Lodówka + komputer = trzaski?
prąd pobierany jet z baterii, pierwsze słyszę taką bzdurę. UPS pracujący w trybie on-line na wyjściu ma napięcie które przeszło przez przetwornicę, ale jest to napięcie z seci a nie z baterii.
Mam pytanie do MONTERA: nie znam sie na elektronice, ale jak w takim razie nastepuje przeloczenie na zasilanie bateryjne w takim UPSie skoro nie jest zasilany poprzez baterie, chyba ta chwila pomiedzy spadkiem napiecia a przelonczeniem sie na zasilanie bateryjne bylaby na tyle dluga ze np komp by sie resetowal. Jak to z tym jest.Bede wdzieczny za podpowiedz Ole
Re: Lodówka + komputer = trzaski?
ups on line składa sie z prostownika, baterii akumulatprów i falownika
prostownik zamienia przemienne apiecie sieci na jednokierunkowe pulsujące, które zasila falownik i ładuje akumulator (gdy jego wartosć chwilowa jest większa od napiecia akumulatora)
gdy wartość chwilowa napięci za prostownikeim jest mniejsza od napięcia akumulatora falownik jest zasilany z akumulatra
w zwiazku z powyższym falownik jest przez cały czas zasilany napięciem o małych tętnieniach, co umożliwaia uzyskanie napięcia wyjściowego o parametrach zmienianych w bardzo szerokim zakresie
prostownik zamienia przemienne apiecie sieci na jednokierunkowe pulsujące, które zasila falownik i ładuje akumulator (gdy jego wartosć chwilowa jest większa od napiecia akumulatora)
gdy wartość chwilowa napięci za prostownikeim jest mniejsza od napięcia akumulatora falownik jest zasilany z akumulatra
w zwiazku z powyższym falownik jest przez cały czas zasilany napięciem o małych tętnieniach, co umożliwaia uzyskanie napięcia wyjściowego o parametrach zmienianych w bardzo szerokim zakresie
...no to co z ta lodowka??to cos ze strony http://free.of.pl/v/veteran/filtry/filtr1.htm w ogole nie pomoze??jest cos (taniego;) na rynku co moze pomoc???
mam ten sam problem a te wszystkie nazwy to raczej dla mnie czarna magia!!!!
pozdrawiam
mam ten sam problem a te wszystkie nazwy to raczej dla mnie czarna magia!!!!
pozdrawiam

from one source all things depend....
...To niech mnie ktoś oświeci.
Co lepiej kupić ?
Dobrej klasy UPS czy taki jak to sie pisze
kondycjoner ?
...
a moze lepiej kupic nowa lodowke skoro to stary rupiec??
Co lepiej kupić ?

...
a moze lepiej kupic nowa lodowke skoro to stary rupiec??
chce dostac sie na rezyserie dzwieku!!!
......To niech mnie ktoś oświeci.
Co lepiej kupić ?
kondycjoner ?
...
a moze lepiej kupic nowa lodowke skoro to stary rupiec??...
popieram - studio zyska na renomie, pozbędziesz się trzasków i piwo zawsze zimne:)
k
Co lepiej kupić ?

...
a moze lepiej kupic nowa lodowke skoro to stary rupiec??...
popieram - studio zyska na renomie, pozbędziesz się trzasków i piwo zawsze zimne:)
k
ciekaw jestem gdzie mozna kupic ups'a....tez musze cos zrobic z napieciem .w tej chwili mamjuz tylko jeden syntezator;jest to dwudziestoparo letni analog....zauwazylemze roztraja sie w momencie kiedy i zarowki troche przygasaja......komp jak narazie to znosi ale sadze ze to dla niego tez nie jest zdrowe......
lubie halas
Zależnie od tego gdzie mieszkasz,upsa można zamówić w KAŻDYM (no prawie :p) sklepie komputerowym,w tych bardziej profesjonalnych mają na stanie.jesli chodzi o strony tylko z ups to zajzyj tu : www.orvaldi.com www.fideltronik.com.pl
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
ja osobiscie polecam,to co posiada w domowym studio mój kolega z duetu producenckiego,aktualnie planujemy zakup do studia projektowego tego użądzenia -Orvaldi 400 za nieco ponad 200 zł http://www.orvaldi.com/1/insert.php?id=300 układ stabilizacji napięcia działa bardzo dobrze, i niech ktos niegada,ze nie ponieważ został On zakupiony do takich właśnie celów...........
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
...Mój UPS gwarantuje:
1. Bezprzerwowe zasilanie awaryjne - umożliwia podłączonym do niego komputerom i innym urządzeniom ciągłą pracę w przypadku zaniku napięcia z sieci przez czas około 15 minut, w zależności od obciążenia zasilacza.
2. Automatyczna stabilizacja napięcia (AVR) – posiada wbudowany podwójny układ stabilizacji napięcia, podwyższania lub obniżania w zakresie +/- 25% w zależności od napięcia z sieci, bez korzystania z energii własnych baterii
3. Zabezpieczenie przeciwprzepięciowe i przeciwzakłóceniowe – chroni podłączone urządzenia przed przepięciami i zakłóceniami spowodowanymi uszkodzeniami sieci energetycznej, wyładowaniami atmosferycznymi itd.
4. Zabezpieczenie przed przeciążeniem – gdy z UPS pobierana będzie większa od znamionowej moc, nastąpi poprzedzone alarmem, automatyczne jego wyłączenie
5. itd.
chcialbym sie dowiedzie gdzie moge taki stabilizator nabyc......
pzdr
...
1. Bezprzerwowe zasilanie awaryjne - umożliwia podłączonym do niego komputerom i innym urządzeniom ciągłą pracę w przypadku zaniku napięcia z sieci przez czas około 15 minut, w zależności od obciążenia zasilacza.
2. Automatyczna stabilizacja napięcia (AVR) – posiada wbudowany podwójny układ stabilizacji napięcia, podwyższania lub obniżania w zakresie +/- 25% w zależności od napięcia z sieci, bez korzystania z energii własnych baterii
3. Zabezpieczenie przeciwprzepięciowe i przeciwzakłóceniowe – chroni podłączone urządzenia przed przepięciami i zakłóceniami spowodowanymi uszkodzeniami sieci energetycznej, wyładowaniami atmosferycznymi itd.
4. Zabezpieczenie przed przeciążeniem – gdy z UPS pobierana będzie większa od znamionowej moc, nastąpi poprzedzone alarmem, automatyczne jego wyłączenie
5. itd.
pzdr
...
lubie halas
pzdr
W pierwszym lepszym sklepie komputerowym. Ja mam USP firmy Active Power i jestem bardzo zadowlonoy z niego.
[addsig]
pzdr
W pierwszym lepszym sklepie komputerowym. Ja mam USP firmy Active Power i jestem bardzo zadowlonoy z niego.
[addsig]
gadu-gadu 4021735