...Hey
A co myslisz o ARt VLA pro
nizej masz linka, proszę obejrzy sobie
moze ktos tez sie wypowie kto zna ten kompresor?
tutaj ...
Przepraszam, czy to pytanie jest kierowane do mnie?
Jaki kompresor?
Re: Jaki kompresor?
Gdzieś juz był wątek na temat VLA , że raczej to jest bardziej rozbudowany Leveler aniżeli kompresor, że za bardzo to on nie prasuje z tego co pamiętam, polecam przeglądarkę - temat chyba przy okazji jakiegoś studia pseudomasteringowego
...Gdzieś juz był wątek na temat VLA , że raczej to jest bardziej rozbudowany Leveler aniżeli kompresor, że za bardzo to on nie prasuje z tego co pamiętam, polecam przeglądarkę - temat chyba przy okazji jakiegoś studia pseudomasteringowego ...
Polecam:
Crane Song STC-8,
Polecam:
Crane Song STC-8,

-
...Obecnie pracuję za pomocą Neon. Mam też Neon HR, ale jeszcze nie aktywowałem iLoka. Z regóły pracuję na 24bit/44.1KHz, więc nie czuję potrzeby użycia wersji HR. Ale obiło mi się o ucho, że HR to już troche inne algorytmy, inna budowa itd. Czy ta "inność" tyczy się tylko możliwości wyższych częstotliwości próbkowania, czy też wszystkich, począwszy od 44.1KHz?...
Praca w 44k nie ma tu wielkiego znaczenia.
Neon HR ma trzy poziomy rozdzielczosci, kazdy z nich inaczej brzmi, ale i roznie obciaza CPU. Ponadto w wersji HR mozesz pracowac nie tylko na msygnale stereo, ale tez w domenie M/S. Ponadto jest jedna rzecz, ktora akurat w 44k jest w wiekszosci wypadkow potrzebna (moim zdaniem), a wystepuje tylko w wersji HR - opcja FAT...
czy moglbys cos wiecej napisac o charakterze brzmienia neona przy roznych poziomach rozdzielczosci i ewentualnie o przelozeniu opcji FAT na brzmienie? czy to sa rzeczy ktore tylko np przy jakichs skrzypcach czy muzyce powaznej slychac czy w muzyce elektronicznej tez to moze miec znaczenie..? znalazlem cie w manualu do neona wiec pytam...:)
Praca w 44k nie ma tu wielkiego znaczenia.
Neon HR ma trzy poziomy rozdzielczosci, kazdy z nich inaczej brzmi, ale i roznie obciaza CPU. Ponadto w wersji HR mozesz pracowac nie tylko na msygnale stereo, ale tez w domenie M/S. Ponadto jest jedna rzecz, ktora akurat w 44k jest w wiekszosci wypadkow potrzebna (moim zdaniem), a wystepuje tylko w wersji HR - opcja FAT...
czy moglbys cos wiecej napisac o charakterze brzmienia neona przy roznych poziomach rozdzielczosci i ewentualnie o przelozeniu opcji FAT na brzmienie? czy to sa rzeczy ktore tylko np przy jakichs skrzypcach czy muzyce powaznej slychac czy w muzyce elektronicznej tez to moze miec znaczenie..? znalazlem cie w manualu do neona wiec pytam...:)
www.daviddrum.com
www.myspace.com/djdaviddrum
www.myspace.com/djdaviddrum