2 para odsłuchów?
- FranekZonzel
...Akustyka jest zrobiona. Piszemy o głosnikach raczej pro audio. Jakiś dobry sub w przyzwoitej cenie??
- FranekZonzel
Re: 2 para odsłuchów?
Dziś słuchałem Yamah msp 5 i Adamów A7. Kilka zacnych osób na forum twierdzi ze ART jest jazgotliwy , wrecz ze mecza słuch,hmm... moim zdaniem są całkiem miłe, a jeśli ktos twierdzi ze ART jest ostry i jazgotliwy proponuje posłuchać Aeonów:D.A7 to całkiem miłe głosniki nadające sie do długiej pracy, a jeśli chodzi o dół hmmm jaki dół:D Yamaha to dla mnie inna półka niż A7 więc rozpisywac sie nie będe, jako alternatywa spoko(msp)
Kilka zacnych osób na forum twierdzi ze ART jest jazgotliwy , wrecz ze mecza słuch,hmm... moim zdaniem są całkiem miłe, a jeśli ktos twierdzi ze ART jest ostry i jazgotliwy proponuje posłuchać Aeonów:D.
zacna osoba to ja pewnie nie jestem
ale tak sie sklada, ze mam w rezyserce zarowno APS-y jak i ADAM-y, a poniewaz ostatnich miesiacach zdarza mi sie przesiadywac na miksach po 10 i wiecej godzin po kilka dni non stop, to raczej z tego powodu mam prawo twierdzic, ze ART moze meczyc :)
A czy to zle, czy to dobrze, ze brzmi tak jak brzmi, to juz zupelnie inna sprawa...
zacna osoba to ja pewnie nie jestem

A czy to zle, czy to dobrze, ze brzmi tak jak brzmi, to juz zupelnie inna sprawa...
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
- FranekZonzel
Moje doświadczenia z ARTem trwały kilkanaście minut :D ale spodziewałem sie czegoś innego, czy lepszego to nie wiem ale innego. Dla człowieka takiego jak ja, dla którego Aeon metalwy :D to codzienność ART brzmi całkiem milusio ;D Jednak nie jestem przekonany czy A7 to głosnik jakiego poszukuje. Panorama naprawde niezla jak na taki malutki sprzet, czasem nawet wydawalo mi sie że głosniki rozstawione sa szerzej niz faktycznie.
- FranekZonzel
Słuchałem też sennheiserów hd 600 iiiiiii .... podobało mi sie, co prawda miałem mozliwośc posłuchania tylko metallicy. Hd 600 ... moze kiedys wiem ze wielu z was to zdziwi ale ja widzie te słuchawki jako wspomagacze w masteringu.
...Słuchałem też sennheiserów hd 600 iiiiiii .... podobało mi sie, co prawda miałem mozliwośc posłuchania tylko metallicy. Hd 600 ... moze kiedys wiem ze wielu z was to zdziwi ale ja widzie te słuchawki jako wspomagacze w masteringu....
Uzywam je codziennie, ale o miksie czy o masteringu nawet nie mysle. Prawdopodobnie jest problem w kontroli pasma w okolicach gdzies ok. 120-160Hz, ale nie mialem potrzeby przeanalizowac tego dokladniej. W sumie fajne sluchawki.
Uzywam je codziennie, ale o miksie czy o masteringu nawet nie mysle. Prawdopodobnie jest problem w kontroli pasma w okolicach gdzies ok. 120-160Hz, ale nie mialem potrzeby przeanalizowac tego dokladniej. W sumie fajne sluchawki.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
- FranekZonzel
...Hmmm, troche - przyznam nie rozumiem - alternatywny odsluch to taki ktory pozwoli sprawdzic mix/master w zupelnie roznych warunkach - szczegolnie ze masz juz spore kolumniska.
Alternatywa IMO to Avantone, pierdziuszki komputerowe, auto w samochodzie, glosniki w laptopie, glosniki TV, jamnik czy sprzet konsumencki, ew. kino domowe (bo coraz czesciej widze to u ludzi jako sprzet do sluchania muzyki).
Ale to Twoja gotowka, wiec ... jak uwazasz :) ja w kazdym razie nie widzialem raczej studiow gdzie bylyby 2-3 pary odsluchow bliskiego pola :)...
Active Mix Cubasy zawitąły do polski
Alternatywa IMO to Avantone, pierdziuszki komputerowe, auto w samochodzie, glosniki w laptopie, glosniki TV, jamnik czy sprzet konsumencki, ew. kino domowe (bo coraz czesciej widze to u ludzi jako sprzet do sluchania muzyki).
Ale to Twoja gotowka, wiec ... jak uwazasz :) ja w kazdym razie nie widzialem raczej studiow gdzie bylyby 2-3 pary odsluchow bliskiego pola :)...
Active Mix Cubasy zawitąły do polski
No to czekamy na opinie

RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...
jakos mi umknal ten watek, a chcialem tylko dolaczyc sie do pozytywnych wrazem z uzytkowania avantone'ow. mam wersje pasywna od mniej wiecej chyba roku, i szczerze mowiac, zaluje ze nie mialem ich od dawna (sprobowalem ich tylko dzieki legendzie auratonow) - to jest bezcenne narzedzie, jesli robi sie rzeczy docelowo przeznaczone do najrozniejszych zestawow odsluchowych. bezlitosne sa w obnazaniu bledow w miksie, ustawienie na nich proporcji wokalu z akompaniamentem to poezja, sekcje rowniez swietnie mi sie na nich zgrywa. jedym slowem - polecam!
fan dobrego brzmienia ;)
- FranekZonzel
...jakos mi umknal ten watek, a chcialem tylko dolaczyc sie do pozytywnych wrazem z uzytkowania avantone'ow. mam wersje pasywna od mniej wiecej chyba roku, i szczerze mowiac, zaluje ze nie mialem ich od dawna (sprobowalem ich tylko dzieki legendzie auratonow) - to jest bezcenne narzedzie, jesli robi sie rzeczy docelowo przeznaczone do najrozniejszych zestawow odsluchowych. bezlitosne sa w obnazaniu bledow w miksie, ustawienie na nich proporcji wokalu z akompaniamentem to poezja, sekcje rowniez swietnie mi sie na nich zgrywa. jedym slowem - polecam!
...
Tylko cena jest na wyrost w PL. Dlatego wiem że nie kupie tego w PL.
...
Tylko cena jest na wyrost w PL. Dlatego wiem że nie kupie tego w PL.