Wieloślad, laptop, cyfrowe studio ...

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
JBL_max
Re: Wieloślad, laptop, cyfrowe studio ...

Post autor: JBL_max » czwartek 08 lip 2004, 12:12

.........Co sądzisz o tym aby mix nagrania robić na PC a wgrywać go tylko w wieloślad ale już przygotowany ?

Sorry może za głupią odpowiedź, ale również przygotowywałem podkład pod instrumenty akustyczne (na żywo)... były to 'beaty', efekty, itp... Jeżeli masz już wszystko nagrane- to po co Tobie wieloślad?? Ja nagrywałem na w miarę porządną płytę CD-R (taką za 2-2,50 pln ;)) i leciało z CD... nie było problemów (chyba, że ktoś złośliwie nie wciśnie 'stop', ale to może się przydarzyć z każdym sprzętem )... więc po co inwestować w drogie "zabawki", jak można to zrobić prościej i taniej... Jeżeli masz już zmiksowany podkład stereo, to płacenie za wieloślad, aby go wgrywać zrobiony i puszczać z niego, jest delikatnie mówiąc 'niepotrzebne'... Pozdrawiam... Jeżeli się mylę w moich rozmyślaniach, to mnie oświećcie ...

Jesli potrzebujesz grac z loopami i razem z tobą ma grac bebniaz to jak najbardziej wieloslad jest potrzebny ,ale jesli jestes sam to faktycznie nie warto wydawac pieniedzy aby puscic sobie 2 sciezki na scenie :)

Pozdrawiam

PAWEŁ ...

:) spoko PANOWIE WSZYSTKO WYGLĄDA ŻE W CIĄGU KILKU DNI DO MOJEGO MAŁEGO DOMOWEGO STUDIA Z SALĄ PRÓB WJEDZIE

ROLAND VE 880 ex CO WY NA TO ?
Zajmuję się nagłaśnianiem imprez itp. a generalnie jestem wokalistą i gitarzystą zespołu SNAKE

Mossad_Attack

Post autor: Mossad_Attack » czwartek 08 lip 2004, 20:20

:) spoko PANOWIE WSZYSTKO WYGLĄDA ŻE W CIĄGU KILKU DNI DO MOJEGO MAŁEGO DOMOWEGO STUDIA Z SALĄ PRÓB WJEDZIE

ROLAND VE 880 ex CO WY NA TO ? ...

Sam sie przekonasz wkrotce i zadna opinia nie bedzie Ci potrzebna. W takich przypadkach mozna wymienic wady i zalety ale decyzje o zakupie sprzetu i jego uzywaniu podejmujesz sam. Osobiscie kieruje sie generalnie zasada "wygodnictwa" tzn. pracuje na sprzecie na ktorym jest mi sie najwygodniej dziala. Nikt mi nie wmowi, ze na takim i takim sprzecie bedzie mi lepiej szlo bo nikt nie siedzi w mojej skorze. Dlatego jesli uwazasz ze Roland spelnia twoje warunki to oki, popracuj na nim i zobaczysz co dalej.

Awatar użytkownika
JBL_max

Post autor: JBL_max » piątek 09 lip 2004, 14:23

...:) spoko PANOWIE WSZYSTKO WYGLĄDA ŻE W CIĄGU KILKU DNI DO MOJEGO MAŁEGO DOMOWEGO STUDIA Z SALĄ PRÓB WJEDZIE

ROLAND VE 880 ex CO WY NA TO ? ...

Sam sie przekonasz wkrotce i zadna opinia nie bedzie Ci potrzebna. W takich przypadkach mozna wymienic wady i zalety ale decyzje o zakupie sprzetu i jego uzywaniu podejmujesz sam. Osobiscie kieruje sie generalnie zasada "wygodnictwa" tzn. pracuje na sprzecie na ktorym jest mi sie najwygodniej dziala. Nikt mi nie wmowi, ze na takim i takim sprzecie bedzie mi lepiej szlo bo nikt nie siedzi w mojej skorze. Dlatego jesli uwazasz ze Roland spelnia twoje warunki to oki, popracuj na nim i zobaczysz co dalej....

Trafiony zatopiony !!! nic dodać nic ująć. Decyzja zapadła , Zabawkę odkupiłem z Radio Wrocław. Ma 4 GB pamięci i naprawdę spore możliwości. Za 1 gram z nią pierwszy koncert.
Zajmuję się nagłaśnianiem imprez itp. a generalnie jestem wokalistą i gitarzystą zespołu SNAKE

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » niedziela 11 lip 2004, 09:12

Ja chciałem zapytac , jak wyglada sprawa z zgrywaniem całego projectu na dysk ,komputera w celu archiwizacji . CZy wieloslady hdd posiadaja jakis soft ktory umozliwia zgranie projectu takim jak on jest ,aby mozna później było go odtworzyc ponownie , i ile mniej wiecej trwa taka operacja ?

Pozdrawiam

PAWEŁ

Awatar użytkownika
JBL_max

Post autor: JBL_max » poniedziałek 12 lip 2004, 15:21

...Ja chciałem zapytac , jak wyglada sprawa z zgrywaniem całego projectu na dysk ,komputera w celu archiwizacji . CZy wieloslady hdd posiadaja jakis soft ktory umozliwia zgranie projectu takim jak on jest ,aby mozna później było go odtworzyc ponownie , i ile mniej wiecej trwa taka operacja ?

Pozdrawiam

PAWEŁ ...

Witam serdecznie tak naprawdę dopiero dziś wieczorem usiąde na poważnei do tej zabawki ale mogę Cię zapewnić że urządzenie posiada możliwości o które pytasz. NIe wiem jednak ile trwa to czasu. Myśle że za dzień dwa będę mógł powiedzieć już znacznie więcej.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
JBL_max

Post autor: JBL_max » środa 14 lip 2004, 02:08

CHłopaki pomórzcie. Rejestrator już mam ale ... wywaliłem na forum kolejny post zwiazany z MIDI - wieloslademitd. Obaczcie moze cos poradzicie.

ODPOWIEDZ