Jaki laptop do muzykowania?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
JosephBra
Re: Jaki laptop do muzykowania?

Post autor: JosephBra » czwartek 14 lip 2005, 12:44

Zdecydowanie Mac Powerbook .Wyjątkowo cicha i bezproblemowa praca.Świetnie radzi sobie z Protoolsem i DIGI 002.Cubase też dobrze pracuje na Macu, nie wiem dlaczego niewielu tutaj w to wierzy.Logic nawet w wersji Express jest znakomitym narzędziem do pracy w każdych warunkach.

Wpakuje kij w mrowisko! Podstawowym problemem Maca dzisiaj jest to, ze trzeba raczej kupić legalny soft!
Zajmuje się komponowaniem i produkcją muzyczną.

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » czwartek 14 lip 2005, 12:58

...Zdecydowanie Mac Powerbook .Wyjątkowo cicha i bezproblemowa praca.Świetnie radzi sobie z Protoolsem i DIGI 002.Cubase też dobrze pracuje na Macu, nie wiem dlaczego niewielu tutaj w to wierzy.Logic nawet w wersji Express jest znakomitym narzędziem do pracy w każdych warunkach...

Zgodziłbym sie z kolegą gdyby nie to jedno słowo - "zdecydowanie". Jesli ktos nie chce ProToolsa, Logica to na kiego grzyba mu przepłacać za Maca kiedy (jak się okazuje) spokojnie można kupic sobie fajną maszynkę za pół jego ceny, która na dodatek w niczym mu nie ustępuje, a nawet przerasta.

...Wpakuje kij w mrowisko! Podstawowym problemem Maca dzisiaj jest to, ze trzeba raczej kupić legalny soft!...

A ja ten kijek wyjmę(?). Legalny soft to nie jest podstawowy problem Maca tylko wszystkich użytkowników, na każdej platformie!
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
MATT669

Post autor: MATT669 » czwartek 14 lip 2005, 13:27

...Wpakuje kij w mrowisko! Podstawowym problemem Maca dzisiaj jest to, ze trzeba raczej kupić legalny soft!...

A ja ten kijek wyjmę(?). Legalny soft to nie jest podstawowy problem Maca tylko wszystkich użytkowników, na każdej platformie!

...

no właśnie. a ja najchętniej korzystam z darmowych wtyczek vst i wchodząc na kvr-vst i szukając czegoś na maka otrzymuje się znacznie mniej wyników,anizeli w przypadku wtyczek współpracujących z systemem pana billa g.

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » czwartek 14 lip 2005, 13:42

...no właśnie. a ja najchętniej korzystam z darmowych wtyczek vst i wchodząc na kvr-vst i szukając czegoś na maka otrzymuje się znacznie mniej wyników,anizeli w przypadku wtyczek współpracujących z systemem pana billa g....

Spokojnie, to w sumie żaden poważny argument.

SynthEdit pracuje tylko na PC i co gorsza (lub niestety ) nie każdy PC pracuje z uśmiechem z niemniej też radosnymi patentami rodem z tego programu.

Bo każdy kij ma dwie końcówki .
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

ODPOWIEDZ