Monitory Yamaha HS80M

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Master
Re: Monitory Yamaha HS80M

Post autor: Master » czwartek 05 paź 2006, 00:02

...... nie zgadzam sie z testem z eis iz jego obecnosc jest w niewielkim stopniu zalezna od glosnosci ... niestety nie jest tak przynajmniej w moim odczuciu, trzeba je na parwde nieco podkrecic aby uslyszec co nieco ;) ....
++++++++++++++++++++++++++++++

szkoda szkoda .... Mam Mackie Hr 824 i tutaj wystepuje podobna sytuacja
chociaz w niewielkim stopniu , ale cos takie sie dzieje

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » czwartek 05 paź 2006, 00:06

......... nie zgadzam sie z testem z eis iz jego obecnosc jest w niewielkim stopniu zalezna od glosnosci ... niestety nie jest tak przynajmniej w moim odczuciu, trzeba je na parwde nieco podkrecic aby uslyszec co nieco ;) ....

chociaz w niewielkim stopniu , ale cos takie sie dzieje...

nie no ... to naturalne z basem z tego co wiem ja i ty ... dlatego tez zdziwilo mnie to co tam napisano :/ ... ale prawda jest taka ze bass slychac jakis sensowny dopiero w momencie kiedy je nieco rozkrecisz ... na moich evo (notabene duzo drozszych) z pasmem 50Hz-20kHz i mniejszej mocy nie musze ich tak "rozkrecac" ... dziwi to szczegolnie iz hs80 maja rzekomo pasmo od 42 Hz (przy spadku -10 dB) ... ale to moze byc wina samego ampa ...

Awatar użytkownika
trzydwatrzy

Post autor: trzydwatrzy » czwartek 05 paź 2006, 01:39

............ nie zgadzam sie z testem z eis iz jego obecnosc jest w niewielkim stopniu zalezna od glosnosci ... niestety nie jest tak przynajmniej w moim odczuciu, trzeba je na parwde nieco podkrecic aby uslyszec co nieco ;) ....

chociaz w niewielkim stopniu , ale cos takie sie dzieje...

a ja nie zgadzam sie z przedmowca w kwestii podkrecania na HS80M, na moj gust tak na 1/4 gora 1/3 podkrecajac brzmia najblizej odtwarzanemu dzwiekowi. powyzej jest juz zbyt duza ingerencja samych monitorow...
Wypowiadaj swoją prawdę jasno i spokojnie, i wysłuchaj innych,
nawet tępych i nieświadomych, oni też mają swoją opowieść.

ODPOWIEDZ