2 para odsłuchów?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
FranekZonzel
Re: 2 para odsłuchów?

Post autor: FranekZonzel » sobota 08 gru 2007, 17:56

...Akustyka jest zrobiona. Piszemy o głosnikach raczej pro audio. Jakiś dobry sub w przyzwoitej cenie??

Awatar użytkownika
FranekZonzel

Post autor: FranekZonzel » poniedziałek 10 gru 2007, 17:59

Dziś słuchałem Yamah msp 5 i Adamów A7. Kilka zacnych osób na forum twierdzi ze ART jest jazgotliwy , wrecz ze mecza słuch,hmm... moim zdaniem są całkiem miłe, a jeśli ktos twierdzi ze ART jest ostry i jazgotliwy proponuje posłuchać Aeonów:D.A7 to całkiem miłe głosniki nadające sie do długiej pracy, a jeśli chodzi o dół hmmm jaki dół:D Yamaha to dla mnie inna półka niż A7 więc rozpisywac sie nie będe, jako alternatywa spoko(msp)

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » poniedziałek 10 gru 2007, 18:18

Kilka zacnych osób na forum twierdzi ze ART jest jazgotliwy , wrecz ze mecza słuch,hmm... moim zdaniem są całkiem miłe, a jeśli ktos twierdzi ze ART jest ostry i jazgotliwy proponuje posłuchać Aeonów:D.

zacna osoba to ja pewnie nie jestem ale tak sie sklada, ze mam w rezyserce zarowno APS-y jak i ADAM-y, a poniewaz ostatnich miesiacach zdarza mi sie przesiadywac na miksach po 10 i wiecej godzin po kilka dni non stop, to raczej z tego powodu mam prawo twierdzic, ze ART moze meczyc :)

A czy to zle, czy to dobrze, ze brzmi tak jak brzmi, to juz zupelnie inna sprawa...
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
FranekZonzel

Post autor: FranekZonzel » poniedziałek 10 gru 2007, 18:25

Moje doświadczenia z ARTem trwały kilkanaście minut :D ale spodziewałem sie czegoś innego, czy lepszego to nie wiem ale innego. Dla człowieka takiego jak ja, dla którego Aeon metalwy :D to codzienność ART brzmi całkiem milusio ;D Jednak nie jestem przekonany czy A7 to głosnik jakiego poszukuje. Panorama naprawde niezla jak na taki malutki sprzet, czasem nawet wydawalo mi sie że głosniki rozstawione sa szerzej niz faktycznie.

Awatar użytkownika
FranekZonzel

Post autor: FranekZonzel » poniedziałek 10 gru 2007, 18:33

Słuchałem też sennheiserów hd 600 iiiiiii .... podobało mi sie, co prawda miałem mozliwośc posłuchania tylko metallicy. Hd 600 ... moze kiedys wiem ze wielu z was to zdziwi ale ja widzie te słuchawki jako wspomagacze w masteringu.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » poniedziałek 10 gru 2007, 20:39

...Słuchałem też sennheiserów hd 600 iiiiiii .... podobało mi sie, co prawda miałem mozliwośc posłuchania tylko metallicy. Hd 600 ... moze kiedys wiem ze wielu z was to zdziwi ale ja widzie te słuchawki jako wspomagacze w masteringu....

Uzywam je codziennie, ale o miksie czy o masteringu nawet nie mysle. Prawdopodobnie jest problem w kontroli pasma w okolicach gdzies ok. 120-160Hz, ale nie mialem potrzeby przeanalizowac tego dokladniej. W sumie fajne sluchawki.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
FranekZonzel

Post autor: FranekZonzel » sobota 09 lut 2008, 12:15

...Hmmm, troche - przyznam nie rozumiem - alternatywny odsluch to taki ktory pozwoli sprawdzic mix/master w zupelnie roznych warunkach - szczegolnie ze masz juz spore kolumniska.

Alternatywa IMO to Avantone, pierdziuszki komputerowe, auto w samochodzie, glosniki w laptopie, glosniki TV, jamnik czy sprzet konsumencki, ew. kino domowe (bo coraz czesciej widze to u ludzi jako sprzet do sluchania muzyki).

Ale to Twoja gotowka, wiec ... jak uwazasz :) ja w kazdym razie nie widzialem raczej studiow gdzie bylyby 2-3 pary odsluchow bliskiego pola :)...
Active Mix Cubasy zawitąły do polski

Awatar użytkownika
Meduz

Post autor: Meduz » sobota 09 lut 2008, 15:09

No to czekamy na opinie
RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » niedziela 10 lut 2008, 00:21

jakos mi umknal ten watek, a chcialem tylko dolaczyc sie do pozytywnych wrazem z uzytkowania avantone'ow. mam wersje pasywna od mniej wiecej chyba roku, i szczerze mowiac, zaluje ze nie mialem ich od dawna (sprobowalem ich tylko dzieki legendzie auratonow) - to jest bezcenne narzedzie, jesli robi sie rzeczy docelowo przeznaczone do najrozniejszych zestawow odsluchowych. bezlitosne sa w obnazaniu bledow w miksie, ustawienie na nich proporcji wokalu z akompaniamentem to poezja, sekcje rowniez swietnie mi sie na nich zgrywa. jedym slowem - polecam!
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
FranekZonzel

Post autor: FranekZonzel » niedziela 10 lut 2008, 13:36

...jakos mi umknal ten watek, a chcialem tylko dolaczyc sie do pozytywnych wrazem z uzytkowania avantone'ow. mam wersje pasywna od mniej wiecej chyba roku, i szczerze mowiac, zaluje ze nie mialem ich od dawna (sprobowalem ich tylko dzieki legendzie auratonow) - to jest bezcenne narzedzie, jesli robi sie rzeczy docelowo przeznaczone do najrozniejszych zestawow odsluchowych. bezlitosne sa w obnazaniu bledow w miksie, ustawienie na nich proporcji wokalu z akompaniamentem to poezja, sekcje rowniez swietnie mi sie na nich zgrywa. jedym slowem - polecam!
...
Tylko cena jest na wyrost w PL. Dlatego wiem że nie kupie tego w PL.

ODPOWIEDZ