Instrument VSTi z pełną paletą brzmień?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Pietro
Re: Instrument VSTi z pełną paletą brzmień?

Post autor: Pietro » sobota 26 gru 2009, 18:45

Warto przed zakupem ściągnąć i sprawdzić sobie darmowy instrument w formacie PLAY:
http://www.soundsonline.com/free-orchestra

Z pewnością wystarczy do sprawdzenia czy silnik jest na naszym sprzęcie wydajny i czy nie będzie problemów jakichś.

Nie wymaga klucza iLok.

- Piotr

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » sobota 26 gru 2009, 19:11

...
Warto przed zakupem ściągnąć i sprawdzić sobie darmowy instrument w formacie PLAY:
http://www.soundsonline.com/free-orchestra

Z pewnością wystarczy do sprawdzenia czy silnik jest na naszym sprzęcie wydajny i czy nie będzie problemów jakichś.

Nie wymaga klucza iLok.

- Piotr...

W sumie tak, ale będę mógł to zrobić dopiero kiedy kupię nowego kompa :). Na tym co teraz mam, to nawet jedna biblioteka nie mogła by grać, bo jest za słaby, a przede wszystkim ma tylko 80 GB pamięci. z Czego 40 jest już zajęte :D. Dlatego tak dociekliwie szukam informacji i czasami zadaję dosyć infantylne pytanie na forum, ale chcę dobrać taką konfigurację szprzętu, aby właśnie nie było potem żadnych ceregieli :D. Komputer będzie calótki nowy. Myślałem, żeby odrazu wystartować na nowym Windowsie I7, karta dźwiękowa którą mam podobno już działa na tym systemie (Saffire Pro 40). Jednak ciągnie mnie, aby nie zmieniać poczciwego Xp proffesional :), wszystko sprawdzone, działa bez zarzutów. Tylko nie wiem czy jeszcze da się kupić Xp, bo tego co mam na starym komputerze już raczej nie będę mógł użyć ( i jest 32 bitowy, więc odpada z konieczności 8 GB RAM ).

Dzięki za link, przyda się jak już będzie nowy komp :).

Robert

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » niedziela 27 gru 2009, 11:51

To ja jeszcze raz dopytam czy ktoś pracuje na programie Reaper+Goliath? Chodzi mi o bezproblemową pracę, a takiej w tym przypadku niestety EW nie gwarantuje.

Pietro

Post autor: Pietro » niedziela 27 gru 2009, 13:44

...
To ja jeszcze raz dopytam czy ktoś pracuje na programie Reaper+Goliath? Chodzi mi o bezproblemową pracę, a takiej w tym przypadku niestety EW nie gwarantuje.
...

Ściągnij darmową orkiestrę i wypróbuj. Oparta jest na silniku PLAY, więc dowiesz się, czy wszystko działa ok.

Link w moim poście wyżej. 

- Piotr 

ODPOWIEDZ