Roland Jupiter-80

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:
Re: Roland Jupiter-80

Post autor: Soundscape » czwartek 07 kwie 2011, 16:14

...
No więc właśnie. Tak samo nie ma co porównywać np. z EW.
...

Zgoda. Tylko, że Roland w swoich materiałach zwykł reklamować się, że to on pierwszy odkrywa nowe rejony. Na przykład gdy wprowadzał na rynek V-Piano, to pod hasłem, że to pierwszy na świecie fortepian modelowany fizycznie, podczas gdy od lat Modartt rozwija i udoskonala swój znakomity Pianoteq. Nie było nigdzie w reklamówkach Rolanda wzmianki: "*-nie dotyczy VSTi." Podobnie jak w cytowanej przeze mnie wypowiedzi Groovera nie było też takiej informacji.

Dla mnie oczywistym jest nie porównywanie poszczególnego software`u do rzeczy "twardych" :)

Cała masa muzyków jest wciąż przekonana, że soft to znaczy słaba jakość i żeby mieć dobre brzmienie to trzeba kupić realny klawisz. Wystarczy przejrzeć choćby to forum.... 

Z tym się całkowicie zgadzam. To, jakie teraz powstają (i powstawały) banki brzmień, wirtualne fortepiany, gitary i podobne, to jest niebywałe. Dzięki takim bankom, odrobinie wyobraźni oraz kreatywności możemy poczuć się jak Hans Zimmer mając komputer, klawiaturę sterującą i odsłóchy. No może z Hansem Zimmerem przesadziłemCool

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » czwartek 07 kwie 2011, 16:17

Nie wiem Panowie czy to znacie, ale polecam PREZENTACJA PROFESJONALNEJ FIRMY...

Widziałem dużo lepsze, nie jest złe ale szału nie ma.

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
banan

Post autor: banan » czwartek 07 kwie 2011, 16:49

...Nie wiem Panowie czy to znacie, ale polecam PREZENTACJA PROFESJONALNEJ FIRMY...

Widziałem dużo lepsze, nie jest złe ale szału nie ma....

Dobra, bo nie wiem, czy wszyscy mnie zrozumieli: słowo "PROFESJONALNEJ" było użyte raczej ironicznie, a ten film to po prostu porażka... Ludzie, błagam Was!
[addsig]
Sprzedam Roland Juno 60 w idealnym stanie!

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » czwartek 07 kwie 2011, 16:58

Słuchając tych demówek doszedłem do pewnego wniosku- NIE JEST to instrument warty tych pieniędzy...

Stay Psychedelic People!

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » czwartek 07 kwie 2011, 16:59

Dobra, bo nie wiem, czy wszyscy mnie zrozumieli: słowo "PROFESJONALNEJ" było użyte raczej ironicznie, a ten film to po prostu porażka... Ludzie, błagam Was! ... 

Ja nie zrozumiałem. Jak to się ma do Jupitera 80 ??

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » czwartek 07 kwie 2011, 17:00

...
Słuchając tych demówek doszedłem do pewnego wniosku- NIE JEST to instrument warty tych pieniędzy......

A ile ma kosztować ?

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » czwartek 07 kwie 2011, 17:03

...
...
Słuchając tych demówek doszedłem do pewnego wniosku- NIE JEST to instrument warty tych pieniędzy......

A ile ma kosztować ?
...

Coś w okolicach 13 tysięcy. Złotych oczywiście.

Co do tamtej prezentacji, to nie jest tak źle. Już nie przesadzajmy. W dodatku to było prawie 3 lata temu. Chciałbym zobaczyć coś podobnego zorganizowanego przez polskich dystrybutorów, tylko jak przystało - trochę lepiejSmile

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » czwartek 07 kwie 2011, 18:15

No to trochę sporo. Ciekawe po ile będzie korg Kronos.

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » czwartek 07 kwie 2011, 18:36

...

...

Biorąc jeszcze pod uwagę ilość kontrolerów (wywołująca u mnie nieustanne salwy śmiechu) NA PEWNO tego nie kupię :)

Stay Psychedelic People!

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » czwartek 07 kwie 2011, 19:33

...

...

Wersja 61 może być własnie w tej cenie.

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

ODPOWIEDZ