Głośniki multimedialne do mixu?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Ano
Re: Głośniki multimedialne do mixu?

Post autor: Ano » sobota 23 lip 2005, 21:18

...głośniczki multimedialne mają się tak do monitorów Adam Artist za 500 ojro jak figura Beaty Maksymow do figury Naomi Cambell [...] to może w ogóle od PC speakera zacząć?

Maja sie jak 40 do 500 ojro , ale nie zmienia to faktu, ze na "speakerach PC" tez mozna robic zawodowe mixy. I o tym wyraznie wspomina producent piszac, ze Artist jest idealnym rozwiazaniem dla profesionalnych realizatorow przy pracy w domu. Zwlaszcza gdy pokoj jest zle wygluszony i monitory stoja na biurku podsunietym do sciany. Zwykle monitory (np. P11a) w takim ustawieniu i odleglosci od sluchajacego "przewala" bas co najmniej o 6dB, a desktopowe Artisty zagraja prawie liniowo. Cena 500EUR dla zawodowca jest niska.

Awatar użytkownika
DeEs

Post autor: DeEs » sobota 23 lip 2005, 21:40

......głośniczki multimedialne mają się tak do monitorów Adam Artist za 500 ojro jak figura Beaty Maksymow do figury Naomi Cambell [...] to może w ogóle od PC speakera zacząć?

Maja sie jak 40 do 500 ojro , ale nie zmienia to faktu, ze na "speakerach PC" tez mozna robic zawodowe mixy. I o tym wyraznie wspomina producent piszac, ze Artist jest idealnym rozwiazaniem dla profesionalnych realizatorow przy pracy w domu. Zwlaszcza gdy pokoj jest zle wygluszony i monitory stoja na biurku podsunietym do sciany. Zwykle monitory (np. P11a) w takim ustawieniu i odleglosci od sluchajacego "przewala" bas co najmniej o 6dB, a desktopowe Artisty zagraja prawie liniowo. Cena 500EUR dla zawodowca jest niska....

http://www.musik-produktiv.de/

looknij sobie na cenę 495 ojro - wziąłem linka pierwszego z brzega - gdzie ty widziałeś to za 40.. może mówimy o innych monitorach, a może ten sklep to jakieś oszołomy i biorą ceny z kosmosu, albo mi są potrzebne jakieś leki psychotropowe, bo mam omamy :P. W sumie to nie ważne - nie o to tu chodzi.

A jak tak bardzo chcecie sobie robić na tych swoich plastikach za dyszkę to róbcie, róbcie i cieszcie się - ale żebym Was później nie widział narzekających w postach typu "Ameryka a Polska" bo polecą kamienie

Ano

Post autor: Ano » sobota 23 lip 2005, 21:46

looknij sobie na cenę 495 ojro - wziąłem linka pierwszego z brzega - gdzie ty widziałeś to za 40..

Zarty sobie ze mnie robisz, no dobrze jeszcze raz:

głośniczki multimedialne mają się tak do monitorów Adam Artist tak jak 40 do 500 €

Teraz ponial ?

Awatar użytkownika
DeEs

Post autor: DeEs » sobota 23 lip 2005, 21:49

...looknij sobie na cenę 495 ojro - wziąłem linka pierwszego z brzega - gdzie ty widziałeś to za 40..

Zarty sobie ze mnie robisz, no dobrze jeszcze raz:

głośniczki multimedialne mają się tak do monitorów Adam Artist tak jak 40 do 500 €

Teraz ponial ?...

ok - nie łapnąłem o co chodzi - o ty zapomnijmy - reszta postu bez zmian..

Ano

Post autor: Ano » sobota 23 lip 2005, 22:09

A jak tak bardzo chcecie sobie robić na tych swoich plastikach za dyszkę to róbcie, róbcie i cieszcie się...

Obudowa Artista jest wykonana z czystego miekkiego aluminium, by najlepiej tlumila rezonanse, tak jak w nowych Genelecach. I tak tego nikt nie kupi .

Przez Ciebie wyczerpalem limit postow na najblizsze 3 tygodnie (1wpis/tydzien)

Fant

Post autor: Fant » sobota 23 lip 2005, 22:11

już firma padła...?

...

Może być...........
[addsig]
from one source all things depend....

Awatar użytkownika
DeEs

Post autor: DeEs » sobota 23 lip 2005, 22:44

...A jak tak bardzo chcecie sobie robić na tych swoich plastikach za dyszkę to róbcie, róbcie i cieszcie się...

Obudowa Artista jest wykonana z czystego miekkiego aluminium, by najlepiej tlumila rezonanse, tak jak w nowych Genelecach. I tak tego nikt nie kupi .

Przez Ciebie wyczerpalem limit postow na najblizsze 3 tygodnie (1wpis/tydzien) ...

teraz ty nie załapałeś - chodziło mi o te multimedialne paście i bardziej chodziło o tą dyszkę niż z czego to zrobione :]

Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:

Post autor: fabian » poniedziałek 25 lip 2005, 10:04

...to jest prowokacja i kpina, prawda? ...

chyba nie zdajesz sobie sprawy, ze mozna robic relatywnie niezle brzmiaca muzyke w zaiste spartanskich warunkach odsluchowych..

a jak ktos nie potrafi to nawet anf-10 mu nie pomoga..

kind regards..

the Sun Personality

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » poniedziałek 25 lip 2005, 10:20

......to jest prowokacja i kpina, prawda? ...

chyba nie zdajesz sobie sprawy, ze mozna robic relatywnie niezle brzmiaca muzyke w zaiste spartanskich warunkach odsluchowych..

Nie zgodze sie, niestety...

slucham sobie czasem plyt ktore robilem kiedys na zwyklych glosniczkach i 4sladowym kaseciaku.

Wszystko OK, ale to brzmi... przypadkowo. To znaczy sa pomiedzy kawalkami potezne roznice - kazdy z innej beczki, jeden lepszy, drugi gorszy... czasami - rowniez przypadkowo - wyszlo idealnie.

Sprowadza sie to do tego - ustawiasz barwe, krecisz galka. W pewnym momencie wydaje sie ze jest dobrze. No ok, ale okazuje sie ze jest dobrze w duzym zakresie - moge pokrecic galka jeszcze o 10 stopni w lewo czy prawo i dalej jest dobrze... w zasadzie to nie slychac zadnych roznic czy mam ten korektor o pare dB w gore czy w dol!!! A to przeciez nieprawda, roznice sa, najczesciej prawidlowa pozycja galki jest tylko jedna... Nie jestem jendak w stanie jej jednak znalesc, bo glosniki klamia i nie przekazuja mi szczegolow. Na monitorach natomiast slychac toto natychmiast.

a jak ktos nie potrafi to nawet anf-10 mu nie pomoga..

A z tym to sie zgodze w 100%

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
JM

Post autor: JM » poniedziałek 25 lip 2005, 19:33

... Nie zgodze sie, niestety... slucham sobie czasem plyt ktore robilem kiedys na zwyklych glosniczkach i 4sladowym kaseciaku. Wszystko OK, ale to brzmi... przypadkowo. To znaczy sa pomiedzy kawalkami potezne roznice - kazdy z innej beczki, jeden lepszy, drugi gorszy... czasami - rowniez przypadkowo - wyszlo idealnie.

Szkudnik, a może właśnie o to chodzi, by płyta nie brzmiała jak jeden wieloczęściowy, nudny, bo długi utwór. A może właśnie w tym jest cały urok muzyki, że każdy z utworków jest z "innej bajki", jest przez to na swój sposób oryginalny. A może właśnie wtedy płyta jest ciekawa.

Znam wiele płyt, które tak zostały zrealizowane. Nie wiem tylko, czy przypadkowo, czy celowo.

ODPOWIEDZ