Temat zostanie i tak skasowany wiec pozwolilem sobie na lekki atak, decay i release
:)...
A mnie sie wlasnie wydaje ze admin go zostawi, jako przyklad dla innych, ze nie warto staiwac podobnych postów.
Mój pierwszy utwór bez użycia PC'ta. Co o nim myślicie, co poprawić?
Re: Mój pierwszy utwór bez użycia PC'ta. Co o nim myślicie, co poprawić?
Niestety, wydaje mi się że masz rację :D To po prostu reklamowa podpucha, zrobiona zresztą w profesjonalny sposób
Ale to raczej jest ANTYREKLAMA Korga M3 !!!! Gdyby to miała byc reklama, PR-owcy dali by jakiś fajny wypasik....
...........czy może ja tutaj czegoś nie rozumiem

Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman
Z prostuje 2 rzeczy!
Po pierwsze używając software, nie robiłem kwantyzacji gdyż była ona zbędna bo "układałem cegiełki" w piano roll.
Po drugie jest to mój pierwszy utwór na tym sprzęcie, a cała linia melodii powstała z przypadku.
Cały utwór jest zrobiony przy użyciu preseta z kategorii complex dodałem do niego po prostu przebiegi karmy i parę instrumentów. To że w 2:30 jest inaczej to wynik włączenia innego pomysłu aby utwór miał drugi motyw.
Na koniec napisze, że za jakiś czas jeszcze się ździwicie i cofniecie swoje teksty odnośnie że nie zasługuje na taki sprzęt itd. Samo urządzenie, dzwieki itd. maja inspirować! Dlatego wybrałem własnie m3. Zaczynając od niego, zdobędę doświadczenie które pozwoli mi go wykorzystać w 99% Nie będe musiał przesiadać sie za jakis czas na coś innego i zapoznawać sie od nowa, gdyż tu mogę mieć swoje początki, oraz dalsze kroki, ze względu na możliwości tego urządzenia.
Podziwiam zachowanie nie których osób, zazdrościcie mi M3? Ciekawe jakie były wasze początki na instrumencie klawiszowym. Jeszcze ciekawsze jest dla mnie to ile osób rozpracowało m3 w około 5 miesięcy przy tym ucząc się grać na klawiszu.
Dla porównania wspomnę że kiedy podzieliłem sie swoim utworem na forum karma-lab komentarze były zupełnie inne
Po pierwsze używając software, nie robiłem kwantyzacji gdyż była ona zbędna bo "układałem cegiełki" w piano roll.
Po drugie jest to mój pierwszy utwór na tym sprzęcie, a cała linia melodii powstała z przypadku.
Cały utwór jest zrobiony przy użyciu preseta z kategorii complex dodałem do niego po prostu przebiegi karmy i parę instrumentów. To że w 2:30 jest inaczej to wynik włączenia innego pomysłu aby utwór miał drugi motyw.
Na koniec napisze, że za jakiś czas jeszcze się ździwicie i cofniecie swoje teksty odnośnie że nie zasługuje na taki sprzęt itd. Samo urządzenie, dzwieki itd. maja inspirować! Dlatego wybrałem własnie m3. Zaczynając od niego, zdobędę doświadczenie które pozwoli mi go wykorzystać w 99% Nie będe musiał przesiadać sie za jakis czas na coś innego i zapoznawać sie od nowa, gdyż tu mogę mieć swoje początki, oraz dalsze kroki, ze względu na możliwości tego urządzenia.
Podziwiam zachowanie nie których osób, zazdrościcie mi M3? Ciekawe jakie były wasze początki na instrumencie klawiszowym. Jeszcze ciekawsze jest dla mnie to ile osób rozpracowało m3 w około 5 miesięcy przy tym ucząc się grać na klawiszu.
Dla porównania wspomnę że kiedy podzieliłem sie swoim utworem na forum karma-lab komentarze były zupełnie inne

Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio
...
Tzn, co poradzili zmienić?

Tzn, co poradzili zmienić?
...Dla porównania wspomnę że kiedy podzieliłem sie swoim utworem na forum karma-lab komentarze były zupełnie inne
...
Tzn, co poradzili zmienić?...
poradzili zmienić forum :)

Tzn, co poradzili zmienić?...
poradzili zmienić forum :)
Jestem dziennikarzem radiowym. Od czasu do czasu robię muzykę dla teatru.