No najwyraźniej nas nie zrozumiałeś, skoro zadajesz pytanie, na które już Ci odpowiedzieliśmy. Interfejs nie ma wpływu na to, co robisz wewnątrz DAW. Tak jak napisałem wcześniej interfejs (karta dźwiękowa), służy do wprowadzania sygnału analogowego (np instrument, głos) do domeny cyfrowej i wyprowadzania go z domeny cyfrowej do analogowej (głośniki, słuchawki). W samej obróbce sygnału wewnątrz DAW interfejs nie uczestniczy!!! To robi oprogramowanie i procesor kompa!!!jawirax pisze: ↑poniedziałek 19 mar 2018, 04:31Ja was dokładnie zrozumiałem , ale wy mnie chyba nie , wiem że może dziwnie napisałem ale nie umiem prościej wytłumaczyć.
Tak potrzebuje mieć jakość na odsłuchu lepszą niż integra i okey - zgadzam się, interfejs audio w tym pomoże. Dalej tylko nie rozumiem jednego ,może zostało wyjaśnione wyżej a ja nie zrozumiałem;
Odsłuch będzie lepszy dzięki zakupionemu interfejsowi audio - normalna sprawa ,ale czy po renderingu np na mp3, wave itp ,w programie FL STUDIO np , tak samo będzie w w lepszej jakości ? czy ten interfejs wpływa tylko na odsłuch ? już prościej nie umiem wytłumaczyć, bo jeżeli jakość miksu będzie lepsza tylko w odsłuchu a po renderingu nic nie zmieni to napo co mi interfejs.
Jeżeli używasz tylko i wyłącznie wtyczek w DAW (instrumentów, efektów itp.), w ogóle nie przechodzisz przez interfejs z tym sygnałem. Interfejsem wyprowadzasz tylko odsłuch tego, co masz w DAW. W związku z tym interfejs nie ma żadnego wpływu na to, co nazywasz renderingiem, czyli robieniem tzw. mix down do pliku. Chyba prościej nie można tego napisać

Jeżeli nie przeszkadza Ci jakość dźwięku z wbudowanej karty, to w Twoim przypadku interfejs nie jest Ci na dobrą sprawę potrzebny.