MOTU 828 mk3
mnie bardzo milo zaskakuja wtyczki Focusrite zalaczone do Saffire (z tego cow iem oparte na Focusrite Suite - platnym pakiecie wtyczek).
Ale faktem jest ze tak jak wieksze doswiadczenie w intrerface ma Motu - tak w urzadzeniach typu Eq czy Kompresor - jednak Focusrite.
Ale faktem jest ze tak jak wieksze doswiadczenie w intrerface ma Motu - tak w urzadzeniach typu Eq czy Kompresor - jednak Focusrite.
Re: MOTU 828 mk3
Panowie a mnie interesują dwie sprawy: czy da się spiąć razem dwie motu 828 - mk2 z mk3, oraz czy mix busy w mk3 zawierają wszystkie sygnał z komputera czy tak jak w mk2 jest on tylko w pierwszym busie? Jesli te rzeczy nie działają to uważam to za duże przeoczenie, bo często robie sesje live do czegoś nagranego wcześniej i obeznośc sygnału z hosta eliminowałaby w dużym stobniu konieczność używania konsolety na monitorowanie
W MOTU zawsze sie dało połączyć kilka kart ze sobą (po FireWire) więc czemu teraz by się miało nie dać? Co do wysyłania sygnału do odsłuchu na wyjścia busów w CueMix (czy na dowolne wyjście karty) jest tylko ograniczone programem jakiego używasz do rejestracji(czyli wcale)- no chyba że używasz Winampa.
[addsig]
[addsig]
MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024
...W MOTU zawsze sie dało połączyć kilka kart ze sobą (po FireWire) więc czemu teraz by się miało nie dać? Co do wysyłania sygnału do odsłuchu na wyjścia busów w CueMix (czy na dowolne wyjście karty) jest tylko ograniczone programem jakiego używasz do rejestracji(czyli wcale)- no chyba że używasz Winampa.
...
pewnie - masz racje, ale podczas monitorowania live kiedy masz 6 gości w kabinie którzy grają do np. nagranej perkusji lub loopa, fajnie wszystko mieć w cue mixie a nie operować jeszcze na mikserze hosta, w nowej wersji jest 8 busów stereo, stara karta ma 4 i sam jestem ciekaw jak w praktyce będzie wyglądało takie monitorowanie - czy będa 2 programy cue mix, dwa drivery kart?
...
pewnie - masz racje, ale podczas monitorowania live kiedy masz 6 gości w kabinie którzy grają do np. nagranej perkusji lub loopa, fajnie wszystko mieć w cue mixie a nie operować jeszcze na mikserze hosta, w nowej wersji jest 8 busów stereo, stara karta ma 4 i sam jestem ciekaw jak w praktyce będzie wyglądało takie monitorowanie - czy będa 2 programy cue mix, dwa drivery kart?
Zastanawiam się , czy ktoś juz zamówił 828mk3 ? Ja zrobiłem to dziś , bo znalazłem ostatni chyba sklep online , który miał tak dobrą cenę ! 699 euro + przesyłka ( około 160 euro taniej niż w Thomann który wczesniej wyznaczał dolny pułap cenowy ) w dodatku minus VAT bo na firmę więc chyba lepiej być nie mogło .
Jakieś 2 godziny po otrzymaniu potwierdzenia na maila wszedłem na stronke na której kupowałem i chyba zorientowali się , że wszędzie podbili ceny więc sami też podciągnęli jakieś 40-50 euro w górę.
Tak na marginesie .. jesli dostałem potwierdzenie zakupu online kartą kredytową z ceną jaka była w momencie zakupu , ale potem cena produktu się zmieniła to chyba już nie mój problem ? Ich strata , że źle przekalkulowali i potem postanowili podbić.Tzn mam taką nadzieję . Póki co jak loguję się jako klient wciąz wyswietla mi zamówienie z tą lepszą ceną. I wg mnie byłoby to nieuczciwe z ich strony , gdyby nagle okazało sie ze mam płacic wiecej.
Dodam że transakcja będzie pewnie sfinalizowana gdy karta dotrze do sklepu bo na dzien dzisiejszy nie ma konkretnej daty a jedynie lużne " początek marca "
W kazdym razje jesli już dotrze napewno podzielę się wrazeniami :)
Pozdrawiam
[addsig]
Jakieś 2 godziny po otrzymaniu potwierdzenia na maila wszedłem na stronke na której kupowałem i chyba zorientowali się , że wszędzie podbili ceny więc sami też podciągnęli jakieś 40-50 euro w górę.
Tak na marginesie .. jesli dostałem potwierdzenie zakupu online kartą kredytową z ceną jaka była w momencie zakupu , ale potem cena produktu się zmieniła to chyba już nie mój problem ? Ich strata , że źle przekalkulowali i potem postanowili podbić.Tzn mam taką nadzieję . Póki co jak loguję się jako klient wciąz wyswietla mi zamówienie z tą lepszą ceną. I wg mnie byłoby to nieuczciwe z ich strony , gdyby nagle okazało sie ze mam płacic wiecej.
Dodam że transakcja będzie pewnie sfinalizowana gdy karta dotrze do sklepu bo na dzien dzisiejszy nie ma konkretnej daty a jedynie lużne " początek marca "
W kazdym razje jesli już dotrze napewno podzielę się wrazeniami :)
Pozdrawiam
[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
...Znajac marke Motu mysle jednak, ze te efekty beda naprawde przyzwoitej jakosci
Tego wlasnie pewien nie jestem, znajac niektore 'masteringowe' wtyczki z Digital Preformera...
...
O czym ty mówisz??? Porównujesz darmowe wtyczki dołączane do aplikacji z kosztownymi pakietami twojej-ulubionej-firmy? Porównuj wtyczki Digital Performera z tymi dołożonymi darmo do ProToolsa, Cubase czy Nuendo
Pozdro
Groover
Tego wlasnie pewien nie jestem, znajac niektore 'masteringowe' wtyczki z Digital Preformera...
...
O czym ty mówisz??? Porównujesz darmowe wtyczki dołączane do aplikacji z kosztownymi pakietami twojej-ulubionej-firmy? Porównuj wtyczki Digital Performera z tymi dołożonymi darmo do ProToolsa, Cubase czy Nuendo

Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
......Znajac marke Motu mysle jednak, ze te efekty beda naprawde przyzwoitej jakosci
...
O czym ty mówisz??? Porównujesz darmowe wtyczki dołączane do aplikacji z kosztownymi pakietami twojej-ulubionej-firmy?
Hamuj, po raz kolejny wypowiadasz sie za mnie podajac nieprawdziwe informacje.
Porównuj wtyczki Digital Performera z tymi dołożonymi darmo do ProToolsa, Cubase czy Nuendo
Najwyrazniej nie pamietasz, ze tam sa dodawane wtyczki innych firm, ktore samodzielnie nie wystepuja jako darmowe. Porownywanie nie ma tu nic do rzeczy.
P.S. Dla pewnosci tej wypowiedzi przed napisaniem powyzszego telefonowalem do kolegi _pracujacego_ dla MOTU jako muzyk robiacy dema. Potwierdzil me slowa
...
O czym ty mówisz??? Porównujesz darmowe wtyczki dołączane do aplikacji z kosztownymi pakietami twojej-ulubionej-firmy?
Hamuj, po raz kolejny wypowiadasz sie za mnie podajac nieprawdziwe informacje.
Porównuj wtyczki Digital Performera z tymi dołożonymi darmo do ProToolsa, Cubase czy Nuendo

Najwyrazniej nie pamietasz, ze tam sa dodawane wtyczki innych firm, ktore samodzielnie nie wystepuja jako darmowe. Porownywanie nie ma tu nic do rzeczy.
P.S. Dla pewnosci tej wypowiedzi przed napisaniem powyzszego telefonowalem do kolegi _pracujacego_ dla MOTU jako muzyk robiacy dema. Potwierdzil me slowa

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
- Tasiorowski
A ja powiem tak. Jeśli kogoś interesuje nagrywanie wielościeżkowe ( bębny i inne pożeracze torów) potrzebuje tych 16 preampów. Takie motu ma ich z tego co widziałem 2. A więc potrzebujemy miksera z preampami, albo czegoś po adacie. No ale skoro mamy taki "wypasiony" interfejs, to przemapy nie mogą być gorsze, bo to tak jakbyśmy wsadzili na ferrari stare opony dębicy. Więc behringer, soundcraft i inne takie odpadają. KOSZT ROŚNIE. procesor DSP... Wybaczcie, ale po kiego grzyba to ? Nagrywasz w CUBASIE coś, wrzucasz na SENDY efekty i i tak się nagrywa wszystko ładnie na ZERO. Cena tego cacka to chyba z 700 EUR, czyli u nas bedzie kosztowal 4000 zł. Dodajmy najtańszy preamp ADA 8000 (chyba jakoś tak, strzelam z pamięci.) około 1000zł. Mamy okrąglą sumkę 5000 za niewiarygodną liczbę 10 preampów (różnych w dodatku), FIRESTUDIO + DIGIMAX FS - 6 tyś., 16 świetnych preampów, inserty, directy, SPDIF, ADAT itd. do tego trochę softu. jak ktoś ma porządnie w kompie, a nie za przeproszeniem nasrane, to firestudio chodzi lala. A wracając do kwestii DSP, większość z nas ma swoje ulubione wtyczki, i nie sądze aby DSP w karcie za 4 tyś. ( a podejrzewam, że ten DSP to nie gwóźdź programu tego pudełka) był tak dobry jak wtyczki, które kosztują tyle co cały interface, czy inne UADY i POWERCORY. Więc skoro każdy z nas goni za czymś jak najlepszym, to to mi się wydaje jest pomiędzy dobry, a złym, taki middle class dla kogoś, kto chce wydać na interface i na nic więcej. Jak dla mnie rzecz bezużyteczna. Pozdro
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141
Brak wyobraźni.
Nie każdy potrzebuje preampów mikrofonowych. Nie każdy nagrywa przez interfejs A/C. Nie każdy używa wyłącznie ulubionych kompresorów. Nie każdy ma non-stop włączony komputer i uruchomiony DAW.
Już o tym pisałem: według opisu 2408 mk3 to nie tylko interfejs, ale również mikser cyfrowy, może pracować równie dobrze z komputerem jak i bez niego. Zastosowania takiego urządzenia są ogromne, choćby do pracy na żywo, ale również do wygodnego połączenia urządzeń w studio w jeden system bez konieczności przepinania kabli.
Nie każdy potrzebuje preampów mikrofonowych. Nie każdy nagrywa przez interfejs A/C. Nie każdy używa wyłącznie ulubionych kompresorów. Nie każdy ma non-stop włączony komputer i uruchomiony DAW.
Już o tym pisałem: według opisu 2408 mk3 to nie tylko interfejs, ale również mikser cyfrowy, może pracować równie dobrze z komputerem jak i bez niego. Zastosowania takiego urządzenia są ogromne, choćby do pracy na żywo, ale również do wygodnego połączenia urządzeń w studio w jeden system bez konieczności przepinania kabli.
...
MB ... miałes na mysli 828 mk3 ?