......Witajcie,jak wam sie wydaje,czy jest roznica w jakosci brzmienia takiego EQ z Duende albo UAD-1 jesli te procesory pracuja z wyzsza czestotliwoscia probkowania np przy 48 khz?
...
Mialem niedawno miks duzej sesji w 48k, nie zauwazylem nic specjalnego na UAD i Duende, ale tez konkretnych porownan nie robilem.
Joachim a sprawdz prosze,jesli mozesz,czy Duende pracuje u ciebie przy 88.2kHz i wyzej,bo u mnie po prostu sygnal gra bez pluginu z Duende,jak zmniejsze czestotliwosc do 48 kHz,to wystarczy ruszyc jakakolwiek galka w EQ i dziala,bez restartu Logica i SSLa.
[addsig]
Procesory DSP a częstotliwość próbkowania
- stevelukather
Re: Procesory DSP a częstotliwość próbkowania
Joachim a sprawdz prosze,jesli mozesz,czy Duende pracuje u ciebie przy 88.2kHz i wyzej,
OK, ale chyba najpredzej w sobote bede w stanie sprawdzic
OK, ale chyba najpredzej w sobote bede w stanie sprawdzic
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
......Czy te problemy wystepuja tez pod Sonarem?...
Ten sam problem jest pod sx 4 jak i pod Sonarem 7
dokładnie ten sam problem:)
...
To bardzo ciekawe, problem w Cubase jest mi znany od dawna, ale myslalem ze to blad Cubase. Czyzby kolejny blad samego protokolu VST?...
No to jest ciekawe.
Mam nadzieje ze ten problem zostanie rozwiazany
przez producentow software.
...
Zatem pozostaje nam tylko nadzieja:( , bo posiadanie czegoś, co nie sprawia całkowicie przyjemnosci z użytkowania (i kosztuje tez słono) nie jest chyba podstawa do dumy dla firmy SSL w XXI wieku, że wypuscili na rynek nie do końca sprawdzony produkt.
Ten sam problem jest pod sx 4 jak i pod Sonarem 7
dokładnie ten sam problem:)
...
To bardzo ciekawe, problem w Cubase jest mi znany od dawna, ale myslalem ze to blad Cubase. Czyzby kolejny blad samego protokolu VST?...
No to jest ciekawe.
Mam nadzieje ze ten problem zostanie rozwiazany
przez producentow software.
...
Zatem pozostaje nam tylko nadzieja:( , bo posiadanie czegoś, co nie sprawia całkowicie przyjemnosci z użytkowania (i kosztuje tez słono) nie jest chyba podstawa do dumy dla firmy SSL w XXI wieku, że wypuscili na rynek nie do końca sprawdzony produkt.
......Witka. Pytanie moze troche z innej beczki ale..., czy to jest normalne dla Duende, ze w trakcie pracy DSP zwieksza sie automatycznie latencja w DAWie? Im bardziej obciazony DSP, tym wieksza latencja. Dziwne z lekka, bo TC PowCore nie ma takich objawów....
nic takiego nie zauwazylem (przy jednoczesnej pracy PoCo FW i Duende)...
u mnie też nic takiego nie wystepuje, mało tego sprawdziłem również z 88.2kHz i też jest OK! (SX3 oraz Duende PCIe)
nic takiego nie zauwazylem (przy jednoczesnej pracy PoCo FW i Duende)...
u mnie też nic takiego nie wystepuje, mało tego sprawdziłem również z 88.2kHz i też jest OK! (SX3 oraz Duende PCIe)
kompozycja, aranżacja muzyki, szkolenie głosu-produkcja muzyczna
...
Ale mowisz o graniu w realu? Jesli tak, to moze RME powoduje konflikt jakis, lub sam slot PCIe ma cos z tym wspolnego...
...
Ale mowisz o graniu w realu? Jesli tak, to moze RME powoduje konflikt jakis, lub sam slot PCIe ma cos z tym wspolnego...

...u mnie też nic takiego nie wystepuje, mało tego sprawdziłem również z 88.2kHz i też jest OK! (SX3 oraz Duende PCIe)
...
...
Co nie zmienia faktu, ze tym bardziej mozna twierdzic ze produkt nie jest do konca dopracowany pod wzgledem wspolpracy z innymi urzadzeniami, bo jednak to firma wypuszczajaca cos nowego na rynek powinna sie dostosowac pod istniejace juz urzadzonka ( co by to nie bylo), tak zeby nie stawalo sie użytkowanie danego produktu uciazliwe dla posiadacza
...

Co nie zmienia faktu, ze tym bardziej mozna twierdzic ze produkt nie jest do konca dopracowany pod wzgledem wspolpracy z innymi urzadzeniami, bo jednak to firma wypuszczajaca cos nowego na rynek powinna sie dostosowac pod istniejace juz urzadzonka ( co by to nie bylo), tak zeby nie stawalo sie użytkowanie danego produktu uciazliwe dla posiadacza