Płyta główna

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Orbit
Re: Płyta główna

Post autor: Orbit » piątek 07 sty 2005, 01:51

panowie wszyscy rozpisujecie się na temat 32bitowych procesorów

gdzie przyszłością jest 64 bit od dawna stosowane w komputerach "jabłecznikowych":) jeżeli jednak nierozumiecie dlaczego w każdym zachodnim studiu stoi macintosh to dziwi mnie to bardzo

intel prawie nic nie zmienił na lepsze w swoich procesorach zmienieł socket tkóry po 6 zmianach procesora będzie uszkodzony gdyż tak jest delikatny to ja już wole amd przynajmniej prubuje gonić "jabłko"i robi coś w kierunku 64 bit a za 1,5 roku przyjdzie wam stanąć przed żeczą niedowykonania czyli postawienia nowego systemu na platformach wykonanych w 32 bitowej technologii a jak niewierzycie to postawcie windowsa na atarii heheheheheh

pozdrawiam...

KOlega sie lekko zagalopował najnowszy Mac Apple G5 jest dwu pocesorowy , mam watpiosci czy 64 bit-owy , Ale widze ze kolega nie rozumie dlaczego MAci sa tak popularne . Fakt wiekszosc profesionalistow takze w polsce , pracuje na makach , od poczatku istnienia firmy Apple grupą docelową byli ludzie kreatywni , w odroznieniu od systemu windows , ktory w załozeniu tworzony był pod kątem rynku biurowego , biznesu i gospodarstw domowych , całe mnustwo profesionalnych aplikacji jest dostepne tylko i wyłacznie na MACi , ( Logic , Motu Digital preformer, wiekszosc wtyczek TDM dla PROO TOOLS - ktory stał sie jakoby standardem wspiera tylko system MAC OS , i własnie stad bierze sie wieksza popularnosc MACow, niema to nic wspolnego z 64 bitam , Jesli chodzi o PC . to sam dobrze wiesz ze ilosc oprogramowania ktore wspiera 64 Bit jest znikoma, mozna powiedziec ze jest dopiero tworzona .

Oczywiscie nowy Cubase czy Nuendo , podobno juz wykorzystuja 64 bit, ale zanim tak naprawde ruszy to pełna para moze upłynac wiele czasu . Co do testow wydajnosciowych tez nie jest to straszny rarytas, zwłaszcza AMD 64 , Moj PIV 3ghz, podkrecony do 3,2 na płycie ASUS P4C 800 zachowuje sie wysmienicie .

Nawet porownujac Apple G5 z PIV 3,2 Ghz , ten drugi dorownuje a nie jedno- krotnie jest wydajniejszy . odsyłam do marcowego numeru E&S gdzie pokazane sa testy wydahnosciowe obu komputerow,

Według mnie PIV to przedewszystkim stabilnosc, przynajmniej w moim przypadku.

Awatar użytkownika
epiano

Post autor: epiano » piątek 07 sty 2005, 02:10

Według mnie PIV to przedewszystkim stabilnosc, przynajmniej w moim przypadku. ...

podłanczam się do opinii kolegi O., z całym szacunkiem MR. thc-WWA

załanczam pozdrowienia..:)

ale się późno zrobiło..:)

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » piątek 07 sty 2005, 02:13

No tak, G5 rzeczywiście ma 2 - 64 Bitowe procesory , wiec w tej kwestii sie zgodzę , natomiast nie z tego bierze sie popularność makintoszy :)

Kiedy systemy dźwiękowe na PC były jeszcze w powijakach Pro Tools , był już dojrzałym system , zresztą system operacyjny w tych komputerach zawsze był bardziej stabilny i dopracowany. czego nie można powiedzieć o Windows,

Awatar użytkownika
thc-wwa

Post autor: thc-wwa » piątek 07 sty 2005, 09:55

ale ja napisałem o przyszłości to że teraz niema nieznaczy że niebędzie w pełni 64bitowego oprogramowania za pół może rok zobaczysz że to nie film s-f

kolego orbit wiesz doskonale że miałem intela a teraz mam AMD i że niemam żadnych strat na wydajności a nawet jest na odwrót tyle że mój amd taktowany jest 1800 i jest lepsiejszy niż intel 2,8

wiem również że każdy swoje chwali więc odpadam z tej przepychanki bo zrobiło się jak 10lat temu amigowcy VS. blaszaki

a co do maków to nietylko protools który jest świetnym programem

stabilność tej platformy i niezawodność

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » piątek 07 sty 2005, 10:11

kolego orbit wiesz doskonale że miałem intela a teraz mam AMD i że niemam żadnych strat na wydajności a nawet jest na odwrót tyle że mój amd taktowany jest 1800 i jest lepsiejszy niż intel 2,8

wiem również że każdy swoje chwali więc odpadam z tej przepychanki bo zrobiło się jak 10lat temu amigowcy VS. blaszaki

stabilność tej platformy i niezawodność

pozdrawiam...

KOlego THC, wiesz doskonale, ze twoj AMD 64 nie ciagnie połowy plaginow na twoim Nuendo . co moj biedny stary nie nowoczesny 32 bitowy PIV 3,2 Ghz na Logicu . : i Ciagle mowisz ze cos sie dzieje z Zystemem . Moj działa idealnie , jak ruski ciagnik..... gniotsa nie łamiotsa .

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

sory ale ty piszesz o czyms czego nie znasz, wiec nie rozumem .. o Co chodzi .

Awatar użytkownika
thc-wwa

Post autor: thc-wwa » piątek 07 sty 2005, 11:16

KOLEGO ORBIT z całym szacuneczkiem ale ostatnio miałem okazję widzieć g5 w akcji na protoolsach i powiem że byłem zachwycony

jest jedna rzecz która moim nietak doswiadczonym jak twoje zdaniem

przemawia na korzyść komputerów pc

CENA!!!!!!!!!!! :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » piątek 07 sty 2005, 11:26

...KOLEGO ORBIT z całym szacuneczkiem ale ostatnio miałem okazję widzieć g5 w akcji na protoolsach i powiem że byłem zachwycony

na protoolsach ? to bylo ich wiecej ? :) Ok

Paweł

Post autor: Paweł » piątek 07 sty 2005, 12:01

Prawdą jest że "ddrII na dzień dzisiejszy są mniej dydajnymi układami niż ddrI", jak również że "układ lga nie różni się tak naprawde niczym od poprzedniego jedynie tym że zmusza muzyka do zmiany grafiki na pciexpres ...", a także że podstawka najprawdopodobniej ulegnie zniszczeniu przy częstym wyjmowaniu proca (tylko po co to w normalnej pracy robić? Nawet pastą da się powtórnie przesmarować bez wyciągania), niemniej taką platfrmę da się upgrade'ować, a w tej chwili komp z S478 jest podobnie upgrade'owalny jak laptop.

BTW 64 bitowy Intel już w drodze.

ODPOWIEDZ