gdzie przyszłością jest 64 bit od dawna stosowane w komputerach "jabłecznikowych":) jeżeli jednak nierozumiecie dlaczego w każdym zachodnim studiu stoi macintosh to dziwi mnie to bardzo
intel prawie nic nie zmienił na lepsze w swoich procesorach zmienieł socket tkóry po 6 zmianach procesora będzie uszkodzony gdyż tak jest delikatny to ja już wole amd przynajmniej prubuje gonić "jabłko"i robi coś w kierunku 64 bit a za 1,5 roku przyjdzie wam stanąć przed żeczą niedowykonania czyli postawienia nowego systemu na platformach wykonanych w 32 bitowej technologii a jak niewierzycie to postawcie windowsa na atarii heheheheheh
pozdrawiam...
KOlega sie lekko zagalopował najnowszy Mac Apple G5 jest dwu pocesorowy , mam watpiosci czy 64 bit-owy , Ale widze ze kolega nie rozumie dlaczego MAci sa tak popularne . Fakt wiekszosc profesionalistow takze w polsce , pracuje na makach , od poczatku istnienia firmy Apple grupą docelową byli ludzie kreatywni , w odroznieniu od systemu windows , ktory w załozeniu tworzony był pod kątem rynku biurowego , biznesu i gospodarstw domowych , całe mnustwo profesionalnych aplikacji jest dostepne tylko i wyłacznie na MACi , ( Logic , Motu Digital preformer, wiekszosc wtyczek TDM dla PROO TOOLS - ktory stał sie jakoby standardem wspiera tylko system MAC OS , i własnie stad bierze sie wieksza popularnosc MACow, niema to nic wspolnego z 64 bitam

Oczywiscie nowy Cubase czy Nuendo , podobno juz wykorzystuja 64 bit, ale zanim tak naprawde ruszy to pełna para moze upłynac wiele czasu . Co do testow wydajnosciowych tez nie jest to straszny rarytas, zwłaszcza AMD 64 , Moj PIV 3ghz, podkrecony do 3,2 na płycie ASUS P4C 800 zachowuje sie wysmienicie .
Nawet porownujac Apple G5 z PIV 3,2 Ghz , ten drugi dorownuje a nie jedno- krotnie jest wydajniejszy . odsyłam do marcowego numeru E&S gdzie pokazane sa testy wydahnosciowe obu komputerow,
Według mnie PIV to przedewszystkim stabilnosc, przynajmniej w moim przypadku.