Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
Zbynia - Posty:7665
Re: Auria - system wielośladowy z obsługą VST na iPada
autor: Zbynia » wtorek 24 sty 2012, 00:10
PDF to mi się potrafi chaczyć na core i5 2500K z 8GB ramu....akurat oprogramowania adobe nie brałbym za jakikolwiek wyznacznik bo od dawna wiadomo że to chłam pod wzgledem optymalizacji (pomijam photoshopa ale flash i pdf to tragedia)
Zresztą przecież każdy z nas doskonale zapewne pamięta jak sie pracowało na czymś pokroju pentium III 1GHz i 256MB ramu(a nieraz i mniej)
Wiem nieco lepsza architektura(x86) ale to nie oznacza że ipad I nie da sobie rady - w sumie trzeba go traktować jak komputer a jak wiadomo komputery też nie zawsze sobie dawały :)
-
mr-hammond
autor: mr-hammond » wtorek 24 sty 2012, 06:18
...Obecna generacja iPadów jest wystarczająco wydajna do takich zadań. Nie wiem, na jakiej podstawie ktoś napisał, że to nie działa płynnie....
Przejżałem filmy i na którymś, gdzie było dużo tracków edycja już działała z lekkimi opóźnieniem.
Sam jestem użytkownikiem iPada 2 i doceniam jego możliwości.
-
mr-hammond
autor: mr-hammond » wtorek 24 sty 2012, 06:47
Zerknijcie na
film, gdzie widać płynność działania doskonale. Myślę że tegoroczny iPad rozwiąże ten problem.
-
JoachimK
-
Kontakt:
autor: JoachimK » wtorek 24 sty 2012, 12:28
Przejżałem filmy i na którymś, gdzie było dużo tracków edycja już działała z lekkimi opóźnieniem.
Szybko oceniacie coś, co jeszcze nie jest w sprzedaży, ledwo parę osób miało okazję to trochę pomacać, a w dodatku jest na etapie projektu, który dopiero co mógł zostać pokazany, że już o innych kwestiach powodujących latencję (jak np. "[...]full delay compensation for all tracks, including aux sends and subgroups[...]") nie wspomnę 
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
-
mr-hammond
autor: mr-hammond » środa 25 sty 2012, 11:18
...
Opieramy się na tym co widzimy, masz rację że należy poczekać do finalnej wersji.
-
JoachimK
-
Kontakt:
autor: JoachimK » wtorek 17 lip 2012, 13:56
-
Kubańczyk
autor: Kubańczyk » środa 18 lip 2012, 13:11
Dzięki za info. No wreszcie jest Auria, ale nic nie ma w manualu o synchronizacji tempa z MIDI Clock. Czy ktoś kto używał tej aplikacji może wypowiedzieć się, czy jest opcja synchronizowania odtwarzania projektu do MIDI Clock i w które strony (master czy slave, a może obie opcje?).
Lubię: klawisze, samplery, realizację, programowanie, DIY. Muzyka dub i okolice.
-
JoachimK
-
Kontakt:
autor: JoachimK » środa 18 lip 2012, 13:53
Na razie raczej synchro tylko z pozycji zegara interfejsu.
Do tego Auria Link (praca dwóch Aurii na dwóch iPad'ach ) oraz WIST