Najlepsze karty wielokanałowe

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
ovca
Re: Najlepsze karty wielokanałowe

Post autor: ovca » piątek 18 mar 2005, 08:53

Presonus Firepod...

taky myslalem o tym urzadzeniu , podobno sound jak kryształ

nie wiem czy ktos z was kiedy kolwiek słyszał o firmie Metrik Halo ,podobno ""spada czapka"' :)...

...hmm; wydaje mi sie ze mam w ktorejs gazecie test tego urzadzenia (porownawczy to byl, chyba z MOTU, EDIROL-em UA1000 i RME Fireface 800);

wiem ze towarzystwo mial 'arystokratyczne' - no moze nie liczac EDIROL'ka; i dlatego nie wypadl rewelacyjnie; ale moze to wlasnie dlatego...

pozdrawiam

ovca
Jestem muzykiem; gram na skrzypcach el., klawiszach, gitarze... zapraszam na moja strone: www.ovca.republika.pl oraz strone zespolu BORDERLINE: www.borderline.art.pl !!!

Awatar użytkownika
ovca

Post autor: ovca » piątek 18 mar 2005, 08:54

...Presonus Firepod...

aha! no i oczywiscie nie mozna najwazniejszego zapomniec: nie posiada on zlacza ADAT!
Jestem muzykiem; gram na skrzypcach el., klawiszach, gitarze... zapraszam na moja strone: www.ovca.republika.pl oraz strone zespolu BORDERLINE: www.borderline.art.pl !!!

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » piątek 18 mar 2005, 09:19

AFAIK Metric Halo pracuje tylko pod makiem i chyba nie kupisz go w przedziale do 3000......

tak wiem pracuje tylko na MAC-u . szkoda bo moze by mial " sporą widownie " mam na mysli uzytkownikow PC

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » piątek 18 mar 2005, 09:49

...hmm; wydaje mi sie ze mam w ktorejs gazecie test tego urzadzenia (porownawczy to byl, chyba z MOTU, EDIROL-em UA1000 i RME Fireface 800);

wiem ze towarzystwo mial 'arystokratyczne' - no moze nie liczac EDIROL'ka; i dlatego nie wypadl rewelacyjnie; ale moze to wlasnie dlatego...

pozdrawiam

ovca...

A to nawet dobrze sie sklada , bo jednak decyduje sie na Motu . doszedłem do wniosku ze niema co kombinowac,, nie twierdze ze Emu jest zła karta napewno nie , Ale wybieram sprawdzone rozwiazania, pracowalem w przeszlosci na MOTU i wiem ze te Karty sa jak woł roboczy ... bardzo stabilna i jakosciowo bez zarzutów

Awatar użytkownika
ovca

Post autor: ovca » piątek 18 mar 2005, 10:26

A to nawet dobrze sie sklada , bo jednak decyduje sie na Motu . doszedłem do wniosku ze niema co kombinowac,, nie twierdze ze Emu jest zła karta napewno nie , Ale wybieram sprawdzone rozwiazania, pracowalem w przeszlosci na MOTU i wiem ze te Karty sa jak woł roboczy ... bardzo stabilna i jakosciowo bez zarzutów ...

...to masz szczescie ze nie smiesz twierdzic, ze EMU jest zla karta

nie, ale serio: mam E-mu 1820; jestem z niej bardzo zadowolony, jednak biorac pod uwage sama opinie jaka ma MOTU + testy kart (mowie tu o nowych modelach np: 896HD, 828mkII czy Traveler) w momencie gdyby cena nie grala roli nie wahalbym sie kupic Motu (a nie np EMU) - to jest poprostu inna polka (tzw. hi-end); ale niestety - ceny zaczynaja sie od 3.200 zl za 828mkII, a w porownaniu do ok. 1600 za EMU 1820 (bez 'm') to dla mnie duza roznica... (jako domowego 'recordingowca')

pozdrawiam

ovca

Awatar użytkownika
BlueJack

Post autor: BlueJack » piątek 18 mar 2005, 11:19

A jak się w/g Was Drodzy Forumowicze sprawuje MARC X?

Czy ktoś z Was mógłby coś na ten temat powiedzieć?

zerodead

Post autor: zerodead » piątek 18 mar 2005, 20:21

a tak zupełnie z ciekawości zapytam co myślicie o soundtrack dsp24 ?

czy ADC & DAC 2000 ... sam nie wiem jak to sie nazywa ;)...

powtórzę się ;) bo chyba nikt nie zauważył mojego posta :D

a jak zauważył, to czemu nie odpowiedział ? to nie ta półka cenowa czy jak ? (hehe, to też sprzęt poniżej 3000 ;) ) ....

jak to sie ma do emu, motu........?

ODPOWIEDZ