Jaki interfejs USB lub FireWire?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Davi
Re: Jaki interfejs USB lub FireWire?

Post autor: Davi » wtorek 28 cze 2005, 13:01

Davi przede wszystkim to pisz poprawnie, a nie bez interpunkcji, wielkich liter itp. Czy ty choć raz przeczytałeś to co naprodukowałeś na klawiaturze? Jeżeli tak samo tworzysz muzykę to nie chciałbym nigdy usłyszeć tego singla, czy tam płyty... wszystko jedno.

A co do kart, to mi się obiło o uszy, że interfejs USB to pomyłka jeśli chodzi o audio......

.....................................................................................

Przepraszam za bledy stylistyczne i interpunkcyjne , nigdy nie bylem dobry w tej dziedzinie. Moze gdybym chcial dokladniej i wolniej pisac to bylo by czytelniej ? Jezeli chodzi o moja tworczosc, to inna bajka i mysle ze tam czuje sie jak rybka w wodzie , poprostu wole ten teren i prosze nie insynuowac porownujac mojego pisania do tego co umie i czuje w muzyce ! bo to przynajmniej dla mnie - przepasc ! we wszystkim dobrym nie mozna byc ?

Za to leprzym owszem, dlatego bede sie bardziej staral , napewno mi to nie zaszkodzi.

Jednak nadal mam problem bo nie wiem na czym "oko zawiesic" ? czy na USB ? (mowicie ze 2 kanaly podczas nagrywania udzwignie ? FireWire - jest szybsze, wiec do wielokanalowego jest idealne ? ) W moim przypadku wystarczy mi wgrac maks 2 mono. A co sadzicie o sterownikach w : Cubase System 4 ? , PreSonus FireBox ? bo mysle ze, zainwestuje w jeden z nich ? poniewaz posiadaja program , w przypadku Cubase System 4 wydajniejszy ? no i ciekawi mnie jeszcze jakosc preampow mikrof/instr. ?czyzby PreSonus wypadl lepiej od Cubase System 4 ?

Davi

Post autor: Davi » wtorek 28 cze 2005, 22:31

i nastala cisza ........nikt nie zna tych urzadzen : Cubse system 4 ? i Presonus FireBox ? prosze o pomoc ? mam do wydania 400 $ oba urzadzenia tyle samo kosztuja. W ktory bardziej warto zainwestowac ? ze wzgledu na jakosc preampow - mikrof/instr. ? sterownikow ? jakosci przetwornikow ? narazie coraz bardziej sklaniam sie ku - Cubase Sustem 4 bo ma nowszy program Cubase, lecz minusem jest USB ktore ponoc nie jest idealne..?? co z reszta o ktorej wczesniej wspomnialem ? prosze o porady

Davi

Post autor: Davi » środa 29 cze 2005, 21:41

czy juz nikt nie moze mi pomoc ? moze ktos jednak zna te interfejsy ?

Davi

Post autor: Davi » czwartek 30 cze 2005, 01:48

wiem ... to przez moja ordynarnosc !! prosze sie tym nie sugerowac ...mimo wszystko jestem potrzrebujacy dlatego wciaz pisze i prosze o pomoc ...? z gory stawiam po dwa piwa za kazda whypowiedz i zalatwioam super laske ;p zartuje z gory Wielkie Dzieki

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » czwartek 30 cze 2005, 09:35

...wiem ... to przez moja ordynarnosc !! prosze sie tym nie sugerowac ...mimo wszystko jestem potrzrebujacy dlatego wciaz pisze i prosze o pomoc ...? z gory stawiam po dwa piwa za kazda whypowiedz i zalatwioam super laske ;p zartuje z gory Wielkie Dzieki...

Davi na tym forum nie jest mile widziane podbijanie posta, i pisanie jeden po drugim swoich wypowiedzi... Chcesz uzyskać odpowiedź to poczekaj...

Ja gdybym był na Twoim miejscu brałbym interfejs FireWire, bo nigdy nie wiesz co w przyszłości będziesz chciał nagrywać, a nóż będziesz potrzebować więcej kanałów. Program też zawsze można zmienić...
Pozdrawiam

mazzza

Post autor: mazzza » piątek 01 lip 2005, 16:57

Sprawdz m-audio firewire 410, chyba posiada wszystko czego potrzebujesz.

ODPOWIEDZ