...A słyszałeś zestaw EMU0404 + SP B1 i jego nagrania?
A słyszałeś zestaw ECHO MIA MIDI + SP B1 ?
Nady SCM 800, MXL MCA SP1 czy StudioProjects B-1
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.
Re: Nady SCM 800, MXL MCA SP1 czy StudioProjects B-1
...moj znajomy ma/mial studio project B-1 i brzmial przy oktavie mk319 jak mic komputerowy
pozdrawiam...
Czytałem recenzje mikrofonu S.P. B-1 w zagranicznych czasopismach muzycznych.Ogromnie chwalony.Porównywany do najlepszych i najdroższych,Neumann i.t.p.Na forum równiez bardzo chwalony.Nawet na tym forum dobrze znana w Polsce kapela przyznała że wokale nagrywała na tym mikrofonie i przedwzmacniaczu S.P. VTB1.
Nie rozumiem więc skąd biorą się takie dziwne opinie na temat B1 jak ta powyższa? ...
Do najdrozszych??????????/
badz powazny...
pozdrawiam...
Czytałem recenzje mikrofonu S.P. B-1 w zagranicznych czasopismach muzycznych.Ogromnie chwalony.Porównywany do najlepszych i najdroższych,Neumann i.t.p.Na forum równiez bardzo chwalony.Nawet na tym forum dobrze znana w Polsce kapela przyznała że wokale nagrywała na tym mikrofonie i przedwzmacniaczu S.P. VTB1.
Nie rozumiem więc skąd biorą się takie dziwne opinie na temat B1 jak ta powyższa? ...

......moj znajomy ma/mial studio project B-1 i brzmial przy oktavie mk319 jak mic komputerowy
pozdrawiam...
badz powazny...
...
Mam i używam dwóch sztuk B3 - to to samo, co B1, tylko ma więcej charakterystyk kierunkowych. I muszę powiedzieć, że to bardzo dobre mikrofony, znakomicie sprawujące się tak przy instrumentach, jak i wokalach, a również jako overheady. Nie wywalają zanadto góry, jak niektóre MXL-e, brzmią czysto, ciepło i dobrze się miksują. Rzeczywiście znajdują szerokie zastosowanie w wielu zawodowych studiach na świecie - u nas np w TR Studio w W-wie przy nagraniach nowej płyty Łez (artykuł w ostatnim EiS). Ogólnie dobre, porządne mikrofony za REWELACYJNĄ kasę.
Co do Oktavy, są to również dobre mikrofony.Tyle, że grają zupełnie inaczej, co wcale nie znaczy lepiej. Był kiedyś w EiS test porównawczy jednej z Oktaw z Neumannem TLM 103. Nagrywano gitarę. I co? TLM wypadł dużo słabiej! Czy to znaczy, że Neumann jest gorszy? W pewnych zastosowaniach lepiej sprawdzi się Oktava, w innych SP. Moje wrażenie jest takie, że SP są bardziej uniwersalne. A za cenę jednej Oktawy, możesz mieć kilka SP.
Pozdrawiam - Leff
pozdrawiam...

Mam i używam dwóch sztuk B3 - to to samo, co B1, tylko ma więcej charakterystyk kierunkowych. I muszę powiedzieć, że to bardzo dobre mikrofony, znakomicie sprawujące się tak przy instrumentach, jak i wokalach, a również jako overheady. Nie wywalają zanadto góry, jak niektóre MXL-e, brzmią czysto, ciepło i dobrze się miksują. Rzeczywiście znajdują szerokie zastosowanie w wielu zawodowych studiach na świecie - u nas np w TR Studio w W-wie przy nagraniach nowej płyty Łez (artykuł w ostatnim EiS). Ogólnie dobre, porządne mikrofony za REWELACYJNĄ kasę.
Co do Oktavy, są to również dobre mikrofony.Tyle, że grają zupełnie inaczej, co wcale nie znaczy lepiej. Był kiedyś w EiS test porównawczy jednej z Oktaw z Neumannem TLM 103. Nagrywano gitarę. I co? TLM wypadł dużo słabiej! Czy to znaczy, że Neumann jest gorszy? W pewnych zastosowaniach lepiej sprawdzi się Oktava, w innych SP. Moje wrażenie jest takie, że SP są bardziej uniwersalne. A za cenę jednej Oktawy, możesz mieć kilka SP.
Pozdrawiam - Leff
Leff - Szczecin
...Witam
Chciałbym się dowiedzieć czym różnią się powyższe mirkofony nie uwzględniając aspektu ceny każdego z nich. Chodzi o najwierniejsze odwzorowanie wokalu w nagraniu. Proszę o pomoc....
Nie polecałbym tych mikrofonów z racji na bardzo nierówną jakość poszczególnych egzemplarzy.Jeśli chodzi o MXL to bardzo problematyczna, jakaś taka sztuczna jest góra.
Polecam zdecydowanie w tych pieniądzach OKTAVE MK219 lub MK319.
Chciałbym się dowiedzieć czym różnią się powyższe mirkofony nie uwzględniając aspektu ceny każdego z nich. Chodzi o najwierniejsze odwzorowanie wokalu w nagraniu. Proszę o pomoc....
Nie polecałbym tych mikrofonów z racji na bardzo nierówną jakość poszczególnych egzemplarzy.Jeśli chodzi o MXL to bardzo problematyczna, jakaś taka sztuczna jest góra.
Polecam zdecydowanie w tych pieniądzach OKTAVE MK219 lub MK319.
Zajmuje się komponowaniem i produkcją muzyczną.
Posiadam SP B1 od jakiegos roku, nagrywam na Gine3G. Dopiero niedawno mialem okazje popracowac na Behringerze B1 i bezposrednio porownac inny mikrofon pojemnosciowy do Studio Projects.
Zdecydowalismy sie na nagrania wokali za pomoca behringera. byl "lagodniejszy". Nie wiem jak maja MXL, ale wydaje mi sie, ze SP ma jednak wywalona gore. Czasami taki sygnal ladnie lezy w miksie (jest cieply, nawet 'crispy', duzo prezencji), ale do materialu ktory robilismy potrzebowalem czegos delikatniejszego, bardziej naturalnego.
pozdr!
bjortos
Zdecydowalismy sie na nagrania wokali za pomoca behringera. byl "lagodniejszy". Nie wiem jak maja MXL, ale wydaje mi sie, ze SP ma jednak wywalona gore. Czasami taki sygnal ladnie lezy w miksie (jest cieply, nawet 'crispy', duzo prezencji), ale do materialu ktory robilismy potrzebowalem czegos delikatniejszego, bardziej naturalnego.
pozdr!
bjortos
...Posiadam SP B1 od jakiegos roku, nagrywam na Gine3G. Dopiero niedawno mialem okazje popracowac na Behringerze B1 i bezposrednio porownac inny mikrofon pojemnosciowy do Studio Projects.
pozdr!
bjortos...
Ja ze swojej strony polecam gorąco Joemeeka JM-47
pozdr!
bjortos...
Ja ze swojej strony polecam gorąco Joemeeka JM-47
A ja pozwolę sobie nieśmiało zauważyć, że nowa Maya 44 firmowana tym razem przez ESI, ma preamp z fantomem +48V i chodzi całkiem przyzwoicie z dowolnym mikrofonem pojemnościowym. SP B1 mają dosyć jasne i wyostrzone brzmienie, nie każdemu to pasuje, ale to bardzo przyzwoite mikrofony. No i cena jest teraz też całkiem fajna
Pozdrawiam
BrO
www.novamusic.pl
info@novamusic.pl
GG2509797

Pozdrawiam
BrO
www.novamusic.pl
info@novamusic.pl
GG2509797
-----------------
Pozdrawiam
Bronek
info@novamusic.pl
www.novamusic.pl
GG: 2509797
Pozdrawiam
Bronek
info@novamusic.pl
www.novamusic.pl
GG: 2509797
Jeśli zdecydujesz sie na SP B1, pamietaj że potrzebuje on zasilania Phantom 48V.
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm