Jaka płyta główna?
Edycja Admina
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
Re: Jaka płyta główna?
Jak dla kogo. Dla mnie akurat wcale nie. Mój tryb pracy z materiałem polega na intensywnym wykorzystywaniu offline processing (+history) i liczy się przede wszystkim ilość śladów. Nie interesuje mnie uruchamianie kilkunastu wtyczek pogłosowych....
Kiedys miałam Komp. z AMD , nie było z nim zadnych problemow , jednak przy zmianie dowiedziałam sie ze Akurat Motu 2408 Mk2 nie działa za dobrzez z AMD i, to było głowna przyczyna dlaczego przeszłam na PENTIUM , przyznaje ze AMD wydawał mi sie bardziej stabilny . i chetnie bym wrociła, ale pamietam ze ktos tutaj na forum musiał zmieniac Procesor z AMD na pentium własnie z powodu MOTU .wiec chyba nie bede ryzykowac, . Pracuje na LOGIC-u otwieram sporo Plaginow , i musze sie przyznac ze nigdy nie miałam jaks tam strasznych problemow z brakiem"MOCY "":) natomiat moj znjomy ma dokladnie ten sam zestaw co ja z ta roznica ze pracuje na Cubase , i mu czasami brakuje :) nawet kiedys robilismy porownania , .............. no tak ale to nie na temat , wiec chyba zostane przy pentuim.... Mam jeszcze jedno Pytanie , jakie pamieci powinnam kupowac, czy Dual channel , czy raczej normalne, np, 433 mhz, ..... i jaka jest roznica miedzy nimi ... ? oczywscie poza cena :)
Ula .
[addsig]
Pozdrawiam Ula :)
Mam jeszcze jedno Pytanie , jakie pamieci powinnam kupowac, czy Dual channel , czy raczej normalne, np, 433 mhz, ..... i jaka jest roznica miedzy nimi ... ? oczywscie poza cena :)
Jak do P4 na szynie 800 MHz na chipsecie i875P, to kup dwa moduły (najlepiej "sparowane") Dual DDR400. Chyba, że chcesz przetaktować szynę systemową do... 1 GHz - wówczas musisz kupić pamięci DDR500 Ale wówczas zapłacisz za pamięci więcej, niż za MOTU
Osobiście do wymagających systemów audio polecam kupno 2 modułów 512 MB.
Pozdro
Groover
Jak do P4 na szynie 800 MHz na chipsecie i875P, to kup dwa moduły (najlepiej "sparowane") Dual DDR400. Chyba, że chcesz przetaktować szynę systemową do... 1 GHz - wówczas musisz kupić pamięci DDR500 Ale wówczas zapłacisz za pamięci więcej, niż za MOTU

Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
Różnica w wydjności AMD i Intela wynika z zastosowania różnych języków komunikacji rdzenia procesora z pamięcią podręczną. Tak czy siak należy dobierać sprzęt pod kątem komfortowej pracy, a nie marki. Od dawna wiadomo że natywne aplikacje czyli np skanery antywir lub właśnie pluginy osiągają przewagę na AMD przez uproszczoną procedurę ( 3 razy szybszą ) między pamięcią a procesorem ) Ja nie jestem fanem AMD ale nie da się ukryć żę procki AMD są korzystniejsze dla zastosowań audio niż Intel. Wracając do tematu ciepła to trzebaby porównywać procki z tych samych lat a to się zmienia. W tej chwili najmocniejszym ( i najgorętszym procem jest P4 3,2 EE )
Pozdro
Groover...
Ok, rozumiem i dziekuje .
Są takze pamieci 433Mhz ,466 Mhz czy to znaczy ze nie mogłabym ich wykorzystac gdyz procesor pracuje na magistrali 800 Mhz , ( nie znam terminologji ) ale .. chodzi o mnożnik . czy tak ? Co oznacza Dual Channel ?
pamieci 500 Mhz :) az tak drogie nie sa :)

Pozdro
Groover...
Ok, rozumiem i dziekuje .
Są takze pamieci 433Mhz ,466 Mhz czy to znaczy ze nie mogłabym ich wykorzystac gdyz procesor pracuje na magistrali 800 Mhz , ( nie znam terminologji ) ale .. chodzi o mnożnik . czy tak ? Co oznacza Dual Channel ?

Są takze pamieci 433Mhz ,466 Mhz czy to znaczy ze nie mogłabym ich wykorzystac gdyz procesor pracuje na magistrali 800 Mhz ,
## w większości przypadków pamięć działająca asynchronicznie z magistralą procesora pomimo nominalnie wyższej częstotliwości działa wolniej.
pamieci 500 Mhz :) az tak drogie nie sa :) ...
## to drogo kupiłaś tego MOTU
Pozdro
Groover
## w większości przypadków pamięć działająca asynchronicznie z magistralą procesora pomimo nominalnie wyższej częstotliwości działa wolniej.

Pozdro
Groover
nowe portale:
Pozdro
Groover...
Kolega chce sie popisac ?
czy nie zna cen pamieci ? http://www.wgk.waw.pl/modules.php?name=Cennik&id=ram
kupiłam Motu w N.Y kilka lat temu i do teraz tak strasznie dzuzo nie stracił na cenie , natomiast S.Blaster ? chyba tak
pozdrawiam Ula

Pozdro
Groover...

kupiłam Motu w N.Y kilka lat temu i do teraz tak strasznie dzuzo nie stracił na cenie , natomiast S.Blaster ? chyba tak
pozdrawiam Ula

## ależ... na nic wszelkie starania, gdyż to wszystko... Znasz tę przypowieść żydowską?
czy nie zna cen pamieci ? http://www.wgk.waw.pl/modules.php?name=Cennik&id=ram
## hmmm... A pisałem, żeby markowe...
GeIL Dual 2 x 512MB ULD PC-500 CL2.5
kupiłam Motu w N.Y kilka lat temu i do teraz tak strasznie dzuzo nie stracił na cenie ,
## no nie wiem... ostatnio qumpel takiego jak Twój MOTU chciał pogonić za 2 koła. Złotówek.
natomiast S.Blaster ? chyba tak
## kończąc przypowieść: ... w niej jest.
Groover
## ależ... na nic wszelkie starania, gdyż to wszystko... Znasz tę przypowieść żydowską?

## hmmm... A pisałem, żeby markowe...
GeIL Dual 2 x 512MB ULD PC-500 CL2.5
kupiłam Motu w N.Y kilka lat temu i do teraz tak strasznie dzuzo nie stracił na cenie ,
## no nie wiem... ostatnio qumpel takiego jak Twój MOTU chciał pogonić za 2 koła. Złotówek.

Groover
nowe portale:
- stereophonic
- Kontakt:
Groover...
Ula. nie opłaca sie teraz kupowac pmieci 500 mhz praktycznie nie mozna ich wykorzystac , to sa pamieci przeznaczone do serwerow ,
Groover to bardzo dobra cena jak na ten sprzet , motu 2408Mk2 za ta kase ja bym chetnie łyknoł , w komisie na Jana Pawła w warszawie widziałem za 3500 , wiec moze skontaktujesz mnie ze swoim qumplem ?

Groover...
Ula. nie opłaca sie teraz kupowac pmieci 500 mhz praktycznie nie mozna ich wykorzystac , to sa pamieci przeznaczone do serwerow ,
Groover to bardzo dobra cena jak na ten sprzet , motu 2408Mk2 za ta kase ja bym chetnie łyknoł , w komisie na Jana Pawła w warszawie widziałem za 3500 , wiec moze skontaktujesz mnie ze swoim qumplem ?
Pozdrawiam Stereophonic
Groover to bardzo dobra cena jak na ten sprzet , motu 2408Mk2 za ta kase ja bym chetnie łyknoł , w komisie na Jana Pawła w warszawie widziałem za 3500 , wiec moze skontaktujesz mnie ze swoim qumplem ?...
już poszło w ludzi.
Groover
już poszło w ludzi.
Groover
nowe portale: