Zrobiłem próbe z jakims dowolnym nagraniem i "na ucho" jest ok.
Jakie sa wasze wrażenia i czy w ogóle ktoś tego narzędzia regularnie używa w tym celu?
Owszem, ale nie timestretching tylko pitch shift (zwykly, ze zmiana dlugosci). Roznice w czestotliwosci probkowania to jakby roznice w "predkosci przesuwu tasmy", a wiec zmienia sie nie tylko czas nagrania ale i wysokosc. Oczywiscie w praktyce jest to nie do uslyszenia, ale...

Rozumiem, jednak przeglądając parametry funkcji pitch shift w Cubase LE, mimo iż znalazłem parametr "time coirrection" co rozumiałbym jako skrócenie czasu nagrania stosownie do zmniejszonej częstotliwości. Jednak częstotliwość sie zmienia a czas pozostaje niezmieniony. Czy w Cubase LE ta wtyczka nie ma tych własności o których wspomniałeś?
Ew moze po prostu zrobic tak:
1. najpierw Time Stretch o 0,049%
2. pitch shift o tyle samo (chyba proporcje są takie same ilorazów częstotliwości i czasów albo niech mnie ktos poprawi)...
sorry że kontynuuję temat, ale nie dostałem ostatecznej odpowiedzi,( tzn jaiki parametr w jakiej wtyczce).Dzięki Matiz za porady. Czy nikt nie zna odpowiedzi czy pytanie za trudne czy moja osoba nie jest warta czasu?
. Nadmieniam ze szukałem i nie znalazłem takiej funkcji, moze mało znam Cubase LE.Pytanie dla fachowców chyba nie jest skomplikowane.