Jak będziesz miał chwilę to dopisz jeszcze wrażenia z dalszego użytkowania.
Pozdrawiam
...
No i są pierwsze schody ...
Po pierwsze obsługa troche zamotana. Gubie się czasami , ale myśle ze to kwestia czasu.
Najwięcej problemów sprawia mi poprawne skonfigurowanie Cubase czy Sound Forge.
Problem wygląda tak , że na wejściach audio 1-2 mam podpięty jakiś instrument , który ładnie słychać itd. w Cubase IN po ustawieniu wejść analogowych 1-2 wskaźniki nawet nie drgną , ale co sie okazuje ? dźwięk jest na IN 3-4 !
Podobnie sprawa ma się z MAIN OUT w Cubase . Po wybraniu w zakładce OUTPUTS Main OUT z mk3 nie słychać dźwięku , to samo z zakłądką STUDIO. Wygląda to tak jakby wszystko było przesunięte o 2 kanały.
czyli to co powinno być ustawione jako MAIN OUT w Cubase brzmi w PHONES.
Więc jeśli coś wchodzi do IN 1-2 w MOTU tak naprawde w Cubase jest na 3-4
Nie przetestowałem wszystkiego , ale wg mnie to pierwsza rzecz jaką MOTU musi skorygować.
Co jest w tym dziwne to to , ze w CueMix FX wizualnie wszystko się zgadza , więc jesli coś wychodzi na PHONES to ten własnie miernik się rusza.
Jest wiele rzeczy , które wydają się dziwne.
Wybierając np jako output wyjścia analogowe 1-2 , nawet jak nic nie jest do nich wpięte w monitorach wszystko idzie na MAX . Nie wiem czy to normalne. Ale za cholere nie mozna tego sciszyc
Jesli wybiorę phones jako output jest podobnie .
W MAIN OUT w mk3 można wybrać Monitors , Stereo out itd.
Jesli nie podświetlę w zakładce OUTPUTS w CueMix FX - MONITOR na np kanale Main OUT sygnał jest na MAX i żaden potencjometr fizyczny czy wirtualny nie moze tego sciszyć. Gdy zaznaczone jest MONITOR Volume działa jak należy.
Jest sporo dziwnych rzeczy , których nie rozumiem i jeśli się nie mylę to MOTU spartoliło sprawe . Wiec zapewne będzie jakaś łata. Spróbuje do nich napisac.
Chyba , że ktoś mnie oświeci i okaże sie ze tak miało być :)
Reszta wydaje się pracować bardzo fajnie. Efekty sa naprawde dobre i myśle , że będe nagminnie używał EQ i kompresli na wejściach zgrywając klawisze bo naprawde jest czad :) To czego nie uda sie zkorygować poprawie w DAW.
Niestety testuję karte z doskoku więc wiele rzeczy jeszcze moze sie wydarzyc.
Jesli coś znajdę będę informował na bieząco .
Pozdrawiam
[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...