Audio The Rock MKII (~37Hz -3 dB przy obudowie zamkniętej i wooferze 7" w tej dwudrożnej kolumnie).
...