Maja sie jak 40 do 500 ojro
Głośniki multimedialne do mixu?
...głośniczki multimedialne mają się tak do monitorów Adam Artist za 500 ojro jak figura Beaty Maksymow do figury Naomi Cambell [...] to może w ogóle od PC speakera zacząć?
, ale nie zmienia to faktu, ze na "speakerach PC" tez mozna robic zawodowe mixy. I o tym wyraznie wspomina producent piszac, ze Artist jest idealnym rozwiazaniem dla profesionalnych realizatorow przy pracy w domu. Zwlaszcza gdy pokoj jest zle wygluszony i monitory stoja na biurku podsunietym do sciany. Zwykle monitory (np. P11a) w takim ustawieniu i odleglosci od sluchajacego "przewala" bas co najmniej o 6dB, a desktopowe Artisty zagraja prawie liniowo. Cena 500EUR dla zawodowca jest niska.
Re: Głośniki multimedialne do mixu?
......głośniczki multimedialne mają się tak do monitorów Adam Artist za 500 ojro jak figura Beaty Maksymow do figury Naomi Cambell [...] to może w ogóle od PC speakera zacząć?
, ale nie zmienia to faktu, ze na "speakerach PC" tez mozna robic zawodowe mixy. I o tym wyraznie wspomina producent piszac, ze Artist jest idealnym rozwiazaniem dla profesionalnych realizatorow przy pracy w domu. Zwlaszcza gdy pokoj jest zle wygluszony i monitory stoja na biurku podsunietym do sciany. Zwykle monitory (np. P11a) w takim ustawieniu i odleglosci od sluchajacego "przewala" bas co najmniej o 6dB, a desktopowe Artisty zagraja prawie liniowo. Cena 500EUR dla zawodowca jest niska....
http://www.musik-produktiv.de/
looknij sobie na cenę 495 ojro - wziąłem linka pierwszego z brzega - gdzie ty widziałeś to za 40.. może mówimy o innych monitorach, a może ten sklep to jakieś oszołomy i biorą ceny z kosmosu, albo mi są potrzebne jakieś leki psychotropowe, bo mam omamy :P. W sumie to nie ważne - nie o to tu chodzi.
A jak tak bardzo chcecie sobie robić na tych swoich plastikach za dyszkę to róbcie, róbcie i cieszcie się - ale żebym Was później nie widział narzekających w postach typu "Ameryka a Polska" bo polecą kamienie
http://www.musik-produktiv.de/
looknij sobie na cenę 495 ojro - wziąłem linka pierwszego z brzega - gdzie ty widziałeś to za 40.. może mówimy o innych monitorach, a może ten sklep to jakieś oszołomy i biorą ceny z kosmosu, albo mi są potrzebne jakieś leki psychotropowe, bo mam omamy :P. W sumie to nie ważne - nie o to tu chodzi.
A jak tak bardzo chcecie sobie robić na tych swoich plastikach za dyszkę to róbcie, róbcie i cieszcie się - ale żebym Was później nie widział narzekających w postach typu "Ameryka a Polska" bo polecą kamienie
looknij sobie na cenę 495 ojro - wziąłem linka pierwszego z brzega - gdzie ty widziałeś to za 40..
Zarty sobie ze mnie robisz, no dobrze jeszcze raz:
głośniczki multimedialne mają się tak do monitorów Adam Artist tak jak 40 do 500 €
Teraz ponial ?
głośniczki multimedialne mają się tak do monitorów Adam Artist tak jak 40 do 500 €
Teraz ponial ?
...looknij sobie na cenę 495 ojro - wziąłem linka pierwszego z brzega - gdzie ty widziałeś to za 40..
Teraz ponial ?...
ok - nie łapnąłem o co chodzi - o ty zapomnijmy
- reszta postu bez zmian..
Teraz ponial ?...
ok - nie łapnąłem o co chodzi - o ty zapomnijmy
A jak tak bardzo chcecie sobie robić na tych swoich plastikach za dyszkę to róbcie, róbcie i cieszcie się...
Obudowa Artista jest wykonana z czystego miekkiego aluminium, by najlepiej tlumila rezonanse, tak jak w nowych Genelecach. I tak tego nikt nie kupi
.
Przez Ciebie wyczerpalem limit postow na najblizsze 3 tygodnie (1wpis/tydzien)
Obudowa Artista jest wykonana z czystego miekkiego aluminium, by najlepiej tlumila rezonanse, tak jak w nowych Genelecach. I tak tego nikt nie kupi
już firma padła...?
...
Może być...........
[addsig]
...
Może być...........
[addsig]
from one source all things depend....
...A jak tak bardzo chcecie sobie robić na tych swoich plastikach za dyszkę to róbcie, róbcie i cieszcie się...
.
...
teraz ty nie załapałeś
- chodziło mi o te multimedialne paście i bardziej chodziło o tą dyszkę niż z czego to zrobione :]
teraz ty nie załapałeś
...to jest prowokacja i kpina, prawda? ...
chyba nie zdajesz sobie sprawy, ze mozna robic relatywnie niezle brzmiaca muzyke w zaiste spartanskich warunkach odsluchowych..
a jak ktos nie potrafi to nawet anf-10 mu nie pomoga..
kind regards..
chyba nie zdajesz sobie sprawy, ze mozna robic relatywnie niezle brzmiaca muzyke w zaiste spartanskich warunkach odsluchowych..
kind regards..
the Sun Personality
......to jest prowokacja i kpina, prawda? ...
Nie zgodze sie, niestety...
slucham sobie czasem plyt ktore robilem kiedys na zwyklych glosniczkach i 4sladowym kaseciaku.
Wszystko OK, ale to brzmi... przypadkowo. To znaczy sa pomiedzy kawalkami potezne roznice - kazdy z innej beczki, jeden lepszy, drugi gorszy... czasami - rowniez przypadkowo - wyszlo idealnie.
Sprowadza sie to do tego - ustawiasz barwe, krecisz galka. W pewnym momencie wydaje sie ze jest dobrze. No ok, ale okazuje sie ze jest dobrze w duzym zakresie - moge pokrecic galka jeszcze o 10 stopni w lewo czy prawo i dalej jest dobrze... w zasadzie to nie slychac zadnych roznic czy mam ten korektor o pare dB w gore czy w dol!!! A to przeciez nieprawda, roznice sa, najczesciej prawidlowa pozycja galki jest tylko jedna... Nie jestem jendak w stanie jej jednak znalesc, bo glosniki klamia i nie przekazuja mi szczegolow. Na monitorach natomiast slychac toto natychmiast.
A z tym to sie zgodze w 100%
[addsig]
Nie zgodze sie, niestety...
slucham sobie czasem plyt ktore robilem kiedys na zwyklych glosniczkach i 4sladowym kaseciaku.
Wszystko OK, ale to brzmi... przypadkowo. To znaczy sa pomiedzy kawalkami potezne roznice - kazdy z innej beczki, jeden lepszy, drugi gorszy... czasami - rowniez przypadkowo - wyszlo idealnie.
Sprowadza sie to do tego - ustawiasz barwe, krecisz galka. W pewnym momencie wydaje sie ze jest dobrze. No ok, ale okazuje sie ze jest dobrze w duzym zakresie - moge pokrecic galka jeszcze o 10 stopni w lewo czy prawo i dalej jest dobrze... w zasadzie to nie slychac zadnych roznic czy mam ten korektor o pare dB w gore czy w dol!!! A to przeciez nieprawda, roznice sa, najczesciej prawidlowa pozycja galki jest tylko jedna... Nie jestem jendak w stanie jej jednak znalesc, bo glosniki klamia i nie przekazuja mi szczegolow. Na monitorach natomiast slychac toto natychmiast.
A z tym to sie zgodze w 100%
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
... Nie zgodze sie, niestety... slucham sobie czasem plyt ktore robilem kiedys na zwyklych glosniczkach i 4sladowym kaseciaku. Wszystko OK, ale to brzmi... przypadkowo. To znaczy sa pomiedzy kawalkami potezne roznice - kazdy z innej beczki, jeden lepszy, drugi gorszy... czasami - rowniez przypadkowo - wyszlo idealnie.
Szkudnik, a może właśnie o to chodzi, by płyta nie brzmiała jak jeden wieloczęściowy, nudny, bo długi utwór. A może właśnie w tym jest cały urok muzyki, że każdy z utworków jest z "innej bajki", jest przez to na swój sposób oryginalny. A może właśnie wtedy płyta jest ciekawa.
Znam wiele płyt, które tak zostały zrealizowane. Nie wiem tylko, czy przypadkowo, czy celowo.
Szkudnik, a może właśnie o to chodzi, by płyta nie brzmiała jak jeden wieloczęściowy, nudny, bo długi utwór. A może właśnie w tym jest cały urok muzyki, że każdy z utworków jest z "innej bajki", jest przez to na swój sposób oryginalny. A może właśnie wtedy płyta jest ciekawa.
Znam wiele płyt, które tak zostały zrealizowane. Nie wiem tylko, czy przypadkowo, czy celowo.