Karta dźwiękowa
latencja zuzycie rdzena 1 2 [%]
2ms 72 37 (to juz nie jest muzyka:))
4ms 73 31 (jak radio na długich)
5ms 71 31 ( -||- )
7ms 24 41 (słychać już muykę)
10ms 30 33 (ciagle pierdzi)
20ms 22 20 (pirdzenie w tym hihatu)
5ms 71 31 ( -||- )
Re: Karta dźwiękowa
(...)(to juz nie jest muzyka:))
niejeden Penderecki by z tego niezły numer ukręcił ;).
...
no to jest dziwne dość, możesz nam zapodać jak to pierdzenie brzmi właściwie? Jakąś próbkę czy coś?
- Piotr
...
no to jest dziwne dość, możesz nam zapodać jak to pierdzenie brzmi właściwie? Jakąś próbkę czy coś?
- Piotr
...latencja zuzycie rdzena 1 2 [%]
5ms 71 31 ( -||- )
...
Jak już wcześniej pisałem - sprawdź, jak masz ustawione zarządzanie zasilaniem i ustaw na "stacjonarny w domu/biurze", następnie uruchom ponownie system i spróbuj coś nagrać nowego (nie odtwarzaj tego co wcześniej "pierdziało"). U mnie przy procku AMD i karcie SB to jedyna możliwość, aby nagrywać i odtwarzać bez trzasków.
5ms 71 31 ( -||- )
...
Jak już wcześniej pisałem - sprawdź, jak masz ustawione zarządzanie zasilaniem i ustaw na "stacjonarny w domu/biurze", następnie uruchom ponownie system i spróbuj coś nagrać nowego (nie odtwarzaj tego co wcześniej "pierdziało"). U mnie przy procku AMD i karcie SB to jedyna możliwość, aby nagrywać i odtwarzać bez trzasków.
I ustaw 10 ms! Jeżeli to nie pomoże to spróbuj innego output device - czyli może to wina ASIO.
Man, pojedz dalej z ta latencja, przeciez nic Ci sie nie stanie, a jesli okaze sie ze czym wieksza latencja tym mniej trzaskow to znaczy ze to wina karty. A moze to plyta glowna?
Ilosc uzytych przez Ciebie vst/i nie powinna sprawiac problemow. w zasadzie wogole ten temat nie powinien zaistniec. dziwna sprawa ;/
Ja na c2d 2,2 podkreconym do 2,9ghz i 2gb odpalam po kilka z3ta+ z rozbudowanymi presetami i wszystko chodzi przy 10ms (sporadyczne stukniecia).
Ilosc uzytych przez Ciebie vst/i nie powinna sprawiac problemow. w zasadzie wogole ten temat nie powinien zaistniec. dziwna sprawa ;/
Ja na c2d 2,2 podkreconym do 2,9ghz i 2gb odpalam po kilka z3ta+ z rozbudowanymi presetami i wszystko chodzi przy 10ms (sporadyczne stukniecia).
...(...)(to juz nie jest muzyka:))
...
- Piotr...
to pierdzenie brzmi jak zwyczajny przester na wysokich.
...
- Piotr...
to pierdzenie brzmi jak zwyczajny przester na wysokich.
......latencja zuzycie rdzena 1 2 [%]
5ms 71 31 ( -||- )
...
Jak już wcześniej pisałem - sprawdź, jak masz ustawione zarządzanie zasilaniem i ustaw na "stacjonarny w domu/biurze", następnie uruchom ponownie system i spróbuj coś nagrać nowego (nie odtwarzaj tego co wcześniej "pierdziało"). U mnie przy procku AMD i karcie SB to jedyna możliwość, aby nagrywać i odtwarzać bez trzasków....
sork zapomnialem odpisac ustawilem i bez zmian. 10 nie ustawie bo "to" czuje przynajmniej takie wrazenie odnosze.
5ms 71 31 ( -||- )
...
Jak już wcześniej pisałem - sprawdź, jak masz ustawione zarządzanie zasilaniem i ustaw na "stacjonarny w domu/biurze", następnie uruchom ponownie system i spróbuj coś nagrać nowego (nie odtwarzaj tego co wcześniej "pierdziało"). U mnie przy procku AMD i karcie SB to jedyna możliwość, aby nagrywać i odtwarzać bez trzasków....
sork zapomnialem odpisac ustawilem i bez zmian. 10 nie ustawie bo "to" czuje przynajmniej takie wrazenie odnosze.
...I ustaw 10 ms! Jeżeli to nie pomoże to spróbuj innego output device - czyli może to wina ASIO....
bez zmian.czyli stery tez ok a jeszcze uzupelnie ze mam creative asio - napisane asio przez producenta karty to ponoc najlepsze rozwiazanie.
jedno czego jeszcze nie robilem to aktualizacja biosu. mam zamiar to zrobic teraz.
jesli wiec dlugo nie bede pisac to wiadomo:) do zobaczenia za jakis tydzien:)
bez zmian.czyli stery tez ok a jeszcze uzupelnie ze mam creative asio - napisane asio przez producenta karty to ponoc najlepsze rozwiazanie.
jedno czego jeszcze nie robilem to aktualizacja biosu. mam zamiar to zrobic teraz.
jesli wiec dlugo nie bede pisac to wiadomo:) do zobaczenia za jakis tydzien:)
Czegokolwiek nie zmienie to efekt jest ciagle ten sam. Jeśli to nie karta (a potwierdza się ta opinia w archiwum tyle że z lat 2003 i 4) to co? I czy jesteście pewni że karta nie ma z tym nic wspołnego?
- Soundscape
- Kontakt:
...Czegokolwiek nie zmienie to efekt jest ciagle ten sam. Jeśli to nie karta (a potwierdza się ta opinia w archiwum tyle że z lat 2003 i 4) to co? I czy jesteście pewni że karta nie ma z tym nic wspołnego?
...
No sporo Neonów masz w projekcie...I tu też może problem leżeć. Jak masz włączone na wszystkich opcje Linear Phrase (LP nad volume, czy pod, nie pamiętam teraz
), to zachłanność Neona na procka jest ogromna.
...
No sporo Neonów masz w projekcie...I tu też może problem leżeć. Jak masz włączone na wszystkich opcje Linear Phrase (LP nad volume, czy pod, nie pamiętam teraz