ADAM S1X - ktoś słyszał?
Re: ADAM S1X - ktoś słyszał?
...
Jeśli by ktoś mi udowodnił że A77x to dobry monitor, to moze bym się skusił ale zawsze chęć posiadania czegoś lepszego będzie gdzieś tam męczyć. no chyba że a77x to już 3 półki wyżej niż same HS80..
...
Tak "półkami" to HS jest podstawowa, tak jak ADAM F, ... ADAM AX to średnia, natomiast ADAM SX wysoka. S1X to bardziej do na prawdę bliskiego pola, a A77X bardziej optymalne do średniego nawet (mają spory max SPL, więc pewnie optymalnie grają na większej głośności niż np. maleńkie S1X). Obecnie masz HS80 - to są spore krowy, raczej do odsłuchu z większej odległości, więc przejście na A77X lub APS AEON jest czymś naturalnym. ... tak Ja to widzę ;) Przejście z HS80 na S1X jest dosyć dziwaczne.
Re: ADAM S1X - ktoś słyszał?
Jeśli chodzi o Adam olympus sound system, to nie nie, ja maniakiem nie jestem:)
Poza tym gdybym dysponował takimi środkami to bym jeszcze dziś zamówił pare S3X-H itp
Tak no Hs80 to podstawowa półka tak jak KRK rp..Behringer Truth, Alesis, Fostex itd..
AX to faktycznie półka średnia..dlatego wg mnie lepiej zainwestować w coś co bedzie przejściem 2 półki wyżej..
Pytanie jeszcze takie czy różnice pomiędzy Adamem A.. vs AX to jest to samo co S..vs SX?
Chodzi o głośnik wysokotonowy? No może też gdzieś tam moc itd..ale głównie chyba to?
Mój problem polega na tym że obecnie dysponuje taka gotówką że byłym wstanie zakupić A7x, moze też gdzieś tam szczególnie używane A77x ale nie wiem czy nie lepiej dozbierać i kupić już coś lepszego SX..albo właśnie S..używane.
Żeby skok z HS80 był solidny.
Inna sprawa że poważnie sie zastanawiam czy tylko Adam..bo może to być kłopotliwe Hs80 maja solidny dół pewnie nieco podbity jak to bywa w takich monitorach ale zmieniajac monitory może sie okazać że przy A7x będzie dołu o połowe mniej.
Jeszcze jest opcja żeby sprzedać Hs80 i kupić porządne monitory z gornej półki za 8 tys..bo to już byłyby
solidne..chociaż i tak to mało na S2X itd..
Wiele osób też poleca stare S3A..być może ma to coś wspólnego z S3X-H