Wave w minidyskach?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Kamil
Re: Wave w minidyskach?

Post autor: Kamil » środa 30 lis 2005, 23:46

Jeszcze jedna przestroga!!! Panowie, jak zgracie z MD do kompa (USB) to od razu przekonwertujcie do wavw (funkcja SonicStage 3 - chyba pod prawym przyciskiem myszy ... )

Jeżeli zgracie i zostawicie na dysku pliki .oma i nie daj Boze przeinstalujecie ( z jakiś powodów ) Sonic lub cały system kompa to już nie odtworzycie swoich nagrań... ani też nie będziecie ich mogli przekonwertować do WAVE. Chyba,że ktoś napisze jakiś zgrabny programik do konwertowania ? : )

gerjane3

Post autor: gerjane3 » czwartek 01 gru 2005, 00:04

...Jeszcze jedna przestroga!!! Panowie, jak zgracie z MD do kompa (USB) to od razu przekonwertujcie do wavw (funkcja SonicStage 3 - chyba pod prawym przyciskiem myszy ... )

Jeżeli zgracie i zostawicie na dysku pliki .oma i nie daj Boze przeinstalujecie ( z jakiś powodów ) Sonic lub cały system kompa to już nie odtworzycie swoich nagrań... ani też nie będziecie ich mogli przekonwertować do WAVE. Chyba,że ktoś napisze jakiś zgrabny programik do konwertowania ? : )

...

To jakas masakra! Nie da sie tego w zaden sposob obejsc? Ktos pisal wczesniej, ze jednak mozna normalne plytki MD nagrane na LP2 lub LP4 wlozyc do nowego HiMD RH10 i przeslac USB na twardy, tylko ze jest jakis myk. Hilfe!

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » czwartek 01 gru 2005, 08:36

Zgadzam się że zabezpiecznia Sony to masakra.

Jedyna zaleta że te pudełka są dośc tanie.

Osobiście zgrywam nagrania dośc prosto, wykorzystując fakt że SonicStage przy współpracy z HI-MD odtwarza nagrania przez karte dźwiękową komputera. Uzywam EMU 1820, więc w tamtejszym mixerze zakładam sobie po prostu senda na wejściu wave i nagrywam to co odtwarza MD - wszystko 1:1 cyfrowo. Podobnie można podejrzewam w wielu kartach, w najgorszym wypadku można zrobić pętlę na SPDIF czy ADAT.

Kretynizm do kwadratu, najgorsze że wolno (że tak powiem szybkość x1), ale działa i to działa pewnie. Na konwersji i ściąganiu nie raz się już zawiodłem.

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 01 gru 2005, 12:09

Ja miałem tak ze zgrywając koncert w sonic stage nagle komp sie zawiesił . Cudny program po ponownej próbie zgrania po restarcie systemu obwiescił komunikat ze juz raz zgrałem materiał .

Jak musze analogowo zgrywać to daje play w sonic stage i poprzez usb wlatuje muza do kompa ( audio) którą rejestruje sound forge.

Awatar użytkownika
Kamil

Post autor: Kamil » czwartek 01 gru 2005, 21:08

...Ja miałem tak ze zgrywając koncert w sonic stage nagle komp sie zawiesił . Cudny program po ponownej próbie zgrania po restarcie systemu obwiescił komunikat ze juz raz zgrałem materiał .

Jak musze analogowo zgrywać to daje play w sonic stage i poprzez usb wlatuje muza do kompa ( audio) którą rejestruje sound forge.

...

NIe bardzo rozumiem ? :)

CZyli co ? podłaczamy MD przez USB ? (przecież wtedy MD automatycznie przechodzi w stan PC---MD)

A niby z którego wejścia SF bierze sygnał?

Proszę, wytłumacz to jaśniej

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 01 gru 2005, 23:47

......Ja miałem tak ze zgrywając koncert w sonic stage nagle komp sie zawiesił . Cudny program po ponownej próbie zgrania po restarcie systemu obwiescił komunikat ze juz raz zgrałem materiał .

...

NIe bardzo rozumiem ? :)

CZyli co ? podłaczamy MD przez USB ? (przecież wtedy MD automatycznie przechodzi w stan PC---MD)

Proszę, wytłumacz to jaśniej

...

oczywiscie w trybie pc- md w sonic stage mozna słuchac utworów z twego minidisca ;) i odbywa sie to poprzez usb nie trzeba podpinac nicdo md .

W moim 600 tak jest .

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 01 gru 2005, 23:55

Ustawiasz w karcie "to co ucho słyszy" i nagrywasz , ja w maya przepinam w sterach out do in i to wszystko .

ODPOWIEDZ