Z tego co czytałem na zachodnich forach, to SM jest niżej oceniane od ADA.
Sam podsiadam ADA i jestem z niej bardzo zadowolony. Same preampy brzmią średnio (ale poprawnie) bo nie koloryzują, co może być ich zaletą lub wadą. To samo tyczy się liniowych wejść.
Wady tego urządzenia to:
- Jeden wspólny włącznik Phantoma na wszystkie preampy.
- Kiepski wskaźnik wysterowania sygnału - tylko dwie dwie diody, chodź to lepsze niż nic :)
- Mógłby być 192kHz lub 96kHz - ale to nie koniecznie wada.
Generalnie ADA jest transparentna.
[addsig]
ADAT w ADA8000 i w SM Pro Audio PR8 Mk2
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
Re: ADAT w ADA8000 i w SM Pro Audio PR8 Mk2
...Z tego co czytałem na zachodnich forach, to SM jest niżej oceniane od ADA.
Sam podsiadam ADA i jestem z niej bardzo zadowolony. Same preampy brzmią średnio (ale poprawnie) bo nie koloryzują, co może być ich zaletą lub wadą. To samo tyczy się liniowych wejść.
Wady tego urządzenia to:
- Kiepski wskaźnik wysterowania sygnału - tylko dwie dwie diody, chodź to lepsze niż nic :)
...
Czyli jednak ADA. Jak mówilem preampy i inne gadżety w tym wypadku nie mają dla mnie znaczenia. Chcę to podpiąć ADATem do motu 828mk3 rozszerzając w ten sposob ilość analogowych wejść do 16. Dzięki za info.
Wady tego urządzenia to:
...
Czyli jednak ADA. Jak mówilem preampy i inne gadżety w tym wypadku nie mają dla mnie znaczenia. Chcę to podpiąć ADATem do motu 828mk3 rozszerzając w ten sposob ilość analogowych wejść do 16. Dzięki za info.
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
Jaki ma rzeczywisty poziom szumu ADA8000? Chodzmi mi o przetwonik A/D z preampem. Wyciąga chociaż -90db przy niepodłączonym kablu na tor?
- midishiner
...Jaki ma rzeczywisty poziom szumu ADA8000? Chodzmi mi o przetwonik A/D z preampem. Wyciąga chociaż -90db przy niepodłączonym kablu na tor?...
W moim jest ok -67dB przy maksymalnie odkręconym gainie bez fantomu, zresztą z wł. fantomem jest to samo. Przy zkręconych gainach do zera jest średnio -94 dB.
W moim jest ok -67dB przy maksymalnie odkręconym gainie bez fantomu, zresztą z wł. fantomem jest to samo. Przy zkręconych gainach do zera jest średnio -94 dB.
Lucas May On Tour
5-21.V.2009
5-21.V.2009
......Jaki ma rzeczywisty poziom szumu ADA8000? Chodzmi mi o przetwonik A/D z preampem. Wyciąga chociaż -90db przy niepodłączonym kablu na tor?...
W moim jest ok -67dB przy maksymalnie odkręconym gainie bez fantomu, zresztą z wł. fantomem jest to samo. Przy zkręconych gainach do zera jest średnio -94 dB. ...
Dzięki za info. Pozdrawiam.
W moim jest ok -67dB przy maksymalnie odkręconym gainie bez fantomu, zresztą z wł. fantomem jest to samo. Przy zkręconych gainach do zera jest średnio -94 dB. ...
Dzięki za info. Pozdrawiam.