ADAM A7 - ktoś je słyszał?
...
A czy ktos ktos z was kto posiada te monitory miksowal cos na nich i czy moze chcialby podzielic sie tymi nagraniami slac mi na priva.Bede bardzo wdzieczny
...
Coś ci niebawem wyślę.
Pozdrowa.
Ale będą to covery....
super czekam z niecierpliwoscia
A czy ktos ktos z was kto posiada te monitory miksowal cos na nich i czy moze chcialby podzielic sie tymi nagraniami slac mi na priva.Bede bardzo wdzieczny
...
Coś ci niebawem wyślę.
Pozdrowa.
Ale będą to covery....
super czekam z niecierpliwoscia
dopiero sie ucze pozatym mic specjalnego
Re: ADAM A7 - ktoś je słyszał?
......
...
Coś ci niebawem wyślę.
Pozdrowa.
Ale będą to covery....
super czekam z niecierpliwoscia...
Niestety nie mam do Ciebie żadnego kontaktu.
...
Coś ci niebawem wyślę.
Pozdrowa.
Ale będą to covery....
Niestety nie mam do Ciebie żadnego kontaktu.
Jestem początkującym muzykiem amatorem, mam 34 lata
.........
...
Coś ci niebawem wyślę.
Pozdrowa.
Ale będą to covery....
Niestety nie mam do Ciebie żadnego kontaktu....
hellraiser1980@o2.pl sorki to adres
...
Coś ci niebawem wyślę.
Pozdrowa.
Ale będą to covery....
Niestety nie mam do Ciebie żadnego kontaktu....
hellraiser1980@o2.pl sorki to adres
dopiero sie ucze pozatym mic specjalnego
............
...
Coś ci niebawem wyślę.
Pozdrowa.
Ale będą to covery....
hellraiser1980@o2.pl sorki to adres...
Również poproszę, jeśli można. Adres u dołu. Z góry bardzo dziękuję
...
Coś ci niebawem wyślę.
Pozdrowa.
Ale będą to covery....
hellraiser1980@o2.pl sorki to adres...
Również poproszę, jeśli można. Adres u dołu. Z góry bardzo dziękuję

Hej! Podbijam temat bo jestem właśnie przed zakupem monitorów już z wyższej półki do mojego studia. Obecnie pracuję na ALesisach i moje nagrania są dalekie od ideału. Bardzo mało na nich słychać są zamulone itd.
Mam dość kiepską akustykę w mieszkaniu i zastanawiam się czy w ogóle monitory z górnej półki coś poprawią w moich nagraniach.
Nieważne, Zastanawiam się pomiędzy Adam a7, a dynaudio BM5A.
Martwi mnie jednak że mają o połowę mniejszą moc od ALesisów...
Poradźcie mi który z tych modeli kupić w moim przypadku, czy może też zejść niżej i kupić coś w rodzaju FOSTEX, Mackie mr8 bądź KRK? A może w ogóle zdecydowanie warto wyłożyć więcej i kupić MAckie 624 mkII??
Produkuję muzykę elektroniczną, bitumiczną
dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam
Mam dość kiepską akustykę w mieszkaniu i zastanawiam się czy w ogóle monitory z górnej półki coś poprawią w moich nagraniach.
Poradźcie mi który z tych modeli kupić w moim przypadku, czy może też zejść niżej i kupić coś w rodzaju FOSTEX, Mackie mr8 bądź KRK? A może w ogóle zdecydowanie warto wyłożyć więcej i kupić MAckie 624 mkII??
Produkuję muzykę elektroniczną, bitumiczną
dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam
Producent, DJ
Jeszcze jedno - słuchałem moich nagrań na Adamach A7 w co prawda w trochę lepszym pomieszczeniu, ale brzmiały świetnie. Usłyszałem na nich to co do tej pory było dla mnie nie słyszalne. Martwi mnie jednak to iż są ciche i mogą się uszkodzić membrany od stałego grania na dużej mocy (słyszałem taką opinie).
Niestety nie mam porównania z innymi monitorami. Jestem z Warszawy pisałem do róznych sklepów i nigdzie nie mają takiego sprzętu do porównania.
Niestety nie mam porównania z innymi monitorami. Jestem z Warszawy pisałem do róznych sklepów i nigdzie nie mają takiego sprzętu do porównania.
Producent, DJ
- Soundscape
- Kontakt:
Nie sugeruj się zbytnio mocą. Jeśli chodzi o doradzenie Ci odsłuchu, to pogrzeb w nowszych tematach o monitorach (naprawdę multum fajnych io wartościowych wypowiedzi) w różnych cenach. To po pierwsze. Po drugie zorientuj się jakie firmy są dystrybutorem paczek, które Cię interesują. Przeważnie będziesz miał możliwość wypożyczenia. Jeśli chodzi o sklepy, to możesz zajrzeć do R`n`R. Tam mają Fostexy, Samsony i Dynaudio BM5A też widziałem (parę miesięcy temu, ale może
). W MX Music w Arkadii stała jeszcze nie dawno cała seria KRK VXT. Sporo mają też w Musiccrater. Musisz podzwonić po sklepach gdzie co jest. Najlepiej było by odsłuchać wszystko w jednym pomieszczeniu, ale to praktycznie nie możliwe...Ale i tak mamy jakieś pole manewru.
Pozdrawiam!
Nie sugeruj się zbytnio mocą. Jeśli chodzi o doradzenie Ci odsłuchu, to pogrzeb w nowszych tematach o monitorach (naprawdę multum fajnych io wartościowych wypowiedzi) w różnych cenach. To po pierwsze. Po drugie zorientuj się jakie firmy są dystrybutorem paczek, które Cię interesują. Przeważnie będziesz miał możliwość wypożyczenia. Jeśli chodzi o sklepy, to możesz zajrzeć do R`n`R. Tam mają Fostexy, Samsony i Dynaudio BM5A też widziałem (parę miesięcy temu, ale może

Pozdrawiam!
...Hej! Podbijam temat bo jestem właśnie przed zakupem monitorów już z wyższej półki do mojego studia. Obecnie pracuję na ALesisach i moje nagrania są dalekie od ideału. Bardzo mało na nich słychać są zamulone itd.
Na 99% to co opisujesz wynika ze złych warunków w pomieszczeniu. Jeśli kupisz inne monitory i wstawisz do tego samego pomieszczenia to jest bardzo duża szansa, że będziesz ogromnie rozczarowany. Te same pieniądze zainwestowane w adaptację pomieszczenia mogą zdziałać prawdziwe cuda.
Na 99% to co opisujesz wynika ze złych warunków w pomieszczeniu. Jeśli kupisz inne monitory i wstawisz do tego samego pomieszczenia to jest bardzo duża szansa, że będziesz ogromnie rozczarowany. Te same pieniądze zainwestowane w adaptację pomieszczenia mogą zdziałać prawdziwe cuda.
- Soundscape
- Kontakt:
Na 99% to co opisujesz wynika ze złych warunków w pomieszczeniu. Jeśli kupisz inne monitory i wstawisz do tego samego pomieszczenia to jest bardzo duża szansa, że będziesz ogromnie rozczarowany. Te same pieniądze zainwestowane w adaptację pomieszczenia mogą zdziałać prawdziwe cuda....
To prawda. Ale patrząc na mój przykład i moje pomieszczenie (raczej było ich 3 w wynajmowanych mieszkaniach) nie zaadaptowane, bardziej zagracone, inwestycja w wyższe modele wychodziły mi na dobre. I to porównywalnie. Nie jest to za to regułą i sam bym wolał te pieniążki w akustykę inwestować. Ale jak się wynajmuje, to nie jest tak łatwo...
Pozdrawiam!
To prawda. Ale patrząc na mój przykład i moje pomieszczenie (raczej było ich 3 w wynajmowanych mieszkaniach) nie zaadaptowane, bardziej zagracone, inwestycja w wyższe modele wychodziły mi na dobre. I to porównywalnie. Nie jest to za to regułą i sam bym wolał te pieniążki w akustykę inwestować. Ale jak się wynajmuje, to nie jest tak łatwo...
Pozdrawiam!
Ale jak się wynajmuje, to nie jest tak łatwo...
Jak ktoś wynajmuje mieszkanie to jest tak samo łatwo jak kiedy mieszka na swoim. Nie jest nigdzie powiedziane, że elementy adaptacji akustycznej muszą być trwale związane z substancją mieszkania. Absorbery/pułapki basowe i dyfuzory mogą być jak najbardziej przenośne i na przykład wieszane na ścianie. Tak zresztą się bardzo często robi.
W praktyce jedynym wytłumaczeniem dla którego ktoś nie robi adaptacji akustycznej pomieszczenia a zajmuje się dźwiękiem jest najczystszej krwi lenistwo.
Jak ktoś wynajmuje mieszkanie to jest tak samo łatwo jak kiedy mieszka na swoim. Nie jest nigdzie powiedziane, że elementy adaptacji akustycznej muszą być trwale związane z substancją mieszkania. Absorbery/pułapki basowe i dyfuzory mogą być jak najbardziej przenośne i na przykład wieszane na ścianie. Tak zresztą się bardzo często robi.
W praktyce jedynym wytłumaczeniem dla którego ktoś nie robi adaptacji akustycznej pomieszczenia a zajmuje się dźwiękiem jest najczystszej krwi lenistwo.