Główni konkurenci RME Fireface 400
ja z kolei jestem użytkownikiem FF 800 i ani razu nie miałem z nim problemów jak wcześniej opisywane zaniki sygnału (co prawda w przypadku ff400) Jedyne co mnie drażni to niewyjaśnione skoki analizatora widma (DIGICheck) czego we wcześniej używanym multiface nie zauważyłem
- stevelukather
Re: Główni konkurenci RME Fireface 400
...ja z kolei jestem użytkownikiem FF 800 i ani razu nie miałem z nim problemów jak wcześniej opisywane zaniki sygnału (co prawda w przypadku ff400) Jedyne co mnie drażni to niewyjaśnione skoki analizatora widma (DIGICheck) czego we wcześniej używanym multiface nie zauważyłem...
Tadeo,a jak brzmienie przetwornikow FF800 w stosunku do Multiface?
[addsig]
Tadeo,a jak brzmienie przetwornikow FF800 w stosunku do Multiface?
[addsig]
drogi MB
nie wiem czy nie doczytales ale mowilem o fireSTUDIO a nie firePODzie
ma 8 preampow adaty i poprawione wzgledem firepoda wszystkie elementy od lepszego zegara po solidna obudowe.
a cena nada atrakcyjna
tutaj szczeg:
http://www.presonus.com/firestudio.html
nextaz
nie wiem czy nie doczytales ale mowilem o fireSTUDIO a nie firePODzie
ma 8 preampow adaty i poprawione wzgledem firepoda wszystkie elementy od lepszego zegara po solidna obudowe.
a cena nada atrakcyjna
tutaj szczeg:
http://www.presonus.com/firestudio.html
nextaz
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 02:39 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
nextaz, faktycznie nie doczytałem. zwracam honor

Jednak RME nie sa takie doskonałe , jak je maluja z MOTU niema takich problemow :) tutaj wszystko chodzi bezbłednie ...
polemizował bym..
polemizował bym..
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
Jednak RME nie sa takie doskonałe , jak je maluja z MOTU niema takich problemow :) tutaj wszystko chodzi bezbłednie ...
Bzdura piramidalna.
Trzy razy kuszony dużą liczbą kanałów podchodziłem do interfejsów MOTU różnej generacji (głównie 2408) i nigdy nie działało to prawidłowo, a czasami wręcz w ogóle nie chciało działać. Dopiero seria 828 mk2 jest na tyle dopracowana, że można o niej powiedzieć, że chodzi w miarę bezproblemowo.
Bzdura piramidalna.
Trzy razy kuszony dużą liczbą kanałów podchodziłem do interfejsów MOTU różnej generacji (głównie 2408) i nigdy nie działało to prawidłowo, a czasami wręcz w ogóle nie chciało działać. Dopiero seria 828 mk2 jest na tyle dopracowana, że można o niej powiedzieć, że chodzi w miarę bezproblemowo.
A przy okazji - czy użytkownicy fireface'ów mogą podzielić się informacją jakich adapterów firewire używają (Interesują mnie zwłaszcza PCI)? Krąży tu wiele legend i chętnie usłyszałbym (przeczytał) prawdę...
- stevelukather
...Jednak RME nie sa takie doskonałe , jak je maluja z MOTU niema takich problemow :) tutaj wszystko chodzi bezbłednie ...
Mojemu kumplowi,828mk2 zaczal sie restartowac sam w czasie pracy a nam w studio padlo lacze FW w 896HD,obydwa poszly do USA bo nikt tego nie naprawi i kolega za 80$ dostal nowe 828mk2 a my czekamy dalej,gdyby nie drugi interfejs bylibysmy w przyslowiowej du...ie.FW padlo po 1.5 roku uzytkowania,troche za szybko?Fakt faktem ze w drugim studio w ktorym pracuje wszystkie MOTU(2408mk2,mk3,24 I/O) na PCI chodza bez pudla.
[addsig]
Mojemu kumplowi,828mk2 zaczal sie restartowac sam w czasie pracy a nam w studio padlo lacze FW w 896HD,obydwa poszly do USA bo nikt tego nie naprawi i kolega za 80$ dostal nowe 828mk2 a my czekamy dalej,gdyby nie drugi interfejs bylibysmy w przyslowiowej du...ie.FW padlo po 1.5 roku uzytkowania,troche za szybko?Fakt faktem ze w drugim studio w ktorym pracuje wszystkie MOTU(2408mk2,mk3,24 I/O) na PCI chodza bez pudla.
[addsig]
...
Bardzo dziwna sprawa , jak pisałem już wielokrotnie jestem użytkownikiem MOTU od wielu lat , znam także sporo osób które pracują na tych urządzeniach ... lecz nie znam nikogo kto by narzekał , na stabilność lub aby komuś cos sie popsuło ....
Jedyne złe opinie jakie można przeczytać , to tutaj na tym forum ..
zawsze to kos słyszał ..lub czyjś znajomy ... ... tak sie składa ze dzisiaj będę rozmawiał z Jackiem Domanskim z AudioTech . Już ja sobie z nim pogadam .. :)