Z postów Joachima można by (droga redakcjo) złożyć całkiem sensowny artykuł do zamieszczenia w EiS. Byłby fajny tutorial dla zainteresowanych.
Stół mikserski do niewielkiego studia?
Re: Stół mikserski do niewielkiego studia?
...
http://www.e-muzyk.net.pl/content/view/1628/31/
niestety po ówczesnym zalogowaniu się na stronie e-muzyk wyświetla mi się komentarz "Nie masz uprawnień, aby zobaczyć tę część witryny"
ciekaw jestem ceny tego modelu... no i czy faktycznie ten firewire będzie mi potrzebny, gdy zamierzam się podłączyć pod karte ESI Juli@ ?
cieszy fakt, że mikser współpracuje z wieloma DAW'ami - ja akurat pracuje na Cubase 4.
Póki co rozmyślam zakup modelu 802-VLZ3...
Nabyłem mikser Mackie 802 VLZ3, ale proszę Was o pomoc wynikającą z mojego braku doswiadczenia, a metodą prób i błędów niestety nie mogę dojść do rozwiązania... mianowicie chodzi o odpowiednie połączenie. Posiadam kartę ESI Juli@ i wyzej wspominany mikser. Wyjście z karty chcę skierować wyjsciami symetrycznymi do kanału stereo miksera tak, abym mógł kontrolować EQ w mikserze. Teraz monitory podłączam do wyjscia miksera oznaczonego CR OUTPUT (Control Room), prawda? a wyjścia z mikera do karty ESI Juli@ kieruję z MAIN OUT z miksera, tak? no i wiadomo - słuchawki do Phones. Tylko zależy mi na tym, abym osobno mógł sobie sterować pokrętłem głośności dla słuchawek i dla monitorów, a niestety na razie mam to cały czas zależne od siebie :/ do czego słuzą ALT Output? czy ktoś mógłby mi napisać jasno i wyraznie jak powinna wygladać konfiguracja? co z czym podłączyć, aby wszystko działało prawidłowo?
bardzo proszę o pomoc, ponieważ jak widzicie nie potrafię sobie sam poradzić...
dziękuję i pozdrawiam!