TC Level Pilot

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:
Re: TC Level Pilot

Post autor: matiz » wtorek 13 paź 2009, 17:51

...

E, to mam lepszy pomysl - zwykly potencjometr (albo lepiej przelacznik z drabinka rezystorow) i cztery transformatory do symetryzacji! W pelni pasywny, no i sporo drozszy
...

Piszesz z lekkim sarkazmemCool ale w starych konstrukcjach radiowych  było to powszechne rozwiązanie. Wszystkie tłumiki posiadały właśnie drabinke rezystorów o bardzo małej tolerancji. To rozwiązanie posiadał nawet korektory czy regulacja poziomu odsłuchu! Wszysko symetrycznie! Efekt: zero trzasków przez długie lata użytkowania, idealna symetryzacja, stabilne parametry i nie był to wymysł audiofila tylko doświadczonego konstruktora.
...

Oczywiscie, ze z sarkazmem - jak widac, oczywiste rozwiazania nie dla wszystkich sa oczywiste i musza zostac obudowane marketingowo, zeby na nich dodatkowo zarobic. Jezeli chodzi o skokowa regulacje poziomu odsluchu, to pamietam, ze w ktorejs fonii tak bylo, ale zeby to nie trzeszczalo, to raczej nie mogla byc fonia, a na pewno nie ta

Bogo

Post autor: Bogo » wtorek 13 paź 2009, 21:22

Witam

Właśnie szukam od paru dni jakiegoś rozwiązania dla siebie... i nie wiem co będzie optymalne

PreSonus Monitor Station

PreSonus Central Station

Mackie Big Knob

SM Pro Audio M-Patch 2

lub inne

teoretycznie możliwości „PreSonus Monitor Station” rozwiązały by parę problemów tylko nie wiem czy nie stworzy mi innych ;)

- chcę podłączyć 2 zestawy monitorów plus „sub” z możliwością bypass

bo w Adam a7 + sub8 brakuje trochę tego

-brakuje mi też jakiegoś wzmacniacza słuchawkowego bo w RME 400 jest tylko jedno

(a potrzeba mi 2-3)

no i jakiś wygodny potencjometr do głośności ;)

i teraz pytanie czy nie jest to zbyt „combo” rozwiązanie co może skutkować ogólnym osłabieniem jakości może rozbić to np.: na dwa urządzenia??

pozdrawiam

Bogo

Post autor: Bogo » wtorek 13 paź 2009, 21:26

Sorki za te odstępy

ODPOWIEDZ