..."Mac ma slabo rozubowana czesc audio i sie nie nadaje do takich prac"
Nie "nie nadaje" tylko lepiej sobie radzą już normalne PeCety niż ten MAC.
Więcej możliwości. Tylko o to mi chodziło.
Peace.
...
Hmm. jak by tu powiedziec :) troche smiesznie sie robi ...... Ale zerknij TUTAJ !
Płyta główna
Re: Płyta główna
dziwne czemu prootools jest tylko na macach...
i logic tez(pomijam gowno na pc bo to gowno...)
asus sie zeszmacil poniewaz znane sa problemy z duza iloscia dostepnych pamieci ram
do tego klopoty z kartami matroxa i nie tylko (karta w plecy bo cos ta plyta sie gryzla z nia....)
cena za wysoko na oferowane możliwości....
stabilnosc?
co przez to rozumiesz?
jak to sie ma do systemu z ktorym nic nigdy nie wiadomo?
tym samym sposobem moge smialo powiedziec ze moj asrock jest tak samo stabilny jak plyta asusa ktora rowniez posiadam.....
nie zauwazylem zadnych roznic a obydwie dzialaja z amd xp 2000+
najpierw zastanow sie co ci bedzie potrzebne teraz lub w przyszlosci(raid,gigabitlan,sata,ddr2 itp....)
pozniej poszukaj dobrej niedrogiej plyty
masz gigabyte,msi,asus,chaintech,epox i mase innych
wszystkie równie dobre - podkreślam RÓWNIE!!!
i logic tez(pomijam gowno na pc bo to gowno...)
asus sie zeszmacil poniewaz znane sa problemy z duza iloscia dostepnych pamieci ram
do tego klopoty z kartami matroxa i nie tylko (karta w plecy bo cos ta plyta sie gryzla z nia....)
cena za wysoko na oferowane możliwości....
stabilnosc?
co przez to rozumiesz?
jak to sie ma do systemu z ktorym nic nigdy nie wiadomo?
tym samym sposobem moge smialo powiedziec ze moj asrock jest tak samo stabilny jak plyta asusa ktora rowniez posiadam.....
najpierw zastanow sie co ci bedzie potrzebne teraz lub w przyszlosci(raid,gigabitlan,sata,ddr2 itp....)
pozniej poszukaj dobrej niedrogiej plyty
masz gigabyte,msi,asus,chaintech,epox i mase innych
wszystkie równie dobre - podkreślam RÓWNIE!!!
bo asrock i asus to ta sama fabryka i ta sama firma hahahahahahhahahahah
bo asrock i asus to ta sama fabryka i ta sama firma hahahahahahhahahahah
R E W E L A C J A ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Zapytałem tylko, jaką płytę polecacie pod PIV, a tu proszę: wojna na maxa :) Co prawda miałem już wcześniej upatrzony cel - P4C800 (bez deluxe oczywiście), ale nie chciałem go wcześniej zdradzać. Dziękuję za walkę do końca. Pozdrawiam. Dam znać, czy było warto kupić tę płytkę :)
Zapytałem tylko, jaką płytę polecacie pod PIV, a tu proszę: wojna na maxa :) Co prawda miałem już wcześniej upatrzony cel - P4C800 (bez deluxe oczywiście), ale nie chciałem go wcześniej zdradzać. Dziękuję za walkę do końca. Pozdrawiam. Dam znać, czy było warto kupić tę płytkę :)
...R E W E L A C J A ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Zapytałem tylko, jaką płytę polecacie pod PIV, a tu proszę: wojna na maxa :) Co prawda miałem już wcześniej upatrzony cel - P4C800 (bez deluxe oczywiście), ale nie chciałem go wcześniej zdradzać. Dziękuję za walkę do końca. Pozdrawiam. Dam znać, czy było warto kupić tę płytkę :)...
Bo ta płyta jest rewelacyjna, mozna krecic np.P4 3-ghz do 3,6 ghz. bez zadnego uszczerbku na stabilnosc , do 3,9 ghz takze , lecz potrzebne jest juz dobre chłodzenie . Pracuje na tej płycie od prawie roku absolutnie zero problemow . Podobnie jest z P4P 800 bardzo podobna sprawa ,
Zapytałem tylko, jaką płytę polecacie pod PIV, a tu proszę: wojna na maxa :) Co prawda miałem już wcześniej upatrzony cel - P4C800 (bez deluxe oczywiście), ale nie chciałem go wcześniej zdradzać. Dziękuję za walkę do końca. Pozdrawiam. Dam znać, czy było warto kupić tę płytkę :)...
Bo ta płyta jest rewelacyjna, mozna krecic np.P4 3-ghz do 3,6 ghz. bez zadnego uszczerbku na stabilnosc , do 3,9 ghz takze , lecz potrzebne jest juz dobre chłodzenie . Pracuje na tej płycie od prawie roku absolutnie zero problemow . Podobnie jest z P4P 800 bardzo podobna sprawa ,
...BTW 64 bitowy Intel już w drodze....
nawet jest już od dawna nazywa się xeon ale jego cena hahahaha
i sprubuj odpalić na nim 32 bitową aplikację ...
Nie udawaj że nie rozumiesz o czym piszę. A jeśli rzeczywiście nie udajesz to wyjaśniam: 64 bitowy procesor do zastosowań konsumenckich.
nawet jest już od dawna nazywa się xeon ale jego cena hahahaha
i sprubuj odpalić na nim 32 bitową aplikację ...
Nie udawaj że nie rozumiesz o czym piszę. A jeśli rzeczywiście nie udajesz to wyjaśniam: 64 bitowy procesor do zastosowań konsumenckich.
No to ciągne temat dalej...
Czy warto zainteresować się chipsetem i915 (do zastosowań audio), myślę tu o płycie np: ASUS'a P4GD1 lub P5GD1?
Poza tym potrzebowałbym kartę graficzną na PCI Express z 2 wyjściami na monitory CRT. Coś polecacie?
Czy warto zainteresować się chipsetem i915 (do zastosowań audio), myślę tu o płycie np: ASUS'a P4GD1 lub P5GD1?
Poza tym potrzebowałbym kartę graficzną na PCI Express z 2 wyjściami na monitory CRT. Coś polecacie?
Halo! szczekam na Wasze zdanie...