BTW 64 bitowy Intel już w drodze.
...
nawet jest już od dawna nazywa się xeon ale jego cena hahahaha
i sprubuj odpalić na nim 32 bitową aplikację
Płyta główna
Re: Płyta główna
...BTW 64 bitowy Intel już w drodze.
...
i sprubuj odpalić na nim 32 bitową aplikację ...
Xeon to procesor przeznaczony głownie do Serverow , i z tego co wiem ..... działa na 32 bit-owych Aplikacjach tak samo jak na 64 .
64-bit Intel® Xeon™ processor-based workstations are ideal for today's high-performing single-user needs.Φ With large cache size and Hyper-Threading Technology, Intel Xeon processor-based workstations provide outstanding performance for multi-threaded applications and support for a broad range of 32 and 64-bit applications.
Strona INTEL.a
...
Xeon to procesor przeznaczony głownie do Serverow , i z tego co wiem ..... działa na 32 bit-owych Aplikacjach tak samo jak na 64 .
64-bit Intel® Xeon™ processor-based workstations are ideal for today's high-performing single-user needs.Φ With large cache size and Hyper-Threading Technology, Intel Xeon processor-based workstations provide outstanding performance for multi-threaded applications and support for a broad range of 32 and 64-bit applications.
Strona INTEL.a
Dokładnie. Poza tym, Intel obecnie zabrnął w ślepą uliczkę. Nie da się, przy tej architekturze dalej zwiększać częstotliwości zegara. To znaczy da się, ale procesor grzeje się tak mocno, że w praktyce są olbrzymie problemy z jego chłodzeniem.
Jeśli chodzi o przyszłość PC, to w tej chwili tylko AMD. 64 bity są koniecznością, to kwestia czasu (mówię o dostosowaniu oprogramowania).
Pozdrawiam,
Maciej R.
Dokładnie. Poza tym, Intel obecnie zabrnął w ślepą uliczkę. Nie da się, przy tej architekturze dalej zwiększać częstotliwości zegara. To znaczy da się, ale procesor grzeje się tak mocno, że w praktyce są olbrzymie problemy z jego chłodzeniem.
Jeśli chodzi o przyszłość PC, to w tej chwili tylko AMD. 64 bity są koniecznością, to kwestia czasu (mówię o dostosowaniu oprogramowania).
Pozdrawiam,
Maciej R.
...Stoje przed wyborem płyty głównej pod PIV 3,0GHz lub 3,2GHz. Zawsze byłem zwolennikiem ASUS'a. Potrzeba mi czegoś z dwukanałowym RAM'em. Jakie są Wasze przygody z komputerami? Polecacie jakiś konkretny model?...
Jak bardzo się zagalopowaliście Panowie. Pytanie i główny wątek tego tematu to Pentium IV 3.0GHZ.....czyli facet pytał o konkretną płytę pod ten procek,bo widocznie na tyle go stać albo ma okazję! Nie chrzancie tutaj o MAC, bo to zupełnie inna klasa komputerów. Profesjonalna owszem, ale najlepsza do obróbki wideo (wiem to ze słyszenia)....a jeśli chodzi o audio to jest jeszcze za mało rozbudowana w tą stronę.
Chciałem tak tylko sprostować, bo chcę poczytać odnośnie postawionego problemu o płytach...a nie o MAC. Może też wyjedziecie z AMIGA, która to po cichutku (nieoficjalnie) stara się przebić w tle (nie w PL!)??hehe
Pozdrawiam.
[addsig]
Jak bardzo się zagalopowaliście Panowie. Pytanie i główny wątek tego tematu to Pentium IV 3.0GHZ.....czyli facet pytał o konkretną płytę pod ten procek,bo widocznie na tyle go stać albo ma okazję! Nie chrzancie tutaj o MAC, bo to zupełnie inna klasa komputerów. Profesjonalna owszem, ale najlepsza do obróbki wideo (wiem to ze słyszenia)....a jeśli chodzi o audio to jest jeszcze za mało rozbudowana w tą stronę.
Chciałem tak tylko sprostować, bo chcę poczytać odnośnie postawionego problemu o płytach...a nie o MAC. Może też wyjedziecie z AMIGA, która to po cichutku (nieoficjalnie) stara się przebić w tle (nie w PL!)??hehe
Pozdrawiam.
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite
- Marc.De.Marx
wiecie moze czym sie roznia posczegolne chipsetry Intela ? bo to jest chyba tez bardzo wazne. Intel 915 , Intel 925, Intel 865, i jeszcze do tego literki P,PE,X,G
tutaj sa dane techniczne Gigabayta
http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Products/ComparisonSheet_CPUType_Socket+775.htm
tutaj sa dane techniczne Gigabayta
http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Products/ComparisonSheet_CPUType_Socket+775.htm
Jak bardzo się zagalopowaliście Panowie. Pytanie i główny wątek tego tematu to Pentium IV 3.0GHZ.....czyli facet pytał o konkretną płytę pod ten procek,bo widocznie na tyle go stać albo ma okazję!
Odp. ASUS P4C 800 ... bez de lux , działa bez problemu Moim zdaniem najlepsza Płyta pod PIV produkowana jeszcze w starej fabryce ,
Nie chrzancie tutaj o MAC, bo to zupełnie inna klasa komputerów. Profesjonalna owszem, ale najlepsza do obróbki wideo (wiem to ze słyszenia)....a jeśli chodzi o audio to jest jeszcze za mało rozbudowana w tą stronę.
A to dopiero nowosc::) dla twojej informacji MAc jest podtsawową platforma na ktorej sie tworzy obrabia i rejestruje Muzyke w śweicie profesionalnych zastosowan. A PC mozna powiedziec dopiero ten swiat dogania :)
P.S ... jesli cos usłyszysz to najpierw sie upewnij zanim bedziesz jak ty to nazwałes chrzanił :)
Zdrowko
Odp. ASUS P4C 800 ... bez de lux , działa bez problemu Moim zdaniem najlepsza Płyta pod PIV produkowana jeszcze w starej fabryce ,
Nie chrzancie tutaj o MAC, bo to zupełnie inna klasa komputerów. Profesjonalna owszem, ale najlepsza do obróbki wideo (wiem to ze słyszenia)....a jeśli chodzi o audio to jest jeszcze za mało rozbudowana w tą stronę.
A to dopiero nowosc::) dla twojej informacji MAc jest podtsawową platforma na ktorej sie tworzy obrabia i rejestruje Muzyke w śweicie profesionalnych zastosowan. A PC mozna powiedziec dopiero ten swiat dogania :)
P.S ... jesli cos usłyszysz to najpierw sie upewnij zanim bedziesz jak ty to nazwałes chrzanił :)
Zdrowko
Pozdrawiam.
...
Po pierwsze nie rozumiem twojego pogladu wypowiedzonego dosyc zdawkowo ze "ASUS sie zeszmacil", moze wyjasnisz o co chodzi.
Ja mam od pewnego czasu ASUSA P4C 800-E DEluxe i mysle ze pod PIV 3--3,2 nie ma lepszej plyty z wielu wzgledow. Przede wszytskim stabilnosc. Poza tym moze podlaczyc kilka dyskow wiecej niz np. do plyt Intela na tym samym chipsecie. To tylko niektore zalety.
Poza tym na wielu forach uzytkownikow np. Nuendo jest to plyta polecana znaczy sie cala rzesza muzykow i realizatorow na niej pracuje z powodzeniem. Inwestowanie w nowe zabawki oparte na nowych chipsetach moze skonczyc sie tragicznie jeszcze mamy za malo danych od innych uzytkownikow czy jest ok. Chyba ze chcesz byc prekursorem...
Zdania ze Mac ma slabo rozubowana czesc audio i sie nie nadaje do takich prac nie bede komentowal. Rece opadaja.
W kazdym badz razie polecam ASUSA.
pozdrawiam
ts
"Mac ma slabo rozubowana czesc audio i sie nie nadaje do takich prac"
Nie "nie nadaje" tylko lepiej sobie radzą już normalne PeCety niż ten MAC.
Więcej możliwości. Tylko o to mi chodziło.
Peace.
[addsig]
Nie "nie nadaje" tylko lepiej sobie radzą już normalne PeCety niż ten MAC.
Więcej możliwości. Tylko o to mi chodziło.
Peace.
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite
Panowie litości!!!!! Ja proponuję płytę Asusa P5AD5 Premium z procesorem Intel Pentium 4 (LGA 775) 3.6 Ghz Prescott-Box. Co Wy na to?
Jestem po 50-ce, zajmuję się tworzeniem muzyki, szukam najlepszych programów w tej materii.